آمادگی ژاپن برای مشارکت با هند برای توسعه بندر چابهار

لینک کوتاه: freena.ir/detail/40621
ساعت 14:08 سه شنبه 19 ارديبهشت 1396
سفیر ژاپن در دهلی نو با اشاره به آمادگی ژاپن برای مشارکت در توسعه بندر چابهار تصریح کرد دولت ژاپن با تهران و دهلی نو در خصوص مشارکت با هند در طرح توسعه بندر چابهار در حال مذاکره است.

به گزارش فرینا به نقل از ایرنا،کنحی هیراماتسو در مصاحبه اختصاصی با روزنامه انگلیسی زبان هندو افزود:ژاپن به شبکه های ارتباطی علاقه مند است و چابهار بندری مهم برای اتصالات و ارتباطات در منطقه است .

توافقنامه احداث دو اسکله دربندر چابهار با سرمایه گذاری 85 میلیون دلاری هند، اردیبهشت ماه سال گذشته به امضای 'عباس آخوندی' وزیر راه و شهرسازی کشورمان و 'نیتین گادکاری ' وزیر کشتیرانی و بزرگراههای هند رسید.
توافقنامه ترانزیتی سه جانبه چابهار نیز در سفر خرداد سال گذشته 'نارندرا مودی ' نخست وزیر هند به ایران میان تهران ،دهلی نو و کابل با اهدافی همچون فعال سازی کریدور شمال- جنوب و رونق یافتن برنامه های حمل و نقل میان سه کشور امضا شد.
افزایش قابل توجه بهره وری از ظرفیت حمل و نقل دریایی در دریای عمان ، بی نیاز شدن بسیاری از کشتی های تجاری از ورود به خلیج فارس و طی مسافت بیشتر، قرارگرفتن ایران در مسیر ترانزیتی هند تا آسیای میانه و در اهداف بلند مدت تر، توسعه یکی از محروم ترین مناطق ایران ازجمله اهداف این طرح است که می تواند در کنار به انجام رسیدن این توافق سه جانبه حاصل شود.
بر اساس توافق امضا شده میان هند، ایران و افغانستان طرح توسعه بندر چابهار باید در مدت 18 تا 24 ماه تکمیل شود.
موقعیت جغرافیایی بندر چابهار در جنوب ایران و در استان سیستان وبلوچستان از اهمیت زیادی برای هند برخوردار است.
این بندر می تواند زمینه دسترسی هند به افغانستان و آسیای میانه بدون نیاز به عبور از پاکستان را برای هند فراهم کند.
محمد سعید نژاد مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی چندی پیش با بیان اینکه فاز نخست توسعه بندر اقیانوسی چابهار با بیش از 850 میلیون دلار سرمایه گذاری آماده بهره برداری است اظهار امیدواری کرد که این فاز پس از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری به طور رسمی افتتاح شود.
وی با اشاره به میزان سرمایه گذاری های داخلی و خارجی در بندر چابهار افزود:برای افزایش ظرفیت بندر چابهار 300 میلیون دلار از محل منابع داخلی سازمان بنادر و دریانوردی ،403 میلیون دلار به صورت مشترک از محل صندوق توسعه ملی و سازمان بنادر ، 150 میلیون دلار سرمایه گذاری از محل فاینانس دولت هند و 85 میلیون دلار دیگر در قالب بی اوتی (اجرا،بهره برداری و واگذاری)با هندی ها دراین بندر سرمایه گذاری شده که مجموع آن حدود 850 میلیون دلاراست و ظرفیت این بندر را از 2.5 میلیون تن به 8.5 میلیون تن افزایش می دهد.

آخرین اخبار

گزارش صادرات و واردات 9 ماهه سازمان منطقه آزاد کیش
از تبدیل شدن منطقه آزاد کیش به جزیره نوآورانه حمایت می‌کنیم
سه بانک مطرح کشور خواستار همکاری های گسترده با سازمان منطقه آزاد کیش شدند
گزارش عملکرد صادرات و واردات منطقه آزاد انزلی در 9 ماهه سال 1403
گزارش صادرات و واردات در 9 ماهه سال 1403 سازمان منطقه آزاد اروند

یادداشت

اینچه‌برون؛ دروازه ایران به راه ابریشم و اوراسیا
سیاست‌های گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی مناطق آزاد در دولت چهاردهم
اقتصاد دریا محور، پیشران توسعه مناطق آزاد و ويژه اقتصادي: نه خيلي دور و نه خيلي نزديك
رونق اقتصاد دیجیتال با پیاده‌سازی مدل سیلیکون ولی در مناطق آزاد ایران
لزوم كارآمدي مناطق آزاد و ويژه اقتصادي در جذب سرمايه‌گذاري