مدیر بازرگانی سازمان منطقه آزاد ماکو گفت: از ابتدای سال جاری جهت بهره مندی فعالان اقتصادی منطقه از مزایای قانونی مناطق آزاد، بیش از ۵۰۰ مجوز فعالیت اقتصادی شامل تجاری، خدماتی، بانکداری، صنعتی، فنی و مهندسی صادر و تمدید شده است.
به گزارش فرینا، علی قنبری در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: همچنین از ابتدای سال تاکنون، هشت کمیسیون نظارت بر سازمان های صنفی در سطح منطقه برگزار شده است که بخش مهمی از تصمیمات مربوط به حمایت از صنوف در شرایط کرونایی و توسعه فضای کسب و کار بوده است.
قنبری از پیگیری و رفع مشکلات مالیاتی و تعهدات ارزی فعالان اقتصادی مستقر در محدوده این منطقه خبر داد و گفت: امسال عوارض فعالیت صنوف آسیب دیده از کرونا هیچ گونه افزایشی نسبت به سال گذشته نداشته است.
وی با بیان اینکه در حوزه بازرگانی خارجی نیز اقدامات مهمی صورت گرفته، ادامه داد: از جمله این اقدامات می توان به تعیین رویه واردات و ریجستری تلفن همراه، تکمیل و راه اندازی سامانه جامع انبارها، تدوین برنامه حمایتی توسعه کسب و کارهای حوزه پوشاک با تمرکز بر توسعه صادرات و مدیریت واردات، کمک به تامین مواد اولیه و فروش محصولات واحدهای تولیدی صادرات گرا و همچنین تدوین مشوق های صادراتی اشاره کرد.
منطقه آزاد ماکو از لحاظ سرعت و دقت انجام این فرآیند طبق آمار دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد در رتبه سوم بین مناطق آزاد هفت گانه قرار دارد که این رتبه با توجه به حجم پرونده های ورودی این منطقه بسیار ارزشمند و حائز اهمیت است.
در منطقه آزاد ماکو سه اتاق اصناف که هر کدام دارای ۹ اتحادیه صنفی هستند، در حوزه تسهیل و نظارت بر فعالیت واحدهای صنفی فعالیت دارند.
منطقه آزاد ماکو در آذربایجان غربی به لحاظ محدوده جغرافیایی شامل شهرستانهای ماکو، شوط، پلدشت و شهر مرزی بازرگان بوده و در منتهی الیه شمالغرب کشور واقع است.
مساحت این منطقه حدود پنج هزار کیلومترمربع و جمعیت آن بر اساس نتایج سرشماری عمومی نفوس و مسکن سال ۱۳۹۵، حدود ۲۰۰ هزار نفر است