مدیرکل پیشگیریهای وضعی معاونت اجتماعی قوه قضائیه گفت: منطقه آزاد چابهار با توجه به نگاه مدیرانش میتواند به عنوان پایلوت سایر مناطق آزاد برای انجام اقدامات پیشگیرانه از قاچاق انتخاب شود.
به گزارش فرینا، علیرضا ساوری این سخنان را در نشست کارگروه پیشگیری از قاچاق کالا و ارز استان سیستان و بلوچستان بیان کرد. مدیرکل پیشگیریهای قوه قضائیه در ادامه به یک نکته مهم اشاره کرد و گفت: کارگروه پیشگیری از قاچاق کالا و ارز کشور، در ارزیابی کارگروه مرکزی استان سیستان و بلوچستان را یکی از ۵ استان موفق در حوزه اقدامات عملیاتی ارزیابی کرده است.
وی با اشاره به لزوم شفافسازی در عملکرد دستگاههای گوناگون، اضافه کرد: کشور در حوزههای مختلف دارای ذخیره دانایی عظیمی است که این دانایی به قانون، مقررات، ضوابط، دستورالعملها، آییننامهها، شیوهنامه و صورتجلسات تبدیل شده است. ما امروز هم در حوزه کارشناسی و هم در حوزه مدیریتی، با کمبود قانون مواجه نیستیم و چه بسا با انباشت و گاه تداخل تصمیم مواجهایم.
ساوری گفت: با وجود همه مشکلات، اقدامات و برنامههای پیشگیرانه منطقه آزاد چابهار در حوزه کالا قابل تقدیر است.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار نیز در سخنانی گفت: در نشست کارگروه پیشگیری از قاچاق کالا و ارز، راهکارهای ممانعت از قاچاق کالا و ارز مورد بررسی، بحث و تبادل نظر قرار گرفت و تصمیمات خوبی در این خصوص اتخاذ شد.
عبدالرحیم کردی افزود: در مقوله قاچاق، رویکرد پیشگیرانه بهبود محیط اقتصادی و فضای کسب و کار منجر میشود و بستر مناسبی برای تولید و تجارت فراهم میکند. منطقه آزاد چابهار این افتخار را دارد که امروز در پیشگیری از قاچاق پیشگام است.
وی با اشاره به پیشنهاد راهاندازی اداره اماکن نیروی انتظامی در منطقه آزاد چابهار، گفت: مطابق قوانین و مقررات حاکم بر مناطق آزاد، ساختاری برای فعالیت اداره اماکن وجود ندارد و این اداره با ماموریتی که در سرزمین اصلی دارد، نمیتواند در منطقه ازاد چابهار ایفای نقش کند. بنابراین باید به فکر پیشنهادهای جایگزین باشیم.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار ادامه داد: رعایت قوانین و مقررات باید سرلوحه همه فعالیتها باشد. طبق قوانین موجود، فقط کالاهایی که ممنوعه شرعی یا ساخت اسراییل باشند، قاچاق محسوب میشوند و بنابراین ما با قوت و صراحت اعلام میکنیم هیچ کالایی در محدوده منطقه آزاد چابهار قاچاق نیست.
او اضافه کرد: در چنین شرایطی، اگر کالایی در محدوده منطقه به عنوان کالای قاچاق توقیف شود، به اساس و بنیان اعتماد فعالان اقتصادی، تولیدکنندگان و تجار ضربه میزند و ما را از اهداف توسعهای جمهوری اسلامی دور میکند.
کردی در پایان گفت: حساسیت به قاچاق کالا و ارز، هم لازم و هم قابل تحسین است اما باید دقت کنیم که پرداختن به این مقوله بدون توجه به محیط و اتمسفر اقتصاد، به ضدخود تبدیل میشود چون افراد سلامت را ناامید و سرخورده میکند.
اعضای کارگروه پیشگیری از قاچاق کالا و ارز استان سیستان و بلوچستان در سفر یکروزه خود به چابهار، ضمن برگزاری چند نشست تخصصی، از گمرک، آزامایشگاه سلامت منطقه آزاد و واحدهای صنفی عرضه کالا در منطقه بازدید به عمل آوردند.