نشست هیأت اقتصادی افغانستان با مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار

لینک کوتاه: freena.ir/detail/57296
ساعت 12:19 دوشنبه 27 مرداد 1399
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار در دیدار با این هیات اقتصادی گفت: بستر‌های سرمایه‌گذاری فعالان اقتصادی کشور افغانستان در چابهار فراهم است.

به گزارش فرینا به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، عبدالرحیم کردی در دیدار با هیات اقتصادی و سیاسی کشور افغانستان با بیان اینکه بندرچابهار ظرفیتی ویژه برای آن کشور است گفت: الحاق بندر چابهار به منطقه آزاد، آن رابه بندری رقابتی‌تر تبدیل کرده و بستر‌های لازم در منطقه برای سرمایه‌گذاری خارجی و حضور سرمایه‌گذاران به ویژه فعالان موفق اقتصادی افغان فراهم شده است.
کردی در این دیدار که در منطقه آزاد چابهار برگزار شد، اظهار داشت: زیرساخت‌های بندر و منطقه آزاد در چابهار مهیا و طرح‌های بزرگ و کوچک اجرا شده و این نوید دهنده توسعه و آبادانی و گسترش روابط با همسایگان است.
او بیان کرد: تصویت منطقه آزاد سیستان در کنار وجود منطقه آزاد چابهار و استفاده بهینه از مزیت ترانزیت نقش ویژه‌ای در توسعه اقتصادی افغانستان خواهدداشت.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار از حضور هیات اقتصادی و سیاسی افغانستان به چابهار قدردانی کرد و گفت: از هرگونه سرمایه گذاری خارجی به ویژه دولت و بخش خصوصی افغانستان استقبال می‌کنیم.
کردی با اشاره به اینکه توسعه افغانستان توسعه ایران و استان سیستان وبلوچستان محسوب می‌شود و همواره تمایل و علاقه‌مندی ۲ طرف برای سرمایه گذاری و پذیرش کالای افغانستان در بندرچابهار وجود دارد، خاطرنشان کرد: با تصویب منطقه آزاد سیستان شاهد رونق و توسعه اهداف اقتصادی دو کشور ایران و افغانستان خواهیم بود.
او بیان کرد: تمام امکانات و ظرفیت‌های قانونی برای سرمایه گذاران افغان مهیا و فراهم است بطوریکه هم اینک حدود ۲۰۰ شرکت ثبت شده افغانستان در چابهار فعالیت دارند و با توجه به اینکه چابهار اکسیژن افغانستان محسوب می‌شود می‌توان از این فرصت برای توسعه دو کشور بهره گرفت.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار گفت: چابهار در حال حاضر با بسیاری از کشور‌ها مذاکرات و تفاهم‌هایی داشته و آنان تمایل خود به سرمایه گذاری را اعلام کرده و مذاکرات ادامه دارد، اما باید اعلام کنم که فرصت‌ها برای حضور سرمایه گذاران کشور دوست و همسایه نظیر افغانستان فراهم است.
کردی ادامه داد: چابهار ظرفیت مناسبی برای صادرات و واردات کالا‌های افغانستان و ترانزیت نیز نقش ویژه‌ای درتوسعه اقتصادی افغانستان دارد.
افغانستان از طریق چابهار صادرات و واردات را رونق می‌بخشد عضو کمیسیون اقتصادی و سرحدات پارلمان افغانستان نیز در این نشست اظهار داشت: از اینکه شاهد توسعه روابط اقتصادی و سیاسی با کشور دوست و همسایه ایران هستیم خیلی خوشحال و از مهمان نوازی و میزبانی همیشگی مردم مهربان این کشور سپاسگزارم.
محمد ابراهیم غشتعلی افزود: چابهار ارزش زیادی برای توسعه افغانستان دارد و ما هر توسعه این منطقه را نوعی خوشحالی برای کشور خود می‌دانیم، چون افغانستان از طریق چابهار به دنیا ارتباط زیاد خواهد داشت و می‌تواند صادرات و واردات را انجام دهد.
او بیان کرد: چابهار مکان مناسبی برای صادرات و واردات کالا‌های افغانستان به کشور‌های مختلف دنیا است و از اینکه مسئولان ایران و به ویژه استان سیستان وبلوچستان وچابهار همیشه از حضور هیات‌های اقتصادی و سیاسی استقبال می‌کنند، خیلی خوشحالیم.
او  بر راه اندازی شعبه بانکی افغانستان در چابهار و توسعه روابط بیشتر و سهولت در تجارت و همکاری بیشتر تاکید کرد و افزود: تعاملات تجاری و اقتصادی منشا رشد و توسعه است.
نماینده مردم سیستان در مجلس شورای اسلامی نیز اظهار داشت: محور چابهار و میلک از مهمترین معبر‌ها برای تجارت است و بزودی ساخت پل دوم برروی رودخانه مشترک در مرز میلک برای گسترش ترانزیت در برنامه است.
محمد سرگزی افزود: هشت هزار ناوگان از طریق سیستان در مسیر بندرعباس در حال فعالیت هستند و درخواستی که دارم تمام موارد و مشکلات را سریعا رسیدگی تا موجب تسهیل در کار‌ها شود.
او توجه بیشتر به بازارچه‌های مرزی و توسعه ترانزیت بین ایران و افغانستان را خواستار شد و خاطرنشان کرد: توسعه دو سوی مرز به نفع هر دو کشور است.

ارسال نظرات

نام

ایمیل

وب سایت

نظرات شما

هم اکنون هیچ نظری ارسال نشده است. شما می توانید اولین نظردهنده باشد.

آخرین اخبار

گزارش صادرات و واردات 9 ماهه سازمان منطقه آزاد کیش
از تبدیل شدن منطقه آزاد کیش به جزیره نوآورانه حمایت می‌کنیم
سه بانک مطرح کشور خواستار همکاری های گسترده با سازمان منطقه آزاد کیش شدند
گزارش عملکرد صادرات و واردات منطقه آزاد انزلی در 9 ماهه سال 1403
گزارش صادرات و واردات در 9 ماهه سال 1403 سازمان منطقه آزاد اروند

یادداشت

اینچه‌برون؛ دروازه ایران به راه ابریشم و اوراسیا
سیاست‌های گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی مناطق آزاد در دولت چهاردهم
اقتصاد دریا محور، پیشران توسعه مناطق آزاد و ويژه اقتصادي: نه خيلي دور و نه خيلي نزديك
رونق اقتصاد دیجیتال با پیاده‌سازی مدل سیلیکون ولی در مناطق آزاد ایران
لزوم كارآمدي مناطق آزاد و ويژه اقتصادي در جذب سرمايه‌گذاري