حضور ۱۱۵ نفر از مقامات دولتی و بازرگانان بخش خصوصی کشورهای پیرامونی در «روز چابهار»

لینک کوتاه: freena.ir/detail/50475
ساعت 17:28 يکشنبه 5 اسفند 1397
مدیرعامل سازمان بنادرودریانوردی و معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به برگزاری همایش بین‌المللی توسعه بندر چابهار در هفت اسفندماه جاری، در باره اهداف این گردهمایی گفت: با توجه به فراهم شدن ظرفیت قابل توجه عملیاتی و تجهیزاتی در بندر چابهار، لازم است این امکانات و توانمندی‌ها در قالب یک نشست بین‌المللی به بازرگانان و تجار کشورهای پیرامونی و سرمایه‌گذاران بخش خصوصی داخلی معرفی شود.

به گزارش فرینا، محمد راستاد با حضور در برنامه زنده تلویزیونی «صبح با خبر» از شبکه بین‌المللی خبر، افزود: در همایش بین‌المللی توسعه بندر چابهار، فعالان اقتصادی و بازرگانان بخش خصوصی 17 کشور در قالب 115 نفر گرد هم می‌آیند.
راستاد بابیان اینکه «بازدید میدانی از توانمندی‌ها و پتانسیل‌های بندر چابهار»؛ «ارائه مشوق‌ها و مزیت های بندری» و «ارائه تعرفه‌های مترتب بر کشتی و کالا» از جمله برنامه های سازمان بنادر در همایش مذکور است، گفت: همچنین در گردهمایی روز چابهار، این امکان فراهم می‌شود تا بازرگانان و تجار کشورها بتوانند ارتباط چهره به چهره باهم داشته باشند و شرایط بهتری را برای استفاده بیشتر از ظرفیت‌های بندر چابهار مهیا سازند.
وی با اشاره به حضور سفرا و مقامات دستگاه‌های دولتی و حاکمیتی در کنار تجار بخش خصوصی کشور در روز چابهار، از حضور دو سازمان بین‌المللی «گروه یاری‌رسانی افغانستان سازمان ملل» و «سازمان توسعه همکاری‌های بین‌المللی اقتصادی ژاپن» در همایش بین‌المللی توسعه بندر چابهار خبر داد.
معاون وزیر راه و شهرسازی در بخش دیگری از این گفت‌وگو بابیان اینکه «همواره تمرکز کشور برای حمل‌ونقل دریایی روی خلیج فارس بوده و عمده ظرفیت‌های بندری کشور در این حوضچه آبی نهایتا تا تنگه هرمز ایجادشده است»، افزود: این در حالی است که از نظر ملی دسترسی دریایی و نزدیکی به مسیر اصلی تجارت شرق به غرب، سواحل مکران و بندر چابهار بهترین گزینه محسوب می‌شوند.
راستاد گفت: از منظر بین‌المللی نیز با توجه به «وجود یک و نیم میلیارد نفر جمعیت و بازار گسترده و بزرگ در کشورهای ساحلی اقیانوس هند» و عدم دسترسی به آب‌های آزاد کشورهای آسیای میانه و قفقاز و افغانستان در شمال ایران «توسعه بندر چابهار از اهمیت راهبردی برای کشور برخوردار است و می‌تواند گذرگاه بسیار خوبی برای صادرات و واردات این کشور باشد.»
وی با اشاره با اقدامات انجام‌شده در بندر چابهار طی یک سال گذشته پس از افتتاح فاز اول توسعه این بندر اظهار کرد: در این مدت تحولات بسیار خوبی در بندر چابهار ایجاد شد و میزان تخلیه و بارگیری این بندر تا 50 درصد رشد داشته که در این مدت چنین رشدی را در هیچ یک از بنادر دیگر کشور تجربه نکردیم.
مدیرعامل سازمان بنادرودریانوردی بابیان اینکه در یک سال گذشته حدود هزار میلیارد تومان قرداد و تفاهم‌نامه همکاری با بخش خصوصی به امضا رسید، افزود: پس از افتتاح فاز اول توسعه بندر چابهار توسط ریاست محترم جمهور، موافقت‌نامه دالان ترانزیتی چابهار به امضای سه کشور هندوستان، افغانستان و ایران رسید.
معاون وزیر راه و شهرسازی با اعلام این خبر که «روند ورود کشتی‌ها با محموله‌های متنوع در بندر چابهار تغییر کرده است»، اضافه کرد: اخیرا شاهد برقراری خط لاینری کشتیرانی در بندر چابهار بودیم که از مبدا بنادر هند به چابهار و بلعکس فعال است.

ارسال نظرات

نام

ایمیل

وب سایت

نظرات شما

هم اکنون هیچ نظری ارسال نشده است. شما می توانید اولین نظردهنده باشد.

آخرین اخبار

گزارش صادرات و واردات 9 ماهه سازمان منطقه آزاد کیش
از تبدیل شدن منطقه آزاد کیش به جزیره نوآورانه حمایت می‌کنیم
سه بانک مطرح کشور خواستار همکاری های گسترده با سازمان منطقه آزاد کیش شدند
گزارش عملکرد صادرات و واردات منطقه آزاد انزلی در 9 ماهه سال 1403
گزارش صادرات و واردات در 9 ماهه سال 1403 سازمان منطقه آزاد اروند

یادداشت

اینچه‌برون؛ دروازه ایران به راه ابریشم و اوراسیا
سیاست‌های گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی مناطق آزاد در دولت چهاردهم
اقتصاد دریا محور، پیشران توسعه مناطق آزاد و ويژه اقتصادي: نه خيلي دور و نه خيلي نزديك
رونق اقتصاد دیجیتال با پیاده‌سازی مدل سیلیکون ولی در مناطق آزاد ایران
لزوم كارآمدي مناطق آزاد و ويژه اقتصادي در جذب سرمايه‌گذاري