تسهيل و رفع موانع توليد و‌ ثبت آماری در مسير حذف ثبت سفارش در مناطق آزاد و ويژه اقتصادي

لینک کوتاه: freena.ir/detail/61839
ساعت 15:26 سه شنبه 15 تير 1400
مدیر توسعه صادرات و امور گمرکی دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی در خصوص لغو ثبت سفارش و جایگزینی ثبت آماری در این مناطق گفت: ترانزیت خارجی کالا از مبادی ورودی کشور و یا سایر مناطق آزاد و ویژه اقتصادی به مقصد این مناطق بدون نیاز به ثبت سفارش و صرفاً بر اساس ثبت آماری کالا و اعلام توسط دبیرخانه شورایعالی انجام خواهد شد و بصورت بر خط در اختیار گمرک ایران قرار می گیرد.

شهرام موسوی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری فرینا افزود: شیوه نامه ثبت آماری در 19 بند به سازمان های مناطق و دستگاه های ذیربط ابلاغ شده که مفاد آن شامل؛

- ابلاغ سیاست ها، تخصیص و تقسیم سهمیه‌ها از قبیل سهمیه‌های ارزی، کالای مسافری و فهرست اقلام مجاز پس از همفکری با مناطق از سوی دبیرخانه به مناطق اعلام می‌گردد.

- بررسی صلاحیت متقاضی توسط سازمان منطقه و اخذ مجوز فعالیت از سازمان مسئول منطقه از الزامات ثبت آماری است. 

- مقررات و بخشنامه های بانک مرکزی، ملاک تعیین سقف تخصیص ارز در ثبت آماری برای متقاضیان دریافت ارز  از محل تامین ارز توسط بانک (سامانه نیما) در هر درخواست است.

- نوع و میزان ثبت آماری های واحدهای تولیدی باید در چارچوب جواز تاسیس و یا پروانه بهره‌برداری آن‌ها باشد.

- درخواست ‌های ثبت آماری های برای کالاهای اساسی مشمول ارز دولتی، علاوه بر بررسی توسط مناطق، در دستگاه‌های مجوز دهنده دیگر نیز مورد بررسی قرار می‌گیرند.

موسوی ادامه داد: به منظور رفع موانع تولید و تسهیل واردات مواد اولیه در اجرای منویات مقام معظم رهبری (مدظله العالی) در سال «تولید؛ پشتیبانی‌ها، مانع‌زدایی‌ها»؛ طی آخرین تصمیم اخذ شده و بر اساس حکم دیوان عدالت اداری و ابلاغ معاونت حقوقی رئیس جمهور بند 1 مصوبه 4353 مورخ 22/1/1397 ابطال شد.

وی افزود: طی مصوبه مورخ 21/01/1397، سالیانه کارگروهی متشکل از نمایندگان وزارت صنعت، معدن و تجارت، گمرک ج.ا.ا، بانک مرکزی، وزارت جهاد کشاورزی، دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی نسبت به تعیین سهمیه و فهرست کالای همراه مسافر (به تفکیک مناطق) اقدام می نمایند.

مدیر توسعه صادرات و امور گمرکی دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی در خصوص سهمیه های تعیین شده در این کارگروه تخصصی گفت: سهمیه کل مناطق آزاد جهت واردات کالای همراه مسافر در سال 99 به میزان حداکثر 450 میلیون دلار (117میلیون دلار سهمیه پوشاک) تعیین شده بود که از آن، میزان 280 میلیون دلار (31 میلیون دلار از سهمیه پوشاک) کالای همراه مسافر وارد مناطق آزاد شده است. این سهم در سال 1400 به میزان 405 میلیون دلار (110میلیون دلار سهمیه پوشاک) تعیین شده است.
 

آخرین اخبار

گزارش صادرات و واردات 9 ماهه سازمان منطقه آزاد کیش
از تبدیل شدن منطقه آزاد کیش به جزیره نوآورانه حمایت می‌کنیم
سه بانک مطرح کشور خواستار همکاری های گسترده با سازمان منطقه آزاد کیش شدند
گزارش عملکرد صادرات و واردات منطقه آزاد انزلی در 9 ماهه سال 1403
گزارش صادرات و واردات در 9 ماهه سال 1403 سازمان منطقه آزاد اروند

یادداشت

اینچه‌برون؛ دروازه ایران به راه ابریشم و اوراسیا
سیاست‌های گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی مناطق آزاد در دولت چهاردهم
اقتصاد دریا محور، پیشران توسعه مناطق آزاد و ويژه اقتصادي: نه خيلي دور و نه خيلي نزديك
رونق اقتصاد دیجیتال با پیاده‌سازی مدل سیلیکون ولی در مناطق آزاد ایران
لزوم كارآمدي مناطق آزاد و ويژه اقتصادي در جذب سرمايه‌گذاري