مدیرکل بنادر و دریانوردی استان هرمزگان و مدیر منطقه ویژه اقتصادی بندر شهیدرجایی آخرین وضعیت ایجاد پایانه مکانیزه مواد معدنی، فاز 3 پایانه کانتینری، شهر لجستیکی خلیج فارس، سه پست اسکله جدید نفتی و سردخانه بزرگ بندر شهید رجایی را تشریح کرد.
به گزارش فرینا، اله مراد عفیفی پور در جمع خبرنگاران خبرگزاری ها، مطبوعات و پایگاه های اطلاع رسانی استان هرمزگان ضمن اشاره به طرح های توسعه ای بزرگترین بندر تجاری کشور گفت: با اتمام مرحله سوم طرح توسعه بندر شهید رجایی ظرفیت کانتینری این بندر از 5.8 میلیون TEU(هر تی ای یو معادل یک کانتینر بیست فوت) به 8 میلیون TEU افزایش می یابد.
عفیفی پور افزود: در قالب این طرح، 1400 متر اسکله جدید با آبخور 17.5 متر احداث می شود که قابلیت پهلوگیری کشتی های کانتینری نسل هفتم دنیا با ظرفیت 18هزار و 400 TEU را دارند. طبق برنامه ریزی های صورت گرفته، 800 متر اول از پروژه ساخت اسکله های این طرح، تا پایان امسال آماده می شود.
وی از ساخت سه پست اسکله 100 هزار تنی در بندر خلیج فارس با ظرفیت مجموع تخلیه و بارگیری 34 میلیون تن فرآورده نفتی نیز سخن به میان آورد و افزود: بهره برداری از این اسکله ها، ظرفیت بندر را به میزان 30درصد افزایش می دهد که برای پشتیبانی از تولیدات صادراتی پالایشگاه های بندرعباس، نفت ستاره و سایر پالایشگاه های بزرگ کشور در دست احداث است.
مدیرکل بنادر و دریانوردی استان هرمزگان یادآور شد: پالایشگاه نفت ستاره خلیج فارس به عنوان بزرگترین پالایشگاه میعانات گازی جهان در کرانه شمالی بندر شهید رجایی واقع شده و عمده محصول آن بنزین استاندارد صادراتی است.
این مقام مسئول به اقدامات صورت گرفته در زمینه توسعه اراضی پسکرانه بندر شهید رجایی نیز اشاره کرد و گفت: با توجه به اینکه وسعت این بندر در وضعیت موجود 2400هکتار است، با آماده سازی و الحاق 2700 هکتار اراضی جدید در شمال این بندر، وسعت اراضی پسکرانه به میزان بیش از دو برابر افزایش می یابد.
عفیفی پور اضافه کرد: با احداث شهر لجستیکی خلیج فارس در این اراضی الحاقی، در تلاش هستیم تا فعالیت های ارزش افزوده را در این اراضی توسعه دهیم. هر چند در شرایط فعلی فشار اقتصادی، اشکالاتی در حوزه جذب سرمایه گذار ایجاد شده و روند کار تا حدودی به کندی پیش می رود اما با بررسی ها، مذاکرات و رایزنی های صورت گرفته موانع و چالش ها مرتفع و زمینه رونق فعالیت های لجستیکی و تولیدی فراهم خواهد شد.
وی ضمن اشاره به دستاوردهای حوزه سرمایه گذاری بندر طی دوره زمانی سه ماهه نخست سال 98 اظهار داشت: در نخستین ماه سال جاری دو فقره قرارداد سرمایه گذاری به ارزش 114میلیارد تومان با بخش خصوصي منعقد شد. در حال حاضر نیز سه پروژه جذب سرمایه بخش خصوصی در مراحل نهایی تشریفات واگذاری و عقد قرارداد است که در نیمه نخست امسال به سرانجام خواهد رسید.
مدیر منطقه ویژه اقتصادی بندر شهیدرجایی با تشریح آخرین وضعیت ایجاد پایانه مکانیزه مواد معدنی در بزرگترین بندر تجاری کشور، اظهار داشت: برای افزایش بهره وری فرآیند صادرات مواد معدنی، یک سرمایه گذار توانمند بخش خصوصی انتخاب شده است که در مرحله نهایی واگذاری پروژه(اخذ ضمانت نامه از سرمایه گذار) قرار دارد.
عفیفی پور اضافه کرد: این پایانه مکانیزه از جمله بزرگترین طرح های سرمایه گذاری در بندر شهید رجایی است که با فراهم کردن ظرفیتی معادل 50 میلیون تن (معادل نیمی از ظرفیت فعلی تخلیه و بارگیری انواع کالا در بندر)، عملیات واردات مواد اولیه کارخانجات داخلی و صادرات مواد معدنی تولیدی معادن کشور را پشتیبانی می کند.
به گفته وی، طی دو تا سه سال آینده عملیات اجرایی احداث این پایانه به سرانجام خواهد رسید و شکوفایی اقتصادی با رشد حداقل دو برابری در عملیات جابجایی کالا را شاهد خواهیم بود.
مدیرکل بنادر و دریانوردی استان هرمزگان از احیای پروژه نیمه کاره سردخانه 200هزار تنی پس از 23 سال رکود این پروژه نیز سخن به میان آورد و خاطرنشان کرد: به همت یک بانوی هرمزگانی عملیات تکمیل و ساخت و ساز این سردخانه در دست انجام است که نیاز استان در زمینه تامین زیرساخت های نگهداری و صادرات محصولات کشاورزی به میزان چشمگیری مرتفع خواهد شد.
مدیر منطقه ویژه اقتصادی بندر شهیدرجایی در پایان پروژه جابجایی 10 دستگاه جرثقیل کانیتنری کشتی به ساحل(گنتری کرین) از پیشانی ترمینال شماره دو به یال شرقی، نصب و راه اندازی 12 دستگاه گنتری کرین جدید از بهترین نسل جرثقیل های کانتینری دنیا در این ترمینال و ساخت 12 دستگاه ترانستینر (جرثقیل ساحلی ویژه صفافی کانیتنر) به عنوان طرح های بزرگی نام برد که طی سالیان اخیر در بندر شهید رجایی عملیاتی شده است.