رویش امید از دل تدبیر در منطقه آزاد ماکو

لینک کوتاه: freena.ir/detail/43034
ساعت 09:43 شنبه 4 شهريور 1396

سیاست های تدبیر گونه دولت یازدهم بخصوص در اقتصاد مقاومتی در منطقه آزاد ماکو با موفقیت هایی همراه بود که جوانه های امید را در دل مردمان محروم این منطقه رشد داد که این سیاست ها نیاز به ادامه و پیگیری دارد به همین دلیل دولت دوازدهم با بستر سازی و اصلاح زیرساخت های اقتصادی و اجتماعی می تواند زمینه های تولید و اشتغال را که شعار این دولت است را در این منطقه فراهم آورد.


به گزارش فرینا،  تولید، اشتغال و معیشت به عنوان یک دغدغه اساسی رهبر معظم انقلاب و همچنین به عنوان نیاز جامعه مطرح است که توجه به سیاست‌ های ابلاغی رهبری و نامگذاری سال جاری به نام اقتصاد مقاومتی ، تولید ، اشتغال می تواند راهگشای این مشکل باشد. از این رو مسئولین منطقه آزاد ماکو باید توجه به تولید و اشتغال را به عنوان دغدغه اصلی خود در اولویت قرار دهد که با عنایت به رای اعتماد مجلس شورای اسلامی به وزیران دولت دوازدهم بسترهای تحقق این شعار فراهم شده است.
در همین راستا همزمان با هفته دولت گفت و گویی با چند از چهره های شاخص منطقه آزاد ماکو و مردم این منطقه داشتیم.
امام جمعه ماکو می گوید: الحمد لله دولت یازدهم در منطقه آزاد ماکو منشاء خیر و برکت بوده و اقدامات خوب عمرانی ، فرهنگی ، زیرساختی و تسهیل صادرات انجام داده است.
حجت الاسلام ایوب رنجبری با اشاره به الویت های دولت در توسعه زیرساخت های منطقه آزاد ماکو می افزاید: احداث بوستان امام خمینی (ره)، احداث سایت شهدای گمنام، نمایشگاه بین المللی و مرکز همایش های منطقه آزاد ماکو، اختصاص بودجه برای مدرسه سازی در مناطق محروم، احداث مصلی، اقدامات فرهنگی و نرم افزاری توسط سازمان منطقه آزاد ماکو، از جمله برگزاری مسابقات بزرگ قرآنی و مذهبی از جمله برنامه های دولت در این منطقه بود.
وی تعریض جاده های این منطقه که سالیان سال است منجر به تصادف و فوت شهروندان عزیز شده را یکی از خواسته های مردم این منطقه عنوان می کند و می گوید: برطرف شدن برخی مشکلات در مناطق آزاد کشور نیازمند سیاست های حمایتی دولت و تعامل گسترده تر دستگاههای اجرایی با سازمان های مناطق آزاد است و نگاه ویژه رئیس جمهور محترم به عملکرد و نقش موثر این مناطق در توسعه و رونق اقتصادی کشور می تواند زمینه ساز حل مشکلات و تسهیل شرایط فعالیت مناطق آزاد باشد.
جعفر صفرزاده تولید کننده و فعال اقتصادی منطقه آزاد ماکو می گوید: انتظار و مطالبه ما از دولت دوازدهم این است که با مدیریت جهادی و برنامه ‌ریزی دقیق و عالمانه، اقتصاد مقاومتی را تا تحقق کامل به میدان عمل بیاورد.
وی با اشاره به اقدامات خوب عمرانی انجام شده در منطقه آزاد ماکو می افزاید: احداث فرودگاه در این منطقه، انقلابی در توسعه منطقه آزاد ماکو ایجاد کرده که این فرودگاه به نام دولت تدبیر و امید در دل مردمان ثبت شده است.
