مدیر محیط زیست سازمان منطقه آزاد انزلی گفت: «جشنواره فرهنگی هنری همسایه من تالاب» توسط سازمان منطقه آزاد انزلی در حوزه های عکاسی، نقاشی، قصه گویی و دلنوشته برگزار می شود.
به گزارش فرینا، معصومه شهبازی اظهار داشت: جشنواره فوق در راستای گرامیداشت روز جهانی تالاب و با هدف آموزش و آگاهی بخشی عمومی نسبت به اهمیت حفاظت از تالاب ها، به عنوان یکی از مهمترین سرمایه های بی بدیل اکوسیستم کره زمین برپا می شود.
شهبازی اضافه کرد: بهره گیری از دوران همه گیری ویروس کرونا که براساس آن مردم با اهمیت محیط زیست بیشتر آشنا شده و آگاهی آنها نسب به اثر خطرناکی که عدم رعایت استانداردهای زیست محیطی می تواند بر سبک زندگی و حتی حیات ما اثر مستقیم داشته باشد بیشتر شده و تبدیل این فرصت به دوره ای برای هم فکری و اندیشیدن در خصوص اهمیت تالاب ها در زندگی ما، و به ویژه تالاب بین المللی انزلی را باید از مهمترین دلایل برگزاری این همایش اعلام کرد.
وی رده سنی جشنواره تالابی همسایه من تالاب را 6 تا 18 سال و در سطح استان گیلان عنوان کرد و افزود: بخش های مادر، کودک و تالاب، آموزگار، همسایگان تالاب، نقش تالاب بر زندگی جوامع محلی،گونه های جانوری و گیاهی تالاب(تنوع زیستی)، و در نهایت حفاظت از تالاب محورهای تشکیل دهنده جشنواره را تشکیل می دهد.
مدیر محیط زیست سازمان منطقه آزاد انزلی با اشاره به اینکه شرکت کنندگان می توانند در هر دو رشته و حداکثر با 2 آثار شرکت نمایند در خصوص زمان بندی برگزاری این جشنواره چنین توضیح داد: آخرین فرصت جهت ارسال آثار 10 بهمن ماه 1399 می باشد و زمان اعلام نتایج نیز 16 بهمن ماه خواهد بود و علاقمندان آثار خود را از طریق شماره واتس آپ و تلگرام 09102618653 و آدرس اینستاگرام TALAB_MA نیز می باشد.
شهبازی با بیان اینکه به 50 نفر از برگزیدگان مسابقات هر رشته جوایز ارزنده ای اعطا می شود، افزود: در رشته عکاسی شرکت کنندگان می توانند با استفاده از تلفن همراه و دوربین دیجیتال، عکسهای خود را با فرمت JPG ارسال نمایند و در رشته نقاشی نیز علاقه مندان با بهرهگیری از تکنیک آزاد، نقاشیهای خود را در ابعاد اندازه کاغذ A4 و A3 نقاشی نموده و تصویر نقاشی خود را با با فرمت JPG و وضوح مناسب برای شرکت در مسابقه به آدرس شبکه های اجتماعی جشنواره ارسال نمایند.
وی، انتخاب قصهای کوتاه در مورد تالاب و یا داستان کوتاهی از نوشته و یا اجرای خاطرات خود به صورت تصویری را مهمترین قواعد بخش قصه و خاطره گویی اعلام کرد و گفت: از سوی دیگر روایت قصه توسط یک نفر انجام شود، قصه گویی یا به صورت سنتی (قصه گویی به شیوه روایت گری بدون ابزار) یا قصه گویی خلاق (قصه گویی با استفاده از ابزار و امکانات دیداری و شنیداری) باشد، قصه گویی به زبان گیلکی امتیاز محسوب می شود، تصویر برداری با موبایل به صورت افقی با صدای مطلوب و بدون لرزش و حرکت دوربین باشد، زمان فیلم ارسالی حداکثر 3 دقیقه باشد و در نهایت پوشش مناسب در زمان قصه گویی رعایت شود (با لباس فرم).
مدیر محیط زیست سازمان منطقه آزاد انزلی در خصوص بخش دلنوشته که مشتمل بر شعر و متن ادبی است، افزود: شاعران و نویسندگان کودک و نوجوان استان می توانند در خصوص محورهای جشنواره شعر و یا متن ادبی خود را در یک صفحه به همراه با مشخصات (نام و نام خانوادگی، سن، نام شهرستان و شماره تماس) نوشته و به آدرس های اعلام شده ارسال کنند.
گفتنی است جشنواره فوق با همکاری اداره کل آموزش و پرورش،کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، و شبکه سازمان های غیردولتی محیط زیست و منابع طبیعی استان گیلان برگزار می شود.