آئین رونمایی از مرمت و احیاء کلیسای آبادان با حضور دو اسقف اعظم جنوب و شمال ایران برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل سازمان منطقه آزاد اروند؛ در این مراسم قدرت اله طمیمیان سرپرست معاونت فرهنگی، اجتماعی و گردشگری این سازمان به همراه سید محمدسیدی مسئول مدیریت توسعه گردشگری، مسئولین محلی و جمع کثیری از دوست داران میراث فرهنگی و گردشگری منطقه نیز حضورداشتند.
قدرت اله طمیمیان ضمن تقدیر و تشکر از سید مرتضی نعمت زاده معاون پیشین فرهنگی، اجتماعی و گردشگری که در راین راستا زحمات بسیار ارزنده ای را کشیده اند، در توضیح اجرای این پروژه گفت: مرمت کلیسا نزدیک به ۱۰ ماه زمان برده و در این مدت گچ کاری، نقاشی و تعویض شیروانی از عمده کارهایی بوده که در این بنا انجام شده است.
طمیمیان افزود: علاوه برآن بخش هایی از مدرسه ادب نیز که در حریم کلیسا قرار دارد شامل این طرح شده و مورد مرمت و بازسازی قرار گرفته است.
سرپرست معاونت فرهنگی، اجتماعی و گردشگری سازمان منطقه آزاد اروند خاطرنشان کرد: گورستان انگلیسی ها در محوطه باغ موزه دفاع مقدس و گورستان ارامنه آبادان واقع در منطقه شطیط، از جمله مکان هایی بودند که در این فاصله زمانی و در راستای همین پروژه، احیاء شدند و برآورد هزینه کل این پروژه مبلغی بالغ بر ۹۰۰میلیون تومان بوده است.
قدرت اله طمیمیان حضور اسقف «سیپان کاشجیان» و اسقف «گریگور چیفتچیان» دو اسقف اعظم اصفهان و جنوب ایران، آذربایجان و شمال ایران به همراه شورای خلیفه گری اصفهان را نشان از اهمیت موضوع دانست و گفت: معاونت فرهنگی، اجتماعی و گردشگری سازمان منطقه آزاد اروند بسیار مفتخر است که توانسته گامی مهم در راستای بالا بردن ظرفیت های گردشگری و میراث فرهنگی منطقه بردارد؛ همجواری مسجد و کلیسا دو نماد مذهبی از دو دین آسمانی علاوه بر بعد معنوی قطعا می تواند در جذب گردشگر نیز بسیار موثر باشد.
طمیمیان این حرکت فرهنگی را نقطه آغاز چنین اقداماتی از سوی این معاونت عنوان کرد و افزود: از جمله پروژه هایی که برای سال آینده در دست اقدام داریم، ساخت مقبره شهدای گمنام در محل باغ موزه دفاع مقدس و احیا هر چه بیشتر این مکان فرهنگی خواهد بود.
افتتاح گالری هنری عکس در محوطه کلیسا نیز از دیگر برنامه های جنبی این مراسم بود که مورد توجه بازدیدکنندگان قرار گرفت.
لازم به ذکر است کلیسای مقدس «کاراپت» آبادان در سال ۱۳۳۶ بنا نهاده شد و در سال ۱۳۸۲ با شماره ۸۳۵۲ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.