مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی صنایع انرژی بر پارسیان گفت: براساس مطالعات بازار و امکان سنجی، ظرفیت اسمی بندر منطقه ویژه اقتصادی صنایع انرژی بر پارسیان در افق نهایی بهرهبرداری از این بندر حدود ۴۰ میلیون تن کالا در سال است.
به گزارش فرینا به نقل از ایرنا، مسعود پاکزاد در جریان بازدید وزیر صنعت، معدن، تجارت از این بندر اظهارداشت: این بندر به عنوان دروازه اصلی واردات مواد خام و صادرات محصولات تولیدی مناطق ویژه اقتصادی پارسیان و لامرد عمل خواهد کرد.
پاکزاد افزود: این بندر نخستین و بزرگترین بندر تخصصی صنعتی، معدنی و تجاری در ایران است که نیازهای تخلیه و بارگیری چهار صنعت عمده انرژی بر شامل پتروشیمی، فولاد، آلومینیوم و سیمان واقع در پارسیان و لامرد را جوابگو خواهد بود.
وی ادامه داد: این بندر همچنین توانایی به کار گیری ۱۹ پست اسکله برای کالاهای عمومی، فله خشک، فله مایع و کانتینری دارد.
به گفته مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی صنایع انرژی بر پارسیان ظرفیت شناورهای طراحی برای کالاهای کانتینری، ۶ هزار کانتینر، ۷۰ هزار تن کالای عمومی و ۱۰۰ هزار تن فله خشک با حداکثر عمق آبخور ۱۷ متر لحاظ شده است.
پاکزاد گفت: عملیات اجرایی مرحله راهاندازی بندرپارسیان شامل یکهزار و ۵۰۰متر موج شکن اصلی، ۴ پست اسکله با امکان تخلیه و بارگیری حدود ۹میلیون تن انواع کالا در سال شروع شده که بر اساس برنامهریزی انجام شده تا سال ۹۹ این مرحله از بندر به بهره برداری خواهد رسید.
وی عنوان کرد: در این مرحله ۴ پست اسکله شامل یک پست اسکله فله مایع، یک پست اسکله فله خشک و ۲ پست اسکله عمومی و کانتینری ساخته خواهد شد ، پیشبینی می شود اسکله شماره پنج این بندر نیز به زودی به بهره برداری برسد.
مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی صنایع انرژی بر پارسیان، ۱۹ بهمن سال ۹۸ از بهرهبرداری از مرحله نخست بندر در این منطقه ویژه اقتصادی تا کمتر از ۲۰ روز خبرداده بود.
رضا رحمانی وزیر صنعت، معدن و تجارت و هیات همراه در این بازدید یک ساعته از روند پیشرفت بندر پارسیان دیدن کردند و در جریان آخرین اقدامات، پیشرفت ها و تحولات بندر پارسیان، به عنوان نخستین و بزرگترین بندر تخصصی صنایع معدنی و پتروشیمی کشور قرار گرفت.
در این بازدید رییس هیات عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران(ایمیدرو) و معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صمت و فریدون فدایی دولت مجری ایجاد طرح صنایع انرژی بر جنوب(لامرد و پارسیان)، وزیر صنعت،معدن و تجارت(صمت) را در سفر به پارسیان همراهی کردند.
براساس تفاهم نامه دومین تفاهم نامه همکاری توسعه منطقه ویژه صنایع انرژی بر پارسیان در خردادماه سال ۹۷، با اجرای این تفاهم نامه ضمن تسهیل استقرار شرکتهای پتروشیمی در منطقه ویژه اقتصادی صنایع انرژی بر پارسیان، سبب شتاب بخشیدن به عملیات اجرایی طرحهای پتروشیمی این منطقه میشود که هر یک از این طرحهای پتروشیمی قابلیت اشتغال ۵ تا ۷ هزار نفر را خواهند داشت.
استاندار هرمزگان نیز در این مراسم گفت: اهم اکنون ۲۰ میلیون مترمکعب سهمیه خوراک پتروشیمیها در منطقه ویژه پارسیان انجام میشود که این روند قابلیت توسعه نیز دارد.
فریدون همتی همچنین اعلام کرد: تمامی زیرساختهای لازم برای توسعه منطقه ویژه پارسیان و همچنین شرایط لازم برای سرمایه گذاری بخش خصوصی در این منطقه فراهم شده است.
صنایع انرژی بر پارسیان در محدوده ای افزون بر ۱۰هزار هکتار در شهرستان پارسیان هرمزگان واقع شده و تحت نظارت و مدیریت سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران «ایمیدرو» اداره می شود.
کمک به صادرات غیرنفتی محصولات صنعتی تولیدشده، تامین نیازهای داخلی در زمینه صنایع اصلی مادر، استفاده از منابع گازی موجود در پارس جنوبی و شمالی، اشتغال زایی و رفع محرومیت از منطقه وکاهش هزینه های تولید به منظور تسهیل ورود کشور به بازارهای رقابتی جهانی از اهداف مرتبط بر ایجاد این منطقه ویژه اقتصادی است.
این منطقه در سال ۸۹ مورد تصویب مجلس شورای اسلامی قرار گرفت و در سال ۹۰ ابلاغ شد و طبق برنامه و طرح جامعی که مورد تدوین قرارگرفته در سال یکهزارو ۴۱۴ در زمینه استقرار صنایع مورد بهره برداری قرار می گیرد.
منطقه ویژه اقتصادی صنایع انرژی بر پارسیان در سال ۹۶ به عنوان شرکت توسعه صنایع انرژی بر پارسیان جنوب در هرمزگان ثبت شد.
در چشم انداز منطقه ویژه صنایع انرژی بر پارسیان در غرب استان هرمزگان تولید ۱۸ میلیون تن پتروشیمی، ۴ میلیون تن فولاد، ۶۰۰ هزار تن آلومینیوم و ۳میلیون تن آلومینا پیش بینی شده است.
شهرستان پارسیان در فاصله ۵۰۰ کیلومتری غرب بندرعباس مرکز استان هرمزگان واقع شده است.