هند اعلام کرده است که باوجود تحریمهای آمریکا علیه ایران، به سرمایهگذاری در «چابهار» ادامه میدهد و این بندر به قطب ترانزیت افغانستان، آسیای مرکزی و منطقه تبدیل خواهد شد.
به گزارش فرینا به نقل از تسنیم، مشارکت در توسعه بندر چابهار هند را قادر میسازد تا از مسیری جایگزین و قابل اطمینان به افغانستان ترانزیت داشته باشد همچنین ضمن بهرهبرداری از سرمایهگذاری گذشته خود در جاده زرنج ــ دلارام افغانستان، دسترسی دریایی و زمینی بهتری نیز به منطقه آسیای مرکزی پیدا کند.
«اسپوتنیک» گزارش داد که باوجود تحریمهای جدید آمریکا علیه ایران، هند تمام تلاش خود را میکند تا بندر استراتژیک چابهار در جنوب شرق ایران و خلیج عمان را عملیاتی کند.
«نیتین گادکاری» وزیر حملونقل و کشتیرانی هند نیز در این باره گفت که دهلی در نظر دارد تا سال 2019 بندر چابهار را افتتاح کند تا دسترسی هند به آسیای مرکزی تسهیل شود.
بندر چابهار این امکان را به هند میدهد تا به افغانستان محصور به خشکی و سرشار از منابع طبیعی دسترسی داشته باشد و مسیرهای تجاری را بهارزش میلیونها دلار برای دهلی باز میکند.
این در حالی است که در حال حاضر تجارت دوجانبه هند با کشورهای آسیای مرکزی و افغانستان کاملاً وابسته به مسیری است که از پاکستان میگذرد و در نتیجه غالباً از روابط خصمانه هند و پاکستان متأثر میشود.
گادکاری افزود: چابهار پتانسیل آن را دارد تا برای افغانستان و کشورهای آسیای مرکزی به قطب ترانزیت منطقهای تبدیل شود و انتظار میرود که با آغاز عملیات بندر شهید بهشتی چابهار حجم تجارت بهطور قابل توجهی افزایش یابد.
گفتنی است که هند بهطور موقت یک شرکت ایرانی را برای مدیریت بندر چابهار انتخاب کرده و قرار است این شرکت از 13 ژوئن بهمدت 18 ماه فعالیت خود را آغاز کند.