استاد اقتصاد دانشگاه آزاد اسلامی واحد ماکو نیز حمایت از تولید داخلی و فراهم آوردن بسترهای سرمایه گذاری دراین منطقه را لازمه ایجاد اشتغال می داند و می گوید: در کشور روال بر این بوده که حمایت از تولید کنندگان داخلی به روش هایی همچون پرداخت یارانه، معافیت های مالیاتی، دادن نرخ ارز مبادلاتی و ... صورت گرفته است اما با یک ارزیابی کلی می توان به این نتیجه رسید که اینگونه سیاست ها، صنایع داخلی را به جایی رسانده که قدرت زیادی در رقابت با صنایع مشابه در خارج از کشور ندارند و اگر همچنان سرپا هستند و ایجاد اشتغال کرده اند نمی توانند به حیات خود ادامه دهند و اینگونه حمایت ها هم نمی تواند برای همیشه ادامه داشته باشد چرا که منابع مالی دولت محدود است و از طرفی نیز اگر دولت بخواهد حمایت خود را از تولیدکنندگان داخلی قطع کند کل اقتصاد با مشکل روبه رو خواهد شد.
امین الهوردی زاده می افزاید: اگر دولت دوازدهم بخواهد در جهت اقتصاد مقاومتی حرکت کند باید اقتصاد را رقابتی و شرایطی ایجاد کند تا بنگاه های مختلف در یک شرایط یکسان به تولید دست بزنند و حمایت از تولیدکنندگان داخلی تا جایی صورت بگیرد که بنگاه ها و صنایع داخلی بتوانند بدون نیاز همیشگی به حمایت دولت به حیات خود ادامه دهند و با صنایع رقیب رقابت کنند و نیازی به کمک ها و حمایت های مستقیم و دایمی نداشته باشند. اگر کمک های دولت هدفمند و کوتاه مدت باشد و فقط برای توانمندسازی صنعت صورت بگیرد این امر صحیح است اما اگر صنعت به این حمایت ها وابسته شود و بدون آنها نتواند کارایی داشته باشد. این امر نه تنها کمکی به بخش صنعت نمی کند بلکه مضر هم هست و در راستای اقتصاد مقاومتی قرار نمی گیرد.
کارشناس ارشد مهندسی صنایع نیز با اشاره به اهمیت صنعت و تولید در منطقه آزاد ماکو می گوید: کارهای بسیار بزرگی در زمینه ارتقای فن آوری های موجود در واحدهای تولیدی مستقر منطقه آزاد ماکو از جمله استفاده از سیستم های تولید انعطاف پذیر در واحد تولیدی کابی آلیاژ و پیکربندی مجدد واحد های تولیدی از جمله در واحد تولیدی ماوی و بتادنت انجام شده است.
جواد جعفرزاده می افزاید: با توجه به اینکه در دوران گذار از تولید سنتی به تولید پیشرفته در کشورهای درحال توسعه از جمله ایران هستیم و در جهت صادرات محصولات که از اولویت های اقتصاد مقاومتی می باشد، نیاز داریم که استانداردهای مندرج در مآخذ و اسناد بین المللی را رعایت کنیم، بنده مشکل تولید در حال حاضر کشور عدم انتقال تکنولوژی و فن آوری های پیشرفته به واحدهای صنعتی را مقدم بر عدم وجود نقدینگی می دانم .
وی ادامه می دهد: انتظار می رود دولت جدید تمامی همت خود را در جهت گذار سریع از تولید سنتی به تولیدپایدار و انعطاف پذیر مبذول دارد که نتیجه بالقوه و بالفعل چنین اقدامی قطعا ایجاد اشتغال بنیادین در منطقه آزاد و افزایش صادرات را در پی دارد.
وی ابراز امیدواری می کند: با انجام این اصول پایه ای بزرگترین منطقه آزاد کشور به قطب تولید اتوماسیون در کشور تبدیل شود.
رئیس جدید شورای اسلامی شهر ماکو نیز تسهیل مقررات و گسترش مشوق‌ های لازم و گسترش خدمات تجارت خارجی و ترانزیت و ایجاد زیرساخت های اصلی در منطقه آزاد ماکو‌ را در راستای اقتصاد مقاومتی می داند و می گوید: دولت در این منطقه در زمینه فضای کسب و کار، فضای اداری و ... تا حدودی مشکلات را حل کرد ولی در صورتیکه سرمایه گذار خارجی را با محدودیت هایی روبه رو شود ویا سرمایه گذار داخلی هم قدرت سرمایه گذاری را نداشته باشد قطعا در تحقق اقتصاد مقاومتی دچار مشک می شویم.
