مدیرکل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان گفت: رشد ۹۷ درصدی میزان تخلیه و بارگیری کالاهای غیرنفتی در سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته در بندر چابهار نشان از قرار گرفتن این بندر در مسیر توسعه است.
به گزارش فرینا، بهروز آقایی روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا با تشریح عملیات تخلیه و بارگیری در بندرچابهار اظهار داشت: واردات کالاهای اساسی از طریق بندر چابهار ۳۳۰ درصد رشد داشته است و این بندر در سالهای اخیر نقش مهمی در ترانزیت و واردات کالای اساسی به کشور داشته است.
آقایی بیان کرد: بستههای تشویقی و تخفیفهای بینظیر بزرگترین بندر اقیانوسی کشور (بندر شهید بهشتی چابهار) برای صاحبان کالا و خطوط کشتیرانی موجب رغبت سرمایه گذاران در استفاده از این بندر شده است.
وی با بیان اینکه با ایجاد زیرساخت های مناسب بندری و اعطای مشوق های ویژه به این بندر اقیانوسی هم اینک بندر چابهار مرکزی مهم و مسیر کم هزینه برای دسترسی کشورهای منطقه به یکدیگر است، خاطرنشان کرد: موقعیت راهبردی و استراتژیک دروازه ملل سبب شده است سرمایه گذاران ایران و دیگر کشورها علاوه بر رغبت استفاده از این مسیر جهت انتقال کالاهای مورد نیاز با اطمینان خاطر بیشتری برای سرمایه گذاری در این بندر اقدام کنند.
مدیرکل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان افزود: با توجه به مجهز بودن بندر بزرگ اقیانوسی چابهار به تجهیزات مدرن تخلیه و بارگیری و تخفیفات قابل توجه در تعرفه های وارده بر کالا و کشتی، از ابتدای امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته شاهد رشد چشمگیر تخلیه و بارگیری کالاهای غیرنفتی در این بندر استراتژیک بودیم بطوریکه بیشترین آمار واردات این نوع کالاها با ۴۷۹ هزار تن به گندم اختصاص دارد، همچنین امسال جو و شکر به عنوان دیگر کالاهای اساسی از طریق این بندر وارد و به مقاصد مختلف در کشور منتقل شده است.
آقایی با اشاره به رشد چشمگیر صادرات کالا از بندر چابهار نیز گفت: از ابتدای امسال تاکنون نسبت به مدت مشابه سال گذشته صادرات کالا از این بندر مهم اقیانوسی ۳۷ برابر شده است و کالای ساختمانی، محصولات کشاورزی، دامی و کالاهای فاسد شدنی که با استفاده از کانتینر یخچالی انتقال می یابد بخش عمده کالاهای صادراتی از طریق دروازه ملل را به خود اختصاص داده است.
وی ادامه داد: ترانزیت کالا از بندر چابهار نیز ۱۵۷ برابر رشد کرده و محصولات کشاورزی، دامی، گندم، شکر و مواد غذایی از این طریق جابه جا شده است.
مدیرکل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان افزود: بندر چابهار برای جذب سرمایه گذاری در بخش های مختلف و به ویژه برای صاحبان بار و کالا و خطوط کشتیرانی جهت بهره مندی از ظرفیت های این بندر استراتژیک با تجهیزات مدرن، مشوق هایی را در نظر گرفته است که از جمله آنها تخفیف های ویژه وارده بر کالا و کشتی تخفیف ۳۰ درصدی در هزینه های تخلیه و بارگیری کانتینر (THC) نسبت به سایر بنادر جنوبی کشور و تخفیف ۵۰ درصدی در THC کانتینرهای ترانزیت خارجی تنها بخشی از بسته های تشویقی این بندر برای صاحبان کالا است.
آقایی تخفیف ۸۷ درصدی در هزینه انبارداری کانتینر ترانزیتی و تخفیف ۷۵ درصدی در هزینه انبارداری کانتینر وارداتی نسبت به سایر بنادر جنوبی کشور را از دیگر مزایای این بندر بزرگ اقیانوسی برشمرد و افزود: کانتینرهای خالی نیز جهت بارگیری کالای صادراتی و ترانزیتی از معافیت انبارداری سه ماهه در این بندر برخوردار می شوند.
مدیرکل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان معافیت سه ماهه در انبارداری کالای معدنی و ساختمانی برای تمام رویه های گمرکی و معافیت ۱۰۰ درصدی در تخلیه کانتینرهای خالی که صرفا برای استافینگ و حمل دریایی کالای صادراتی و ترانزیتی وارد بندر شهید بهشتی می شوند، از دیگر مشوق های بندر چابهار برای صاحبان بار و کالا و خطوط کشتیرانی است.
آقایی با اشاره به توجه ویژه دولت برای توسعه بندرچابهار و تکمیل زیرساخت های آن خاطرنشان کرد: پروژه های عمرانی بندر چابهار با بیش از ۴۶۰ میلیارد تومان اعتبار و اشتغال زایی مستقیم ۷۰۸ نفر در دست اجراست که می تواند به جذب سرمایه گذار کمک شایانی کند.