محدودیت استفاده از بندر کراچی اهمیت چابهار را دوچندان می‌کند

لینک کوتاه: freena.ir/detail/44944
ساعت 13:05 سه شنبه 19 دی 1396
سفیر افغانستان در ایران گفت: ورود گروه‌های تروریستی از پاکستان به افغانستان و ایجاد موانعی برای استفاده بازرگانان افغانستانی از بندر کراچی، اهمیت بندر چابهار را برای افغانستان دوچندان کرده است.

به گزارش فرینا، نصیر احمد نور با اشاره به اهمیت بندر چابهار برای افغانستان اظهار داشت: دولت و بخش خصوصی افغانستان ترجیح می‌دهند بندر چابهار هر چه سریعتر فعال شود و تجهیزات لازم آن راه‌اندازی شود.
وی با اشاره به محدویت‌های بندر کراچی برای افغانستان تصریح کرد: متاسفانه ما در روابط خود با پاکستان مشکلاتی داریم که بیشتر بر می‌گردد به اینکه گروه‌های ترویستی که همه روزه در تلاش هستند مردم افغانستان را بکشند و آبادی‌ها را ویران کنند، عمدتاً از پاکستان وارد افغانستان می‌شوند و همین مشکل موانعی را برای داد ستد تجاری و ترانزیتی برای استفاده بازرگانان افغانستانی از بندر کراچی ایجاد می‌کند.
سفیر افغانستان در ایران با بیان اینکه کشور محصور در خشکی افغانستان برای ارتباط و داد ستد دریایی با دیگر کشورها اهمیت ویژه‌ای قائل است، گفت: گرچه افغانستان هم‌اکنون از بندرعباس هم برای ترانزیت، واردات و صادرات کالاهای خود استفاده می‌کند، اما بندر چابهار راهی به‌ صرفه‌تر و کوتاه‌تر بویژه برای داد و ستد ما با هند ایجاد می‌کند چرا که اگر تبادل کالا با هند را از طریق بندرعباس انجام دهیم مسافت بسیار طولانی‌تری را چه از راه دریا و چه از راه خشکی باید بپیماییم و این مهم اهمیت بندر چابهار را نشان می‌دهد.
احمدنور خاطرنشان کرد: موانعی که در کراچی برای استفاده افغانستانی‌ها ایجاد می‌شود، اهمیت بندر چابهار را دوچندان می‌کند که می‌توانیم گزینه‌های دیگری را نیز در ارتباط دریایی داشته باشیم و توسعه چابهار روابط افغانستان و ایران را بیش از پیش تحکیم می‌بخشد.

آخرین اخبار

موانع و چالش‌های حوزه صنایع پیشرفته و دانش‌بنیان در مناطق آزاد بررسی شد
گزارش صادرات و واردات 9 ماهه سازمان منطقه آزاد کیش
از تبدیل شدن منطقه آزاد کیش به جزیره نوآورانه حمایت می‌کنیم
سه بانک مطرح کشور خواستار همکاری های گسترده با سازمان منطقه آزاد کیش شدند
گزارش عملکرد صادرات و واردات منطقه آزاد انزلی در 9 ماهه سال 1403

یادداشت

اینچه‌برون؛ دروازه ایران به راه ابریشم و اوراسیا
سیاست‌های گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی مناطق آزاد در دولت چهاردهم
اقتصاد دریا محور، پیشران توسعه مناطق آزاد و ويژه اقتصادي: نه خيلي دور و نه خيلي نزديك
رونق اقتصاد دیجیتال با پیاده‌سازی مدل سیلیکون ولی در مناطق آزاد ایران
لزوم كارآمدي مناطق آزاد و ويژه اقتصادي در جذب سرمايه‌گذاري