مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار گفت: در ديپلماسي اقتصادي چابهار جذب حداكثري فرصتهاي پيش رو هدف اصلي ماست.
به گزارش فرینا به نقل از ایسنا، عبدالرحیم کردی افزود: چنانچه بتوانيم پيوند مناسبي بين ابزارهاي حملو نقل بهويژه بندر و راه آهن در زمان كوتاه ايجاد كنيم. ميتوانيم از فرصت گوادر نيز براي اقتصاد كشورمان آورده داشته باشيم.
مدیرعامل سازمان منطقه ازادچابهار در ادامه تصریح کرد: برخي ويژگي ها و مزيت هاي خاص اقتصاد منطقه در هر شرايطي، چابهار را در موقعيت مناسبتر و كم هزينهتری در مقايسه با گوادر قرار ميدهد كه البته توجه ويژهاي نيز در دولت به اين مهم صورت گرفته است.
کردی افزود: توسعه صنايع پتروشيمي و فولاد كه اين دو در افق طرح حدود ٣٠ ميليون تن محصول توليد خواهند كرد و اين به معناي يك ترافيك بار بسيار مناسب براي رونق و توسعه يك بندر است.برنامه ريزي هوشمندانه و اجراي به موقع در كنار يك هماهنگي دروني، ميتواند چابهار را تبديل به يك كنشگر فعال اقتصادي در منطقه كند.
وی خاطرنشان کرد: در سازمان منطقه آزاد چابهار، پنج راهبرد اصلی را دنبال میکنیم. این راهبردها که هرکدام میتوانند منجر به ایجاد تغییرات کلان در منطقه شوند عبارتاند از: «ایفای نقش در اقتصاد ملی»، «اثر بر اقتصاد محلی»، «انتقال دانش و تکنولوژی»، «گسترش تعاملات بینالمللی» و «جلب مشارکت جوامع محلی». ما برای پیشبرد هر یک از این راهبردها، برنامههای ویژهای داریم.
کردی با تأکید بر اینکه تغییر روش و رویکرد از تجارت به تولید در منطقه آزاد چابهار اجرایی شده است، گفت: میتوان گفت چابهار در حال ایفای نقش خود بهعنوان یک منطقه تولیدی است.
وی اظهار کرد: یکی از اصلیترین اهداف ما تقویت اقتصاد محلی و بهویژه کمک به افزایش اشتغال بوده است. آمارها از هدفگذاری درست خبر میدهند و در شش ماه اول امسال با رشد 45 درصدی اشتغال در منطقه روبهرو بودهایم که میتوان آن را در کشور کمنظیر دانست.
کردی بر تغییر نگرشها از آمار سازی به آمادهسازی تأکید کرد و گفت: در ابتدای کار با پروژههای بر زمینمانده بسیار زیادی مواجه بودیم که سرمایههای زیادی را در معرض اتلاف قرار داده بود. اتمام این پروژهها در اولویت قرار گرفت و دنبال شد و امروز بخش زیادی از آنها تا مراحل نهایی پیش رفتهاند.
کردی به مشکلات موجود نیز اشاره کرد و گفت: روشن نبودن مرزهای منطقه آزاد چابهار از سویی و عدم وجود هماهنگی بین دستگاههای گوناگون و تعارض در قوانین از سوی دیگر، سبب شده که سازمان منطقه آزاد نتواند آنگونه که انتظار میرود، در ریل توسعه حرکت کند.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار در ادامه بیان کرد: توسعه بندر چابهار و سواحل مكران، يكي از مگاپروژههاي دولت دوازدهم است.
وی افزود: تشكيل سازمان توسعه سواحل مكران، بر اساس قانون برنامه ششم، بيانگر توجه ويژه دولت براي تسريع آهنگ توسعه اين منطقه است و هدف گذاري هاي صنعتي در حوزه نفت، گاز و فولاد و تقويت زير ساختهاي حملو نقل براي سهم گرفتن از بازار ترانزيت، از برنامه هاي اصلي دولت دوازدهم است.
وی تاکید کرد: سواحل مكران با جذابيت هاي فراوان در حوزه هاي شيلات و صنايع وابسته و البته گردشگري در برنامه هاي دولت قرار دارند.