اقدام متقابل ایران در مقابل تحریم صنعت پتروشیمی

لینک کوتاه: freena.ir/detail/52005
ساعت 14:46 دوشنبه 20 خرداد 1398
در نشست مشترک بین مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشمی و رئیس هیأت عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) تفاهم نامه همکاری برای ایجاد قطب سوم پتروشیمی کشور در منطقه ویژه اقتصادی صنایع انرژی بر پارسیان امضا شد.

به گزارش فرینا، در این مراسم مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ضمن تشریح اقدامات در حال انجام در حوزه پتروشیمی تشریح نمود در گام اول برنامه ریزی جهت احداث 14 مجتمع پتروشیمی در منطقه ویزه اقتصادی صنایع انرژی بر پارسیان صورت گرفته است و بزودی با واگذاری این طرح ها به بخش خصوص، عملیات ساخت این پتروشیمی ها آغاز خواهد شد.
بهزاد محمدی با بیان این‌که طبق برنامه طرح متانول کاوه، متانول بوشهر و طرح الفین ایلام در سال جاری به بهره‌برداری می‌رسد، افزود: با افتتاح این طرح‌ها پنج میلیون تن به ظرفیت صنایع پتروشیمی کشور اضافه خواهد شد.
محمدی در مورد شرکت‌های دانش بنیان و نقش آنها در صنعت پتروشیمی، نیز گفت: در ماه‌های آتی خبرهای خوشی در مورد این مساله اعلام خواهد شد، چرا که با سه دانشگاه برای توسعه تحقیقات قرارداد منعقد کرده‌ایم.

تسریع عملیات اجرایی طرح‌های پتروشیمی منطقه پارسیان

وی همچنین از امضای تفاهم‌نامه توسعه هاب پارسیان در شرق عسلویه خبر داد و افزود: بین شرکت ملی صنایع پتروشیمی و سازمان ایمیدرو این تفاهم‌نامه به امضا رسیده است که بر اساس آن طی ماه‌ها و سال‌های آتی شاهد توسعه صنعت پتروشیمی و صنایع فلزی در منطقه عمومی و شرق عسلویه خواهیم بود.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با بیان این‌که در فاز اول بنا بر طرح جامع توسعه که تعریف شده در منطقه پارسیان ۱۴ طرح بزرگ پتروشیمی خواهیم داشت، گفت: این طرح‌ها معادل ۱۵ میلیون تن محصول قابل فروش تولید خواهد کرد و حجم سرمایه گذاری نزدیک ۲۰ میلیارد دلار است و حجم سرمایه گذاری این طرح نزدیک به ۲۰ میلیارد دلار است که در فازهای مختلف اجرا خواهد شد.
محمدی همچنین با بیان این که در صنایع پتروشیمی از ۵۵ مجتمع صنعتی ۱۶ مجتمع در عسلویه متمرکز و در حال تولید است، افزود: طرح‌های پتروشیمی در دو فاز تعریف شده که از ۳۰ طرح ۱۷ طرح در حال پیشرفت و ۱۳ طرح در مرحله‌ی تأمین مالی و دانش فنی قرار دارد.
وی با تاکید بر این مساله که در دولت یازدهم و دولت دوازدهم ۱۵ فاز به افتتاح رسید، گفت: خوراک قابل توجهی برای پتروشیمی در منطقه تهیه شده است که این مساله می‌تواند یک پاشنه آشیل برای توسعه صنعت پتروشیمی باشد.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با بیان این‌که در حال حاضر در غرب عسلویه فضای توسعه وجود ندارد، اظهار کرد: به همین منظور تمرکز خود را در شرق عسلویه معطوف کرده‌ایم. منطقه ویژه پارسیان توسط ایمیدرو تأسیس شده و در حال تأمین زیرساخت‌های منطقه هستند، به همین دلیل قصد داریم تا با همکاری ایمیدرو توسعه طرح‌های پتروشیمی و فلزی را در شرق عسلویه اجرایی کنیم.
به گفته محمدی امکانات و منابع خوراک مهم‌ترین عامل توسعه در منطقه هاب پارسیان است که به تناسب پیشرفت زیرساخت‌ها پتروشیمی در این منطقه گسترش پیدا خواهد کرد به همین منظور نیز در فاز اول ۱۴ طرح پیش‌بینی شده که از این تعداد ۱۵ میلیون تن به ظرفیت فروش کشور اضافه خواهد شد.

