معاون توسعه بازارهای صادراتی سازمان توسعه تجارت ایران، از برنامهریزیهای انجام شده توسط وزارت امور خارجه و وزارت صنعت، معدن و تجارت، جهت سفر هیاتی بلندپایه متشکل از بخش دولتی و خصوصی به ریاست وزیر اقتصاد ارمنستان جهت پیشبرد اهداف تجاری و اقتصادی در اوایل ماه آینده به تهران خبر داد.
به گزارش فرینا، مجتبی موسویان در جلسه میز کشور ارمنستان که با دستور کار بررسی راهکارهای افزایش تبادلات تجاری با حضور سفیر ایران در ارمنستان و نمایندگان سازمان منطقه آزاد ارس و مدیر کل دفتر اروپا و آمریکا سازمان توسعه تجارت ایران و سایر ارگانها و وزارتخانه ها در تهران برگزار شد، خاطرنشان کرد: مذاکره درخصوص توسعه بیشتر کالاها در تفاهمنامه اقتصادی اوراسیا، تفاهم های بانکی و ترانزیتی، ارتباط منطقه آزاد ارس و هماهنگی برای برگزاری نمایشگاه اختصاصی ایران در ایروان از اهداف این سفر است.
موسویان افزود: همچنین یکی دیگر از برنامههای هیات تجاری مذکور بازدید از چند مرکز تولیدی و صنعتی و بررسی تولید مشترک و صادرات تولیدات به سایر کشورهاست.
سفیر ایران در ایروان نیز در این جلسه، با تشریح اهمیت بازار و کشور ارمنستان، گفت: شرایط سیاسی برای ورود به بازار این کشور را فراهم است.
عباس بدخشان ظهوری با اشاره به اهمیت و جایگاه منطقه آزاد ارس در توسعه تجارت با کشورهای حوزه اوراسیا افزود: عضویت ارمنستان در اتحادیه اقتصادی اوراسیا و داشتن تعرفههای ترجیحی با برخی کشورهای اروپایی از مولفههای مورد تمایز ارمنستان در میان کشورهای همسایه است.
ظهوری ضمن تشکر از سازمان منطقه آزاد ارس در خصوص ساماندهی مرز نوردوز یادآور شد: مرز زمینی ایران در نوردوز منطقه آزاد ارس تنها مرز زمینی با این کشور است و می بایست بعنوان دروازه ورود به بازار اوراسیا مورد توجه مسئولین سرمایه گذاران و فعالین اقتصادی قرار گیرد.
همچنین مشکلات مربوط به حمل و نقل و ترانزیت، مسائل بانکی و زیرساختهای پایانه مرزی نوردوز و استفاده از ظرفیتهای منطقه آزاد ارس مورد تبادل نظر قرار گرفت.
این نشست به ریاست موسویان، معاون توسعه بازارهای صادراتی سازمان توسعه تجارت ایران و با حضور نمایندگانی از وزارت امور خارجه، وزارت نیرو، وزارت راه و شهرسازی، گمرک ایران، بانک مرکزی، اتاق بازرگانی، اتاق تعاون، سازمان منطقه آزاد ارس و اتحادیهها و شرکتهای بخش خصوصی برگزار شد.
طی روزهای گذشته اخباری مبنی بر تحریم ترکیه از سوی ارمنستان منتشر شد و قرار است این کشور ۲ هزار و ۲۵۰ کالای وارداتی مورد نیاز خود را از ایران تامین کند.