سه بانک افغانستان در حال ایجاد نمایندگی در چابهار هستند

لینک کوتاه: freena.ir/detail/50013
ساعت 16:02 چهارشنبه 10 بهمن 1397
معاون اقتصادی و سرمایه‌گذاری سازمان منطقه آزاد چابهار از تلاش سه بانک افغانستانی برای ایجاد نمایندگی در منطقه آزاد چابهار خبر داد.

به گزارش فرینا به نقل از خبرگزاری صدای افغان(آوا) از چابهار، غلامرضا پناه در گفت‌وگو با خبرنگار آوا، از حل مشکل قرنطینه محصولات کشاورزی افغانستان برای ترانزیت از طریق بندر چابهار خبر داده و تأکید می‌کند که میوه‌های صادراتی افغانستان حالا به راحتی می‌توانند از این مسیر ترانزیت شود. 

پناه پیرامون سوالی در مورد ظرفیت‌های منطقه آزاد چابهار برای صادرات و ترانزیت میوه‌های تازه افغانستان به عنوان یکی از کالاهای مهم صادراتی کشور، گفت: "ما یک مشکلی در بحث قرنطینه محصولات نباتی داشتیم که آن را با هماهنگی وزارت جهاد و کشاورزی حل کردیم، یعنی عملا الان مشکلاتی در این بخش نداریم و تاجران افغانستان می‌توانند برای ترانزیت محصولات خود، از این مسیر و فضا با کمترین هزینه استفاده کنند".
 
وی در مورد بحث قرنطیه محصولات کشاورزی افزود: "ما قبلا یک بحث قرنطینه‌ای با وزارت جهاد داشتیم، آن محدودیت برطرف شده، الان سرمایه‌گذاران افغانستان می‌توانند میوه‌ها و محصولات نباتی خود را به راحتی از این مسیر ترانزیت کنند و ما این محدودیت را برطرف کردیم".
 
ظرفیت‌های سردخانه‌ای چابهار

معاون اقتصادی و سرمایه‌گذاری سازمان منطقه آزاد چابهار در مورد ظرفیت‌های سردخانه‌ای منطقه آزاد چابهار نیز خاطرنشان کرد: "خود منطقه آزاد یک سردخانه 4 هزار تنی دارد که می‌تواند در اختیار تاجران افغانستان قرار بدهد.
امروز هم یکی دو سرمایه‌گذار در حال ساخت سردخانه هستند که به زودی حجم سردخانه‌ای ما در چابهار بالا خواهد رفت و عملا می‌تواند نیازهای ترانزیتی سرمایه‌گذارانی که می‌خواهند کالاهای‌شان را از این مسیر منتقل کنند، برطرف کند".
 
چابهار نسبت به بندر عباس اقتصادی‌تر است

پناه در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار آوا مبنی بر لغو ترانزیت یک محموله شش هزار تنی میوه انار افغانستان از مسیر چابهار و انتقال بخشی از آن از طریق بندر عباس، به دلیل آنچه قیمت‌های مناسب‌تر در این بندر خاطرنشان کرد: "این باید بررسی و ارزیابی شود، ببینند هزینه ترانزیتی این‌جا با هزینه بندر عباس واقعا چه تفاوت معناداری می‌تواند داشته باشد؟ شاید این ظرفیت را تجار افغان نتوانستند در چابهار ایجاد کنند، و الا به لحاظ دریا که امکانات بسیار خوب بندری در چابهار وجود دارد و به لحاظ نقطه‌ای که آن‌ها می توانند از چابهار بروند، این منطقه نزدیک‌تر از بندر عباس خواهد بود و طبیعتا اینجا باید اقتصادی‌تر باشد".
 
معاون اقتصادی و سرمایه‌گذاری سازمان منطقه آزاد چابهار در مورد لغو ترانزیت محموله انار افغانستان گفت که شاید یک منافع دیگری برای آن‌هایی که در این ارتباط کار می‌کنند، و یا عادت کردن به یک مسیر دیگر وجود داشته، ولی قطعا به لحاظ مسائل اقتصادی، عبور از چابهار مزیت‌های بیشتری نسبت به بخش‌های دیگر دارد و اقتصادی خواهد بود.

