تخفیف ۴۰ درصدی دولت هند برای انتقال بار به بندر چابهار

لینک کوتاه: freena.ir/detail/57900
ساعت 12:00 يکشنبه 27 مهر 1399
وزارت کشتیرانی هند اعلام کرد که تخفیف ۴۰ درصدی برای حمل بار میان این کشور و بندر چابهار ایران را به مدت یک سال دیگر تمدید کرده است.

به گزارش فرینا به نقل از ایرنا، پس از افزایش بودجه توسعه بندر چابهار و همچنین تعهد دهلی نو برای ادامه توسعه این بندر، این کشور با هدف تشویق تجارت در اسکله شهید بهشتی، تخفیف ۴۰ درصدی برای انتقال محموله‌های کانتینری میان هند و بندر چابهار را تمدید کرد. 
نشریه «لایو مینت»" هند دراین باره نوشت: وزارت کشتیرانی هند در بیانیه‌ای رسمی اعلام کرده، تخفیف ۴۰ درصدی برای نقل و انتقال بار و هزینه‌های مرتبط با کشتیرانی میان بندرهای جواهر لعل نهرو و شهید بهشتی در چابهار ایران را به مدت یک سال دیگر تمدید کرده است. 
در فاز اول توسعه بندر چابهار، هند مسئولیت کنترل و اداره امور در بندر شهید بهشتی چابهار ایران را بر عهده گرفته است. 
به گفته وزارت کشتیرانی هند، این تخفیف شامل انتقال حداقل ۵ هزار میلیون تن کالا به بندر شهید بهشتی می‌شود. این بنادر با شرکت بنادر جهانی هند برای ایجاد یک پروسه عملیاتی استاندارد همکاری خواهند کرد تا کشتی‌هایی که به بندر شهید بهشتی کالا منتقل می‌کنند یا از این بندر بارگیری می‌نمایند، از این تخفیف‌ها بهره مند شوند. 
وزارت کشتیرانی هند تصریح کرد: هدف تمدید از تخفیف‌های حمل بار، ترویج تجارت از طریق بندر شهید بهشتی چابهار ایران است. این اقدام همچنین باعث افزایش حمل بار میان بنادر جواهل لعل نهرو، دیندایال و شهید بهشتی در ایران خواهد شد. 
ماه گذشته بود که هند بر ادامه تعامل با ایران برای تکمیل پروژه بندر چابهار تاکید کرد. 
تارنمای رسمی وزارت امور خارجه هند در یک بیانیه مطبوعاتی اعلام کرد که «وی مورالیداران» مشاور وزیر امور خارجه هند در پاسخ به سوال نمایندگان در پارلمان این کشور در ارتباط با پروژه چابهار گفت: در سفر سال ۲۰۱۶ نخست وزیر هند به ایران، یک قرارداد سه جانبه میان هند، ایران و افغانستان برای ایجاد کریدور بین المللی حمل و نقل شمال و جنوب امضا شد. هند با همکاری ایران، در توسعه فاز اول بندر شهید بهشتی در چابهار شرکت دارد. 
وی افزود: شرکت بنادر جهانی هند از ماه دسامبر ۲۰۱۸ تاکنون مدیریت امور این بندر را برعهده گرفته و در این مدت یک میلیون و ۲۰۰ تن کالا و حدود ۸ هزار و ۲۰۰ کانتینر را مدیریت کرده است. اخیر انتقال کالا به افغانستان از طریق بندر چابهار افزایش یافته است. کمک ۷۵ هزار تنی گندم هند به افغانستان، که تاکنون ۸ محموله آن به افغانستان منتقل شده، با استفاده از مسیر چابهار میسر شده است. در سال مالی جاری ۵۳ هزار تن محموله گندم هند از طریق چابهار به افغانستان صادر شده است. 
گفتنی است در سفر اخیر وزرای دفاع و امور خارجه هند به ایران و دیدار آن‌ها با همتایان ایرانی خود، مساله پروژه چابهار و ریل آهن چابهار به زاهدان نیز مورد گفت و گو قرار گرفت. 
به گزارش ایرنا، موقعیت مهم ایران در منطقه و جهان، ذخایر انرژی (نفت و گاز) که هند برای توسعه خود به شدت به آن‌ها نیاز دارد، کریدور شمال-جنوب و دسترسی هند به آسیای مرکزی و حتی اروپا، جایگاه ایران به عنوان قدرتی در حوزه خلیج فارس و منطقه غرب آسیا از جمله انگیزه‌هایی قوی برای تقویت روابط این کشور با ایران و ارتقای این روابط تا سطح روابط راهبردی هستند. 
این پتانسیل وجود دارد که با گسترش و توسعه و تعمیق روابط بین دو کشور، ایران به جایگاه اول تجارت خارجی هند در منطقه تبدیل شود. ایران دروازه ورود هند به آسیای مرکزی، روسیه و شرق اروپا است و با توجه به رقابت شدید این کشور با چین منطقی نیست که هند خارج از همکاری‌های استراتژیک به رابطه با ایران فکر کند.

ارسال نظرات

نام

ایمیل

وب سایت

نظرات شما

هم اکنون هیچ نظری ارسال نشده است. شما می توانید اولین نظردهنده باشد.

آخرین اخبار

گزارش صادرات و واردات 9 ماهه سازمان منطقه آزاد کیش
از تبدیل شدن منطقه آزاد کیش به جزیره نوآورانه حمایت می‌کنیم
سه بانک مطرح کشور خواستار همکاری های گسترده با سازمان منطقه آزاد کیش شدند
گزارش عملکرد صادرات و واردات منطقه آزاد انزلی در 9 ماهه سال 1403
گزارش صادرات و واردات در 9 ماهه سال 1403 سازمان منطقه آزاد اروند

یادداشت

اینچه‌برون؛ دروازه ایران به راه ابریشم و اوراسیا
سیاست‌های گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی مناطق آزاد در دولت چهاردهم
اقتصاد دریا محور، پیشران توسعه مناطق آزاد و ويژه اقتصادي: نه خيلي دور و نه خيلي نزديك
رونق اقتصاد دیجیتال با پیاده‌سازی مدل سیلیکون ولی در مناطق آزاد ایران
لزوم كارآمدي مناطق آزاد و ويژه اقتصادي در جذب سرمايه‌گذاري