منطقه ویژه اقتصادی پارسیان به عسلویه ۲ تبدیل خواهد شد

در ادامه رئیس هیأت عامل ایمیدرو گفت: تعاملات بسیار عالی با شرکت ملی صنایع پتروشیمی انجام شده است که میتوان به برگزاری جلسات متعدد کارشناسی نمایندگان دو سازمان ر قالب یک کمیته مشترک اشاره نمود. 
خداد غریب پور در حاشیه مراسم امضای دومین تفاهم نامه همکاری شرکت ملی صنایع پتروشیمی و سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) اظهار کرد: منطقه ویژه اقتصادی پارسیان از سال ۱۳۹۴ با سرکار آمدن مدیریت فعلی دارای تحرک مناسب و جدی شد که می توان به عملیات ساخت فاز نخست بزرگترین بندر تخصصی صنعتی ـ معدنی کشور در این منطقه اشاره نمود.
غریب پور افزود: با امضای این تفاهم نامه منطقه ویژه اقتصادی پارسیان به عسلویه ۲ تبدیل خواهد شد.

وی تصریح کرد: این دومین تفاهم نامه همکاری ایمیدرو با شرکت صنایع پتروشیمی است و طبق برنامه قرار است از ۹۸۰۰ هکتار مساحت منطقه ویژه اقتصادی پارسیان حدود ۲۰۰۰ هکتار آن به صنایع پتروشیمی برای انجام فعالیت واگذار شود.
شایان ذکر است؛ طی سفر اخیر وزیر نفت، مدیرعامل صنایع ملی پتروشیمی و مدیرعامل سازمان ایمیدرو ضمن بازدید از منطقه ویژه اقتصادی پارسیان، ظرفیت های سرمایه گذاری و اقدامات انجام شده در منطقه، منطقه ویژه اقتصادی صنایع انرژی بر پارسیان را هاب سوم پتروشیمی نامیدند .
باید افزود که: در طرح جامع مصوب این منطقه برنامه ریزی برای تولید ۱۸ میلیون تن در سال انواع محصولات پتروشیمیایی، ۴ میلیون تن محصولات فولادی، ۳ میلیون تن آلومینا و ۶۰۰ هزار تن آلومینیوم به عنوان صنایع اصلی در نظر گرفته شده است. همچنین تولید برق به میزان ۴۳۰۰ مگاوات و آب به میزان ۷۵۰ هزار متر مکعب در روز و بندری با ظرفیت بارگیری سالانه ۴۰ میلیون تن انواع کالا به عنوان صنایع پیشتیبان، در این طرح در نظر گرفته شده است.
کمک به صادرات غیرنفتی محصولات صنعتی تولیدشده، تأمین نیازهای داخلی درزمینه صنایع اصلی، استفاده از منابع گازی موجود در پارس جنوبی و شمالی، اشتغال‌زایی و رفع محرومیت از منطقه و کاهش هزینه‌های تولید به‌منظور تسهیل ورود کشور به بازارهای رقابتی جهانی از اهداف مرتبط بر ایجاد این منطقه ویژه اقتصادی است.
نهایتاً اینکه در شرایطی که آمریکا بخشی از صنایع پتروشیمی ایران را مورد تحریم قرار داد است، ایران نیز در اقدامی متقابل آغاز به کار ایجاد قطب سوم پتروشیمی در منطقه ویژه اقتصادی صنایع انرژی بر پارسیان را اعلام نمود.
 

ارسال نظرات

نام

ایمیل

وب سایت

نظرات شما

هم اکنون هیچ نظری ارسال نشده است. شما می توانید اولین نظردهنده باشد.

آخرین اخبار

گزارش صادرات و واردات 9 ماهه سازمان منطقه آزاد کیش
از تبدیل شدن منطقه آزاد کیش به جزیره نوآورانه حمایت می‌کنیم
سه بانک مطرح کشور خواستار همکاری های گسترده با سازمان منطقه آزاد کیش شدند
گزارش عملکرد صادرات و واردات منطقه آزاد انزلی در 9 ماهه سال 1403
گزارش صادرات و واردات در 9 ماهه سال 1403 سازمان منطقه آزاد اروند

یادداشت

اینچه‌برون؛ دروازه ایران به راه ابریشم و اوراسیا
سیاست‌های گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی مناطق آزاد در دولت چهاردهم
اقتصاد دریا محور، پیشران توسعه مناطق آزاد و ويژه اقتصادي: نه خيلي دور و نه خيلي نزديك
رونق اقتصاد دیجیتال با پیاده‌سازی مدل سیلیکون ولی در مناطق آزاد ایران
لزوم كارآمدي مناطق آزاد و ويژه اقتصادي در جذب سرمايه‌گذاري