لینک کوتاه: freena.ir/detail/40436
ساعت 09:54
چهارشنبه 6 ارديبهشت 1396
صنعت گردشگری منافع اقتصادی و درآمد بسیاری را برای کشور به همراه دارد، اما این صنعت دارای ویژگی بسیار مهم دیگری است که میتواند به ما کمک کند. گردشگری میتواند در حفظ ارزشهای اخلاقی، محافظت از فرهنگهای بومی و عرف جامعه نیز موثر واقع شود.
طبیعی است مردم ایران نیز مانند هر کشور دیگری نیاز به تفریح و گردش دارند و با توجه به شریعت و فرهنگ ایران این تفریحات باید براساس موازین اسلامی و فرهنگی کشور تعریف شده و در اختیار مردم و گردشگران داخلی قرار گیرد در غیراین صورت ایرانیها تفریحات را در دیگر کشورها جستوجو میکنند. تفریحات در هر کشور براساس فرهنگ و مذهب آن کشور تعریف شده و نیاز مردم ما را تامین نمیکند. هرسال 5میلیون نفر ایرانی به دیگر کشورها سفر میکنند و بیشتر آنها گردشگران تفریحی هستند که در ایران اجازه تفریحات سالم را ندارند. بهعنوان نمونه بسیاری از گردشگران برای کنسرت به کشورهای همسایه سفر میکنند و سپس با مراکز تفریحی دیگری آشنا میشوند.
در ایران کنسرتهای بسیار خوبی با اشعاری از حافظ، مولوی و سعدی برگزار میشود و نباید جلوی این کنسرتها گرفته شود. بسیاری از ایرانیها بهدلیل محدودیتها و محرومیتهایی که در ایران برای تفریح و شادی وجود دارد به کشورهای دیگر سفر میکنند و البته براساس فرهنگ آنها به تفریح میپردازند. در ایران نیز امکان فراهم کردن تفریحات خارج از کشور شدنی است.
اگر از جنبه مالی به این موضوع بنگریم نیز هرسال ارز بسیاری از کشور خارج میشود تا مردم تفریح کنند. از منظر فرهنگی گردشگری باید به یک گفتمان بین اهالی دین و مذهب تبدیل شود و آنها باید بدانند اگر این امر را نپذیرند، ایران از منظر فرهنگی ناهنجاریهای بسیاری در حوزه فرهنگی و معنوی متحمل میشود.
* حجتالاسلام محمدعلی زم، معاون فرهنگی، اجتماعی و گردشگری دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی
* منبع: روزنامه گسترش تجارت