تلاش سه بانک افغانستان برای ایجاد نمایندگی در چابهار

پناه در مورد ایجاد نمایندگی بانک‌های افغانستان در منطقه آزاد چابهار گفت که همه بانک‌های ایرانی در چابهار شعبه دارند و آن‌ها محدودیتی در ارتباط با بانک‌های ایرانی ندارند. در مورد بانک‌های افغانی هم به گفته آقای پناه، "سه بانک از افغانستان برای حضور در چابهار درخواست(ایجاد نمایندگی) دادند که ما مقدمات‌شان را فراهم کردیم، فورم‌ها را هم در اختیارشان قرار دادیم، می‌بایست مجوزهای‌شان را از بانک مرکزی(ایران) بگیرند و بیایند در این‌جا شعبه ایجاد کنند".
 
وی از "غضنفر بانک" به عنوان یکی از این سه بانک افغانستانی نام برد که پی‌گیری‌هایشان به مراحل نهایی رسیده است.
 
معاون اقتصادی و سرمایه‌گذاری سازمان منطقه آزاد چابهار تصریح کرد که برای تقویت مبادلات از طریق بندر چابهار، تجار و بانک‌های افغانی می‌بایست روند ایجاد نمایندگی‌های بانک‌های افغانستان را در این منطقه تسریع کنند تا شاهد حضور بانک‌های افغانی در چابهار باشیم و فکر سرمایه‌گذار افغانی از انتقال پول راحت باشد.
 
زیرساخت‌های حمل و نقل در چابهار

این مقام مسئول منطقه آزاد چابهار در مورد زیرساخت‌های حمل و نقل به سوی این منطقه نیز گفت که کار احداث خط آهن چابهار ـ زاهدان نزدیک به 40 درصد پیشرفت فیزیکی دارد و حالا هم به شدت رویش کار می‌شود. از سوی دیگر، در بحث جاده‌ها هم هیچ محدودیتی برای ترانزیت به سمت افغانستان وجود ندارد.
 
معافیت بندر چابهار از تحریم‌های امریکا

پناه در مورد معاف شدن بندر چابهار از تحریم‌های امریکا گفت: "من فکر می‌کنم این مسأله بزرگترین مزیت برای کشور افغانستان خواهد بود و افغانستان باید بیشترین استفاده را از این مزیت بکند. چند گروه افغانی در این مدت آمدند و با ما مذاکره کردند که کارهایی را انجام بدهند. در همایش چابهار شما شاهد بودید که از پاکستان، عمان، ترکیه و... سرمایه‌گذارانی داشتیم که متناسب با شرایط و فضا به دنبال شناخت و امکان سرمایه‌گذاری در این‌جا هستند، ولی من فکر می‌کنم این مزیت برای سرمایه‌گذاران و تجار افغانستانی نسبت به همه کشورها می‌تواند مطلوبیت بیشتری را در پی داشته باشد".
 
معاون اقتصادی و سرمایه‌گذاری سازمان منطقه آزاد چابهار در بحث تحریم‌ها خاطرنشان کرد که شرکت‌های بسیاری در چابهار کار می‌کنند و تا حال هیچ شرکتی شکایت نکرده که در بحث تحریم‌ها به مشکلی برخورده و کارها در چابهار خیلی راحت‌تر از دیگر جاها در حال انجام است.
 
پرچون‌فروشی شرکت‌های افغانستان در منطقه آزاد چابهار

وی در مورد شرکت‌های افغانی که در منطقه آزاد چابهار سرمایه‌گذاری کرده‌اند، گفت: "ما بالای 200 شرکت افغانی داریم که در چابهار ثبت شده، اما تعداد اندکی از این شرکت‌ها فعال اند، یعنی آن‌هایی که بیشتر آمدند در کارهای خرده‌فروشی(پرچون فروشی) وارد شدند، اما اگر صنعت‌گران و تجار قدر افغانستانی به چابهار بیایند، بهتر از هر کشوری برای آن‌ها منافع اقتصادی خواهد داشت؛ زیرا هم می‌توانند در ایران کار کنند و هم به کشورهای همجوار و خود افغانستان صادرات داشته باشند".
 