عزیز برگ نی می افزاید: دولت دوازدهم باید با بسترسازی در داخل و حل مشکل ها زمینه را برای ورود سرمایه گذاران خارجی و ترغیب سرمایه گذاران داخلی مهیا کند تا کشور به سمت اقتصاد مقاومتی سوق داده شود.
وی با اشاره به اینکه مهمترین کار دولت باید اصلاح زیرساخت های اقتصادی و اجتماعی باشد تصریح می کند : فعال سازی واحد های صنعتی غیر فعال، توسعه صنایع با فناوری بالا، تکمیل زیرساخت های لازم در بخش های گردشگری و منابع انرژی، خدمات فرودگاه و توسعه گردشگری تجاری و سلامت نیاز این منطقه است.
برگ نی یک مزیت این منطقه نسبت به مناطق دیگر را پتانسیل ثروتمندان بومی منطقه آزاد ماکو می داند و می گوید: در منطقه آزاد ماکو افرادی با بنیه مالی قوی وجود دارد و خیلی از آنها ساکن کشور ترکیه، آذربایجان، یا تهران و دبی هستند و خیلی هم علاقمندندکه برگردند. ما باید در جهت تسریع امور سرمایه گذاران بروکراسی اداری را کاهش دهیم. در کنار ایجاد زیرساخت ها باید موانع داخلی خود را نیز حل کنیم. یعنی اگر بخواهیم مناطق آزاد به صورت واقعی و صحیح جا بیافتد اداره مناطق و مدیریت منطقه باید ساده شود.
به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل سازمان منطقه آزاد ماکو، هم اکنون هفت منطقه آزاد صنعتی و تجاری ماکو، کیش، قشم، ارس، اروند، انزلی و چابهار در کشور فعال است و به تازگی نیز مجلس با راه اندازی منطقه آزاد جدید اینچه برون در گرگان موافقت کرده است.
منطقه آزاد ماکو به لحاظ محدوده جغرافیایی منطبق بر شهرستان های ماکو، شوط، پلدشت و شهر مرزی بازرگان است و به تنهایی بیش از 75 درصد کل مساحت مناطق آزاد کشور را به خود اختصاص داده و دومین منطقه آزاد بزرگ دنیاست.
اگرچه از زمان تصویب اساسنامه سازمان منطقه آزاد ماکو در هیات وزیران یک سال گذشته و قبل از تاسیس این سازمان، منطقه به لحاظ زیرساخت های لازم از جایگاه پایینی در سطح کشور برخوردار بوده است، امروزه این منطقه در زمان حاضر جلوه ای زیبا از تلاش مدیران تدبیر و امید به شمار می رود.
منبع: روابط عمومی سازمان منطقه آزاد ماکو

شناسه خبری: 43034

آخرین اخبار

گزارش صادرات و واردات 9 ماهه سازمان منطقه آزاد کیش
از تبدیل شدن منطقه آزاد کیش به جزیره نوآورانه حمایت می‌کنیم
سه بانک مطرح کشور خواستار همکاری های گسترده با سازمان منطقه آزاد کیش شدند
گزارش عملکرد صادرات و واردات منطقه آزاد انزلی در 9 ماهه سال 1403
گزارش صادرات و واردات در 9 ماهه سال 1403 سازمان منطقه آزاد اروند

یادداشت

اینچه‌برون؛ دروازه ایران به راه ابریشم و اوراسیا
سیاست‌های گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی مناطق آزاد در دولت چهاردهم
اقتصاد دریا محور، پیشران توسعه مناطق آزاد و ويژه اقتصادي: نه خيلي دور و نه خيلي نزديك
رونق اقتصاد دیجیتال با پیاده‌سازی مدل سیلیکون ولی در مناطق آزاد ایران
لزوم كارآمدي مناطق آزاد و ويژه اقتصادي در جذب سرمايه‌گذاري