لینک کوتاه: freena.ir/detail/46327
ساعت 14:09
دوشنبه 31 ارديبهشت 1397
گردشگری در کشور همسایه ترکیه به صنعتی پرمنفعت تبدیل و سبب پویایی اقتصاد، ارزآوری و اشتغالزایی شده بطوریکه طبق اعلام مقامات ترکیه، در نوروز 97 نزدیک به 300 هزار نفر گردشگر به آن کشور سفر کرده اند.
به گزارش فرینا، این میزان خروج گردشگر از کشور زنگ خطری است که باید با برنامهریزی مناسب در جهت بهبود کیفیت و تقویت گردشگری و جذب توریسم به منطقه گام برداشت و با توسعه این مهم در بخش داخلی و خارجی، جایگاه منطقه را در عرصه بینالملل ارتقا بخشید.
تحول صنعت گردشگری منطقه آزاد ماکو
با نگاهی به میزان سفرهای داخلی در سالهای گذشته متوجه می شویم که هرچه زیرساختها و بسترهای گردشگری بهبود یابد، به همان اندازه گردشگری داخلی رشد خواهد یافت.
در منطقهای چون منطقه آزاد ماکو که از انواع جاذبههای طبیعی، باستانی، فرهنگی و دیگر عاملهای جذب گردشگر برخوردار است، باید بتوان این شاخصها را به عنوان مهمترین ابزار در جهت تقویت گردشگری داخلی ارتقا بخشید.
نگاه ویژه مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ماکو به استفاده از اندیشمندان این حوزه و الگوگیری از موفقیت کشورهایی که توانستند با اتکا بر ارزشهای مالی ناشی از گردشگری، اقتصاد خود را بهبود ببخشند، میتواند منشاء اقدامات موثر برای رونق این صنعت در منطقه آزاد ماکو باشد.
*** توسعه گردشگری بر مبنای تحقیقات علمی و مطالعات دانشگاهی
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ماکو در نشست با مدیران سازمان میراث فرهنگی و گردشگری استان گفت: برای توسعه صنعت گردشگری منطقه باید به صورت علمی به بررسی راههای افزایش کمیت، کیفیت و بررسی نقاط مثبت و منفی آن پرداخت و این مقوله بایستی بر پایه مطالعات دانشگاهی و تحقیقات علمی استوار باشد.
غلامرضا سلیمانی با اشاره به ایجاد اندیشکده توسعهای با استفاده از اساتید دانشگاه شریف در منطقه افزود: شاید بتوان براساس مشاهدههای عینی، تمرکز، تجربهگرایی و رصد دقیق سفرها در داخل کشور تا میزانی به ویژگی های گردشگری داخلی دست یافت اما بطور دقیق نمی توان نتیجه گیری کرد، و باید مطالعات علمی و پژوهشی در این خصوص صورت گیرد تا بتوان در حوزه گردشگری تحولی اساسی در منطقه انجام داد.
وی ادامه داد: یکی دیگر از اقداماتی که باید در این خصوص انجام داد معرفی جاذبه های ناشناخته این منطقه است که بعنوان آثار تاریخی ثبت شده اند و در صورت معرفی و تشویق ماکو به گردشگران ایرانی یقینا یکی از مقاصد سفر مردم در داخل قرار می گیرد.
مدیرگردشگری سازمان منطقه آزاد ماکو نیز گفت: افزایش تعداد گردشکر و اقامت در نوروز 97 نسبت به مورد مشابه، و بازدید از بناهای تاریخی نشان می دهد، سفر دیگر به جابه جایی خلاصه نمی شود و افراد به دنبال جذاب تر کردن سفرهای خود هستند و توجه به حوزههای میراث فرهنگی و تاریخی بیشتر شده و این یعنی هویت یابی و جذاب تر کردن سفر به طور قطعی رخ داده است.
مهدی عبدالهی تصریحکرد: در زمینه اقامتگاه ها نیز چادر خوابی و برپایی کمپ ها، مدارس نشان میدهد که باید هزینه های سفر را کاهش داد البته ناگفته نماند برخی افراد حتی با وجود رفاه اقتصادی ترجیح می دهند که سفر را در دل طبیعت و با بر پا کردن چادر تجربه کنند.
وی اذعان داشت: هرکجا که چادر دیده شد، نباید برداشت کرد که کیفیت سفر پایین آمده است چرا که در همه جای دنیا، چنین تجربه هایی از سفر وجود دارد، به ویژه در اروپا و آمریکا که گردشگران در آخر هفته ها با یک کوله پشتی و از روی نقشه در مقاصد خاص چادر برپا می کنند که این یک مدل از سفر رفتن محسوب می شود.