تکمیل 2 سد سیلاب‌گیر طرح فازهای 13 و 22 تا 24 پالایشگاه‌های پارس جنوبی

لینک کوتاه: freena.ir/detail/48318
ساعت 17:22 شنبه 21 مهر 1397
سرپرست طرح‌های پشتیبانی نفت‌ و گاز شرکت نفت و گاز پارس با اشاره به بارش‌های سیلابی در پارس جنوبی، از تکمیل 2 سد سیلاب‌گیر در بالادست پالایشگاه فازهای 13 و 22 تا 24 پارس جنوبی (سایت اختر) خبر داد.

به گزارش فرینا، سید محی‌الدین جعفری در تشریح اهداف ساخت سدهای تاخیری در منطقه پارس جنوبی به بارندگی‌های سیلابی این منطقه در پاییز و زمستان اشاره کرد و گفت: احداث این سدها سبب کنترل و هدایت سیلاب‎ها و جلوگیری از ایجاد خسارت در فازهای درحال ساخت و بهره‌برداری پارس جنوبی می‌شود.
جعفری با بیان این‌که ساخت سدهای تاخیری سایت اختر شامل پنج سایت در شمال طرح توسعه فازهای 13 و 24 ـ 22 از سوی شرکت ملی نفت ایران به شرکت نفت و گاز پارس واگذار شده، اظهار کرد: با توجه به اهمیت جلوگیری از ایجاد خسارت در این فازها، سدهای شماره 1 و 2 از سدهای مذکور در مرحله ساخت قرار گرفت و با توجه به تجربیات قبلی ساخت سامانه کنترل سیلاب پارس 1 از سوی طرح‌های پشتیبانی نفت و گاز، اجرای پروژه مذکور به مجری طرح‌های پشتیبانی نفت و گاز واگذار شد.
به گفته سرپرست طرح‌های پشتیبانی نفت و گاز شرکت نفت و گاز پارس، پس از برگزاری مناقصه در پاییز 1393و انتخاب پیمانکار، عملیات اجرایی 2 سد موسوم به D2 و D1 آغاز و طبق برنامه زمانی مدون، به منظور انجام فعالیت‌های پروژه به‌منظور پیشگیری از ورود سیلاب، به احداث کافردم‌های 1 و 2 (سدهای مقیاس کوچک و موقت که بخشی از بدنه سد اصلی هستند) منجر شد.
وی با اشاره به این‌که با احداث این کافردم‌ها، با وقوع سیلاب در پاییز و زمستان 1394، هیچ آسیبی به طرح توسعه فاز 13 وارد نشد، افزود: در ادامه فعالیت‌های اجرایی مربوطه و در سال‌های 95 و 96، ساخت بدنه اصلی سدها به پایان رسید و همزمان سامانه دفع سیلاب (شامل کانال‌های پایین‌دست این سدها) نیز تکمیل شد.
جعفری افزود: با توجه به احداث این سدها قبل از تکمیل، در بهمن و اسفندماه سال 1395 حجم عظیم سیلاب ناشی از بارش‌های 110 میلی متری کنترل و مانع بروز خسارت به طرح فازهای 13 و 24 ـ 22 شد.
به گفته سرپرست طرح‌های پشتیبانی نفت و گاز شرکت نفت و گاز پارس، مسئولیت عملیات ساخت سه سد دیگر از شمار سدهای تاخیری سایت اختر، تکمیل سامانه کنترل سیلاب و نیز سد بالادست طرح توسعه فاز 14 پارس جنوبی واقع در سایت تمبک، سال 96 به سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس واگذار شده است.

ارسال نظرات

نام

ایمیل

وب سایت

نظرات شما

هم اکنون هیچ نظری ارسال نشده است. شما می توانید اولین نظردهنده باشد.

آخرین اخبار

از تبدیل وضعیت ایثارگران تا رشد 300 درصدی پروژه‌های زیرساختی «اروند»
راه‌اندازی اینترنت رایگان نسل 6 در کیش
وزیر اقتصاد: نهایی شدن كریدر شمال جنوب مورد تاكید ایران است
گردهمایی بهترین های فناوری اطلاعات و ارتباطات کشور در نمایشگاه کیتکس 2024
ندای تفرقه، صدای دشمن است

یادداشت

اهمیت راهبردی بندر چابهار در توسعه‌ منطقه‌ای
مناطق آزاد و ویژه اقتصادی؛ هویت بخش شعار «جهش تولید با مشارکت مردم»
«جهش تولید» نیاز به «مشارکت مردمی» دارد
اهداف اقتصادی در حکومت مردم‌سالار باید توسط توده مردم تعیین شود
ماکو، سرزمین چهارسو