لینک کوتاه: freena.ir/detail/40390
ساعت 14:33
يکشنبه 3 ارديبهشت 1396
تصمیم مردم سیستان و بلوچستان در انتخابات ریاست جمهوری سال 92بالاخره نتیجه داد و محرومترین استان کشور در کانون توجه دولت یازدهم قرار گرفت، به طوری که در مدت فعالیت این دولت هزاران میلیارد تومان برای اصلاح وضع موجود و پیشرفت در این استان هزینه شده است.
سیستان و بلوچستان، پرهوادارترین استان خواهان روحانی در انتخابات ریاست جمهوری گذشته در شرایطی مورد توجه دولت یازدهم قرار گرفت که به عقیده برخی کارشناسان محلی تاکنون درهیچ دولتی اینقدر مورد توجه نبوده است. بر اساس گزارشها، مردم این استان در 5 دوره انتخابات ریاست جمهوری گذشته بیشترین رأی را در سبد آرای کاندیداهای اصلاحطلب ریختهاند و شاید این رفتار آنان ریشه در عمق محرومیت و بیتوجهی تاریخی به استان باشد که بالاخره پس از گذشت چند دهه دولت یازدهم توانست رضایت آنان را تا حدودی جلب کند.
4200 طرح ناتمام ارثیه دولت قبل
رئیس دولت یازدهم درنخستین اظهارنظرهای خود در مورد سیستان و بلوچستان خطاب به «علی اوسط هاشمی» استاندار تازه منصوب این استان گفته بود که فاصله بین شیعه و سنی یک توطئه است و در زیر پرچم انقلاب اسلامی همه جای دارند، اهمیت چابهار و آینده آن باید جدی گرفته شود و ساخت خط راهآهن چابهار- مشهد در دستور کار باشد. این سخنان روحانی در شرایطی به «اوسط هاشمی» گفته شد که دولت جدید در سیستان و بلوچستان وارث 4 هزار و 247 طرح ناتمام از دولت قبل بود و میباید ضمن تکمیل آنها، بخشی از محرومیتهای تاریخی استان را نیز رفع کند. چند وقت پیش استاندار سیستان و بلوچستان در این باره گفت: 4 هزار و 247 طرح نیمه تمام برای دولت یازدهم در سال 92 به جای مانده بود که برای اتمام آنها اعتباری افزون بر 2 هزار و 480 میلیارد تومان مورد نیاز بود. با عزم دولت تدبیر و امید برای پایان دادن به طرحهای عمرانی باقی مانده از دولت گذشته، 45 درصد عملیات اجرایی طرحهای نیمه تمام آنها به پایان رسیده است.
2000میلیارد تومان برای تضمین تولید کشاورزی
دولت یازدهم علاوه بر تکمیل بسیاری از طرحهای ناتمام، روند اجرای چند طرح بزرگ در سیستان و بلوچستان را کلید زد. انتقال آب به مزارع شمال سیستان و بلوچستان با 2 هزار میلیارد تومان اعتبار تنها یکی از طرح هاست که به گفته «رضا نجفی» مدیرکل جهاد کشاورزی استان، تاکنون 35 درصد پیشرفت داشته و حداقل یک هزار میلیارد تومان از اعتبار مورد نیاز آن نیز پرداخت شده است. وی درباره این طرح گفت: طرح انتقال آب با لوله به مزارع دشت سیستان از کم نظیرترین طرحهای زیربنایی در حال اجرا در منطقه است که با اتمام آن در بدترین شرایط آبی، تأمین آب کشاورزی 50 هزار کشاورز این منطقه تضمین میشود.
