افتتاح آزمایشگاه هنرستان مبین خلیج فارس با در کیش

لینک کوتاه: freena.ir/detail/46357
ساعت 12:54 شنبه 5 خرداد 1397
آزمایشگاه کشت و بافت کشاورزی هنرستان مبین خلیج فارس با حضور دکتر انصاری لاری آغاز به کار کرد.

به گزارش فرینا، محمد ابراهیم انصاری لاری پس از بازدید از بخش های مختلف این هنرستان، آزمایشگاه کشت و بافت کشاورزی هنرستان مبین خلیج فارس را افتتاح کرد.
این مجموعه آموزشی که در زمینی به مساحت 3 هزار و 334 متر مربع در منطقه میر مهنای جزیره کیش واقع شده دارای 10 کلاس آموزشی است.
آزمایشگاه کشت و بافت با هدف آموزش کشاورزی و تکنولوژی یکی از اقداماتی است که به منظور انجام تحقیقات در جهت افزایش کیفی و کمی تولیدات کشاورزی با توجه به محدودیت منابع آب، سطح زیر کشت و افزایش جمعیت برای اولین بار در مقطع مدارس کشورمان راه اندازی شده است.
بهره گیری از آکواریوم های ماهی های تزئینی و ماهی های آب شور و شیرین و تعبیه قفس نگهداری پرندگان بومی و زینتی از جمله برنامه های اجرا شده در این مجموعه سبز آموزشی در جزیره کیش است.
نماز خانه، کارگاه، کتابخانه، سایت کامپیوتر، فضای اداری، آب انبار، سرایداری، سرویس های دانش آموزشی و منابع بتنی آب از جمله بخش های مختلف این مجموعه آموزشی ده کلاسه است.
در روند طراحی و ساخت این مدرسه به سبک معماری سنتی و بومی مناطق حاشیه خلیج فارس توجه خاصی شده است. با توجه به اقلیم گرم و خشک این مناطق ساختمان مدرسه دارای رواق، سایبان و ناودان های رو باز با استفاده از کاشی های لاجوردی و برگرفته از بناهای قدیم جنوب کشور است که با بکار گیری مصالح پرکاربرد در این شرایط آب و هوایی از جمله چوب و سیمان بخوبی توانسته است یک معماری سنتی و بومی را در قالب ساختمانی پیشرفته و زیبا محقق کند.
دهلیز راه پله ها نیز با استفاده از طرح کبوترخانه های قدیم دارای حفره های 20 در 20 و در ردیف های 3 تا 4 عددی است که در مجموع 60 حفره ایجاد شده با طلق های رنگی مانند ساختمان های سنتی کشورمان پوشیده شده است تا ضمن جلوگیری از ورود حشرات بر زیبایی بنای ساختمان افزوده و بناهای کهن ایران زمین را در ذهن بینندگان تداعی کند.
در این مدرسه با هدف فرهنگ سازی در بین دانش آموزان به طور عملی از انرژی های تجدید پذیر استفاده می شود. آب گرمکن، نور افکن و اسپیلت های خورشیدی، پنل خورشیدی برای تامین برق مورد نیاز یخچال ها، و توربین بادی به صورت هیبریدی ( سولار خورشیدی و توربین بادی ) جهت تبدیل انرژی خورشید و باد به برق از جمله بخش هایی هستند که با هدف ترویج فرهنگ جایگزینی انرژی های تجدید پذیر با سوخت های فسیلی و منابع تجدید ناپذیر انرژی در این مجموعه بکار گرفته شده است.
مدیریت منابع آب یکی دیگر از مزیت های مجموعه سبز آموزشی مبین خلیج فارس در جزیره کیش است. تصفیه آب خاکستری (آب حاصل از روشویی ها) و جمع آوری آب در این کولرها و ذخیره آب حاصل در منبع بتنی در زیر آب انبار ساخته شده در حیاط مدرسه و استفاده از این آب برای آبیاری فضای سبز مجموعه یکی دیگر از طرح های نوینی است که در مدرسه سبز مبین در جزیره کیش اجرا شده است. این آب انبار کوچک که در گوشه حیاط جا گرفته سمبلی از نمادهای ماندگار در منطقه جنوبی ایران اسلامی است.
ساخت گلخانه جهت پرورش گیاهان بومی و در حال انقراض و کاشت تمامی درختچه های کمیاب مانند کهور ایرانی، درمان عقرب، ابریشم مصری، برهان، آکاسیا، چتری، دلونیکس و کنار وبیش از 40 گونه متنوع با همکاری کارشناسان محیط زیست سازمان منطقه آزاد کیش از دیگر نو آوری ها در ساخت این مدرسه است. جلب توجه دانش آموزان به انواع مختلف گونه های گیاهی در محیط شهر خود، تلاش برای حفظ گونه های کمیاب و در حال انقراض و حفظ و بسط دوستی دانش آموزان با طبیعت از جمله دستاوردهای این طرح نو آوارانه است.
لازم به ذکر است مجموعه سبز آموزشی مبین خلیج فارس با حمایت سازمان منطقه آزاد کیش و توسط موسسه خیریه فرهنگی همراه افق قریب در جزیره کیش ساخته شده است. 

شناسه خبری: 46357

ارسال نظرات

نام

ایمیل

وب سایت

نظرات شما

هم اکنون هیچ نظری ارسال نشده است. شما می توانید اولین نظردهنده باشد.

آخرین اخبار

گزارش صادرات و واردات 9 ماهه سازمان منطقه آزاد کیش
از تبدیل شدن منطقه آزاد کیش به جزیره نوآورانه حمایت می‌کنیم
سه بانک مطرح کشور خواستار همکاری های گسترده با سازمان منطقه آزاد کیش شدند
گزارش عملکرد صادرات و واردات منطقه آزاد انزلی در 9 ماهه سال 1403
گزارش صادرات و واردات در 9 ماهه سال 1403 سازمان منطقه آزاد اروند

یادداشت

اینچه‌برون؛ دروازه ایران به راه ابریشم و اوراسیا
سیاست‌های گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی مناطق آزاد در دولت چهاردهم
اقتصاد دریا محور، پیشران توسعه مناطق آزاد و ويژه اقتصادي: نه خيلي دور و نه خيلي نزديك
رونق اقتصاد دیجیتال با پیاده‌سازی مدل سیلیکون ولی در مناطق آزاد ایران
لزوم كارآمدي مناطق آزاد و ويژه اقتصادي در جذب سرمايه‌گذاري