مزیت‌های سرمایه‌گذاری در منطقه آزاد چابهار

پناه در مورد مزیت‌های سرمایه‌گذاری در منطقه آزاد چابهار برای تجار افغانستانی موارد زیر را برشمرد:
"ـ به لحاظ موقعیت دریا و اقیانوسی که ما این‌جا داریم، کشتی‌های غول پیکر تا سقف 100 هزار تن می‌توانند در ای‌نجا پهلو بگیرند؛
ـ ظرفیتی که بندر شهید بهشتی چابهار دارد، این بندر امروز از ترافیک بالایی برخوردار نیست و کشتی‌ها در نوبت قرار نمی‌گیرند،
ـ کالاهایی که قرار است از تجار افغانی به افغانستان منتقل بکنند، با کمترین هزینه از طریق دریا به چابهار منتقل شود، و از چابهار ترانزیت با کمترین هزینه حمل و نقل به کشور افغانستان منتقل می‌شود،
ـ معافیت‌های مختلف گمرکی به ویژه معافیت مالیاتی 20 ساله در چابهار برای سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی وجود دارد، این بزرگترین مزیتی است که سرمایه‌گذاران افغانی می‌توانند در این‌جا تولیدات خودشان را داشته باشند،
ـ ما در این‌جا می‌توانیم مالکیت زمین را به سرمایه‌گذار خارجی از جمله افغانی کنیم، مثل یک ایرانی،
ـ تمام آن امتیازاتی که برای یک سرمایه‌گذار ایرانی در چابهار وجود دارد، مثل معافیت‌های مالیاتی 20 ساله، معافیت بر واردات هرگونه مواد اولیه که در تولید مصرف می‌شود، معافیت‌هایی که برای صادرات مجدد وجود دارد، همه این معافیت‌ها برای یک سرمایه‌گذار افغانی نیز وجود دارد،
ـ تسهیل قوانین تأمین اجتماعی و کار در منطقه آزاد چابهار".
 به گفته وی، این‌ها مزیت‌های بی بدیلی است که می‌تواند برای یک سرمایه گذار بزرگ افغانستان در چابهار شکل بگیرد.
 معاون اقتصادی و سرمایه‌گذاری سازمان منطقه آزاد چابهار در پایان گفت‌وگو با خبرنگار آوا تأکید کرد: "چابهار به عنوان یک موقعیت کاملا استراتژیک، همان قدر که برای ایران مهم است، به اعتقاد من برای کشور افغانستان هم مهم است. چابهار می‌تواند افغانستان را به دریا وصل کند و یکی از معبرها و مسیرهای ترانزیتی اساسی کشور افغانستان باشد. چابهار می‌تواند کالاهای مختلف را با کمترین هزینه برای تجار افغانی به افغانستان منتقل کند".

شناسه خبری: 50013

ارسال نظرات

نام

ایمیل

وب سایت

نظرات شما

هم اکنون هیچ نظری ارسال نشده است. شما می توانید اولین نظردهنده باشد.

آخرین اخبار

گزارش صادرات و واردات 9 ماهه سازمان منطقه آزاد کیش
از تبدیل شدن منطقه آزاد کیش به جزیره نوآورانه حمایت می‌کنیم
سه بانک مطرح کشور خواستار همکاری های گسترده با سازمان منطقه آزاد کیش شدند
گزارش عملکرد صادرات و واردات منطقه آزاد انزلی در 9 ماهه سال 1403
گزارش صادرات و واردات در 9 ماهه سال 1403 سازمان منطقه آزاد اروند

یادداشت

اینچه‌برون؛ دروازه ایران به راه ابریشم و اوراسیا
سیاست‌های گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی مناطق آزاد در دولت چهاردهم
اقتصاد دریا محور، پیشران توسعه مناطق آزاد و ويژه اقتصادي: نه خيلي دور و نه خيلي نزديك
رونق اقتصاد دیجیتال با پیاده‌سازی مدل سیلیکون ولی در مناطق آزاد ایران
لزوم كارآمدي مناطق آزاد و ويژه اقتصادي در جذب سرمايه‌گذاري