سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در سلیمانیه:

منطقه ویژه اقتصادی بانه سطح روابط اقتصادی کشور را ارتقا می‌دهد

لینک کوتاه: freena.ir/detail/61532
ساعت 15:36 سه شنبه 4 خرداد 1400
سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در سلیمانیه گفت: منطقه ویژه اقتصادی بانه سطح روابط اقتصادی کشور را ارتقا می‌دهد.

به گزارش فرینا به نقل از ایسنا، مهدی شوشتری ظهر امروز سه‌شنبه در همایش معرفی فرصت‌های سرمایه‌گذاری در منطقه ویژه اقتصادی بانه افزود: برگزاری این همایش به منظور گرد هم آوردن سرمایه گذاران اقلیم کردستان و استان کردستان فرصت خوبی برای منطقه ویژه اقتصادی بانه و منطقه آزاد بانه و مریوان است.

شوشتری گفت: دولت جمهوری اسلامی ایران به منظور ایجاد رابطه‌ای مستحکم، ارتباط خوبی با همسایگان خود ایجاد کرده و این کشورها جایگاه ویژه‌ای در سیاست خارجی و تجارت خارجی ایران دارند.

وی با اشاره به جایگاه ویژه عراق در تجارت خارجی جمهوری اسلامی ایران تصریح کرد که عراق با داشتن هزاران کیلومتر مرز با جمهوری اسلامی اولین شریک اقتصادی در میان همسایگان و دومین شریک اقتصادی ایران پس از چین است.
سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در سلیمانیه با بیان اینکه اقلیم کردستان عراق به واسطه فرهنگ و تمدن مشترک و هم زبانی با استان‌های کردنشین ظرفیت مناسبی در بحث مبادلات به وجود آورده است، عنوان کرد: 700 کیلومتر مرز مشترک و فعالیت 7 پایانه مرزی همگی موجب شده تا ایران سهم قابل توجهی در بازار اقلیم کردستان را به دست آورد و مرزهای اقلیم کردستان با ایران از فعال‌ترین‌ مرزهای کشور است.

شوشتری ادامه داد: رسمی شدن مرز سیرانبند بانه یکی از آرزوهای دیرینه مردم این دیار بوده که خوشبختانه این کار با همکاری حکومت اقلیم کردستان عراق و استانداری سلیمانیه تحقق یافت.

وی خاطرنشان کرد: منطقه ویژه اقتصادی بانه و منطقه آزاد بانه و مریوان فرصت بسیار گران‌بهایی برای استان کردستان و اقلیم کردستان عراق به منظور توسعه سرمایه‌گذاری‌ها است.

سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در سلیمانیه گفت: سرمایه گذاری مشترک فعالیت بخش خصوصی کشور با سرمایه‌گذاران اقلیم کردستان می‌تواند بانه را به قطب تولید کشور تبدیل کند و این موضوع روابط جمهوری اسلامی ایران و اقلیم کردستان عراق را به سطح مناسبی ارتقا خواهد داد.

شوشتری با اشاره به سفر ریاست جمهوری ایران به عراق و دیدار با دکتر برهم صالح رئیس جمهور عراق اظهار کرد: در سفر رئیس جمهور کشورمان به عراق آینده مبادلات اقتصادی تا سطح 20 میلیارد دلار پیش‌بینی شده و زمینه تحقق این برنامه با توجه به پتانسیل‌های دو طرف فراهم است.

وی در پایان با اشاره به سرمایه‌گذاری فعالین اقتصادی اقلیم کردستان در شهرهای سنندج، مریوان و بانه در گذشته یادآور شد: سفر یک روزه سرمایه‌گذاران اقلیم کردستان به بانه می‌تواند آن‌ها را با وضعیت منطقه ویژه اقتصادی بانه آشنا کند و زمینه را برای آغاز سرمایه‌گذاری دو طرف ایجاد می‌کند.

آخرین اخبار

گزارش صادرات و واردات 9 ماهه سازمان منطقه آزاد کیش
از تبدیل شدن منطقه آزاد کیش به جزیره نوآورانه حمایت می‌کنیم
سه بانک مطرح کشور خواستار همکاری های گسترده با سازمان منطقه آزاد کیش شدند
گزارش عملکرد صادرات و واردات منطقه آزاد انزلی در 9 ماهه سال 1403
گزارش صادرات و واردات در 9 ماهه سال 1403 سازمان منطقه آزاد اروند

یادداشت

اینچه‌برون؛ دروازه ایران به راه ابریشم و اوراسیا
سیاست‌های گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی مناطق آزاد در دولت چهاردهم
اقتصاد دریا محور، پیشران توسعه مناطق آزاد و ويژه اقتصادي: نه خيلي دور و نه خيلي نزديك
رونق اقتصاد دیجیتال با پیاده‌سازی مدل سیلیکون ولی در مناطق آزاد ایران
لزوم كارآمدي مناطق آزاد و ويژه اقتصادي در جذب سرمايه‌گذاري