رئیس سازمان دامپزشکی کشور:

منطقه آزاد ماکو، ظرفیت لازم برای تولید و صادرات دام و گوشت را دارد

لینک کوتاه: freena.ir/detail/47090
ساعت 10:51 پنج‌شنبه 4 مرداد 1397
رئیس سازمان دامپزشگی کشور در دیدار با مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ماکو با اشاره به موقعیت استراتژیک و جغرافیایی منطقه آزاد ماکو گفت: این منطقه ظرفیت و پتانسیل لازم برای تولید و صادرات دام و گوشت و فرآورده های دامی را دارد.

به گزارش فرینا، علیرضا رفیعی پور با اشاره به اینکه سابقه صنعت دام، طیور و آبزیان به بیش از نیم قرن گذشته بازمی‌گردد، افزود: با توسعه این صنایع باتوجه به پتانسیل های شهرستان های ماکو، پلدشت و ظرفیت رود مرزی ارس و پایانه های مرزی، می توان اشتغال پایدار ایجاد کرد.

رفیعی پور با بیان اینکه تبادلات تجاری در پایانه های مرزی و مناطق آزاد می تواند یکی ازشاخصهای اصلی دربرقراری ارتباط بین کشورهای همسایه ،تثبیت جمعیت این نواحی و استمرار معاش جمعیت مرزنشین باشد ، گفت: ضمن اینکه نقش این مناطق در پیشرفت و توسعه پایدارکشور بی بدیل است.
رفیعی پور با اشاره به اینکه امروزه در بسیاری از حوزه‌های دامی به خودکفایی رسیده‌ایم گفت : یک زمانی واردکننده محصولات لبنی و طیور بودیم، اما اکنون مازاد تولید داریم و باید آن را صادر کنیم و منطقه آزاد ماکو بهترین موقعیت را در این خصوص دارد.

وی با اذعان بر اینکه امروز در تولیدات دامی از سنتی به صنعتی رسیده‌ایم افزود: خوشبختانه رنسانسی در این حوزه در کشور اتفاق افتاده است و دروازه های ارتباطی ایران با اروپا می تواند نوید بخش توسعه صنعت دام در حوزه تولید و صادرات با استفاده از تکنولوژی پیشرفته کشور همسایه در منطقه باشد .

رئیس سازمان دامپزشگی کشور همچنین به اهمیت توجه به صنعت دامی اشاره کرد و گفت: 134 هزار میلیارد تومان سرمایه در این حوزه فعال است که کم نیست در حالی که صنعت نفت ما 150 هزار میلیارد تومان است. 

رییس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی نیز در این جلسه تجهیز آزمایشگاه تخصصی دامپزشکی و سردخانه های مجهز را در پایانه گمرک ضروری خواند و گفت: با همکاری سازمان دامپزشکی، جهادکشاورزی و سازمان منطقه آزاد ماکو موانع و مشکلات صنعت دام و فرآورده های دامی مرتفع می شود.

اسماعیل کریم زاده، با اشاره به طرح های آماده بهره برداری معاونت بهبود دامی استان گفت: این طرح ها با 14 میلیارد ریال هزینه و اشتغالزایی برای 14 نفر به صورت مستقیم و 39 نفر به صورت غیرمستقیم شامل یک طرح بره پرواری و 2 طرح گوساله پرواری است.

کریم زاده از نیاز این استان به گوشت مرغ بین چهار هزار و 200 تا چهار هزار و 800 تن در سال خبر داد و افزود: در صورت احداث پروژه های دامی و تولید گوشت در منطقه آزاد ماکو می توان آن را جبران کرد.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ماکو نیز از ایجاد شهرک های صنعتی دامپروری در منطقه آزاد ماکو خبر داد و گفت: این منطقه قابلیت ایجاد سه شهرک صنعتی دامپروری را درصورت حمایت سازمان دامپزشکی کشور دارد.

غلامرضا سلیمانی افزود: معافیت مالیاتی ۲۰ساله مناطق آزاد و فرصت های سرمایه گذاری این منطقه در حوزه نهاده های دامی، خوراک دام و طیور، فراورده های خام دامی و سایر فراورده های بیولوژیک شامل دارو و واکسن فراهم می باشد.

در این دیدار مقرر گردید همکاریهای دو جانبه بین سازمان دامپزشکی کشور و سازمان منطقه آزاد ماکو انجام گیرد و برنامه دیدار با همتای سازمان دامپزشکی کشور ترکیه در منطقه آزاد ماکو در آینده نزدیک پیش بینی شد تا با انعقاد پروتکل های ویژه همسو با سیاستهای سازمان دامپزشکی کشور زمینه فعالیت سرمایه گذاران در صنعت گوشت در منطقه فراهم شود و همچنین تاسیس کشتارگاه صنعتی به عنوان یکی از ضروریات نیاز های منطقه در برنامه کاری مذکور هدف گذاری شد.
منطقه آزاد ماکو با پنج هزار کیلومتر وسعت نیز که در شمال آذربایجان غربی و در مرز ایران با ترکیه و نخجوان قرار دارد، دارای 2 مرز رسمی شامل بازرگان و پلدشت است.
بازرگان مهمترین مرز زمینی کشور است که سالانه صدها هزار تن کالا از طریق این مرز مبادله می شود.

ارسال نظرات

نام

ایمیل

وب سایت

نظرات شما

هم اکنون هیچ نظری ارسال نشده است. شما می توانید اولین نظردهنده باشد.

آخرین اخبار

گزارش صادرات و واردات 9 ماهه سازمان منطقه آزاد کیش
از تبدیل شدن منطقه آزاد کیش به جزیره نوآورانه حمایت می‌کنیم
سه بانک مطرح کشور خواستار همکاری های گسترده با سازمان منطقه آزاد کیش شدند
گزارش عملکرد صادرات و واردات منطقه آزاد انزلی در 9 ماهه سال 1403
گزارش صادرات و واردات در 9 ماهه سال 1403 سازمان منطقه آزاد اروند

یادداشت

اینچه‌برون؛ دروازه ایران به راه ابریشم و اوراسیا
سیاست‌های گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی مناطق آزاد در دولت چهاردهم
اقتصاد دریا محور، پیشران توسعه مناطق آزاد و ويژه اقتصادي: نه خيلي دور و نه خيلي نزديك
رونق اقتصاد دیجیتال با پیاده‌سازی مدل سیلیکون ولی در مناطق آزاد ایران
لزوم كارآمدي مناطق آزاد و ويژه اقتصادي در جذب سرمايه‌گذاري