قائم مقام مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ماکو گفت: منطقه آزاد ماکو با توجه به موقعیت استراتژیکی موجود، ظرفیت بیبدیلی برای تبدیل شدن به هاب لجستیکی را دارد و رسیدن به این امر از اهداف این سازمان است.
به گزارش فرینا به نقل از ایرنا، علیرضا نصیری روز دوشنبه در همایش نخستین میز ملی لجستیک ایران که در ماکو در حال برگزاری است، افزود: تبدیل منطقه به قطب صادرات کشور از دیگر اهداف سازمان منطقه آزاد ماکو به شمار می رود.
نصیری گفت: شکلدهی به مرکز تجارت و بازرگانی مدرن با تکیه بر امکانات منطقه آزاد، تسهیل حضور شرکتهای تخصصی فعال در منطقه، تسهیل حضور سرمایهگذاران بینالمللی در منطقه و توسعه زیرساختهای لجستیکی از جمله راههای ارتباطی از راهبردهای اساسی برای رسیدن به اهداف منطقه آزاد ماکو است.
وی افزود: پایانه مرزی بازرگان که مرز فعال کشور و دروازه ورود ایران به کشورهای اروپایی است در فاصله یک کیلومتری شهر بازرگان و در محدوده شهرستان ماکو قرار دارد و به عنوان دروازه تجارت از نقش مهمی برخوردار است.
قائم مقام مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ماکو اظهار داشت: این منطقه با دسترسی به بنادر مرسین و ترابزون و اتصال به بازارهای اروپایی از طریق همین بنادر یکی از اقتصادیترین گلوگاههای ارتباطی است.
نصیری زمینه های همکاری با سرمایهگذاران را لجستیک، کشاورزی، معدن، گردشگری، صنعت و اقتصاد روستایی عنوان کرد و گفت: با توجه به اینکه منطقه آزاد ماکو بزرگترین منطقه آزاد جهان است از حوزه عملکردی گستردهای نیز برخوردار می باشد.
وی افزود: این منطقه در جریان تجارت یکهزار میلیارد دلاری واقع شده است و از این موقعیت میتوان برای توسعه صنعت و لجستیک در کشور بهره برد.
گفتنی است؛ نخستین میز ملی لجستیک ایران با حضور فعالان این بخش در کشور به مدت ۲ روز در منطقه آزاد ماکو برگزار می شود.
منطقه آزاد ماکو به لحاظ محدوده جغرافیایی شامل شهرستان های ماکو، شوط، پلدشت و شهر مرزی بازرگان بوده و در منتهی الیه شمال غرب کشور واقع است.
مساحت این منطقه حدود پنج هزار کیلومترمربع و جمعیت آن بر اساس نتایج سرشماری عمومی نفوس و مسکن سال ۱۳۹۵، حدود ۲۰۰ هزار نفر است.
منطقه آزاد ماکو به عنوان بزرگترین منطقه آزاد کشور دارای ۱۴۰ کیلومتر مرز مشترک با کشور جمهوری آذربایجان و ۱۳۰ کیلومتر مرز مشترک با کشور ترکیه است.