هزینه 1000 میلیارد تومان برای فاز نخست توسعه بندر چابهار
استاندار سیستان و بلوچستان از افتتاح فاز نخست طرح توسعه بندرشهید بهشتی چابهار در روزهای آینده خبر داد و گفت: تاکنون یک هزار میلیارد تومان صرف محوطهسازی، ایجاد اسکله و لایروبی شده و 650 میلیون دلار نیز پشتوانه ارزی این طرح برای ساخت نیروگاه برق و انبارهای بزرگ است. اوسط هاشمی با اشاره به نقش پسابرجام در توسعه بندرشهید بهشتی افزود: با توجه به گشایشهای حاصل از برجام، دو محموله بزرگ مدرنترین تجهیزات تخلیه و بارگیری از کشور آلمان خریداری شده که بخشی از آنها وارد شده و بخشی دیگر بزودی وارد بندر چابهار میشود. با افتتاح این فاز، چابهار نقش بینالمللی خود را در تعامل با کشورهای اقیانوس هند (آیورا) بخوبی ایفا میکند.
گازدار شدن زاهدان با 2000میلیارد تومان
استاندار سیستان و بلوچستان با اشاره به تکمیل طرح انتقال گاز ایرانشهر به زاهدان، گفت: در دولت یازدهم زاهدان بهعنوان آخرین مرکز استان کشور به شبکه گاز سراسری متصل شد که بخشهای مختلف شهر نیز در یک برنامه زمانبندی شده گازدار میشود. برای شرکت ملی گاز ایران، هر روز تأخیر در اجرای طرح ضرر است زیرا شرکت گاز به دنبال کسب درآمد است. این شرکت تاکنون 760 میلیارد تومان صرف ایجاد 262 کیلومتر شبکه و انتقال گاز کرده و باید 2 هزار میلیارد تومان به طور کلی هزینه شود تا گاز شهری زاهدان وصل شود، بنابراین شرکت ملی گاز به دنبال تکمیل طرح و انشعاب است تا برگشت سرمایه داشته باشد و به درآمدزایی برسد و شرکت گاز از همه ما مشتاقتر در تکمیل این طرح است.
توسعه سیستان و بلوچستان با گازرسانی
«علی کرد» نماینده مردم خاش در مجلس شورای اسلامی نیز گازدار شدن زاهدان را زمینهای برای توسعه یافتگی استان و افزایش اشتغال توصیف کرد و گفت: وقتی منطقهای از گاز طبیعی بهرهمند میشود به دنبالش آن منطقه توسعه یافته و مزایایی چون اشتغال را به دنبال دارد. با عنایت به این موضوع تأکید ما این است که باید هر چه سریع تر دولت تمامی مناطق سیستان و بلوچستان را از گاز طبیعی بهرهمند کند، نه اینکه تنها شعله گاز را در مرکز استان روشن کند و انتقال گاز به سایر مناطق با کندی صورت گیرد.
1100 میلیارد تومان طرح بهرهبرداری شده در سال 95
بر اساس گزارش استانداری سیستان و بلوچستان، دولت فقط در دهه فجر و هفته دولت سال 95 بیش از یک هزار و 521 طرح با اعتبار یک هزار و 139 میلیارد تومان را در استان به بهرهبرداری رسانده است. این طرحها در حوزه بهداشت و درمان، راهسازی و حمل و نقل، آبرسانی، برق رسانی، آموزش عالی و مدرسهسازی بوده است.
افتتاح 6 طرح بزرگ در سفر رئیسجمهوری
در سومین سفر رئیس جمهوری به سیستان و بلوچستان که 10 اسفند سال گذشته انجام شد، 6 طرح بزرگ و توسعهای در این استان افتتاح شد. این طرحها شامل راهاندازی باند دوم فرودگاه بینالمللی زاهدان با اعتبار 600 میلیارد ریال، افتتاح نخستین شرکت هواپیمایی محلی استان، بهرهبرداری از 81 کیلومتر بزرگراه، افتتاح معدن و کارخانه فرآوری مس چهل کوره نصرت آباد، راهاندازی 333 طرح مخابراتی و بهرهبرداری از طرح بزرگ گازرسانی از ایرانشهر به زاهدان است. در طول چند سال اخیر مراحل اجرای طرحهایی نظیر انتقال گاز به چابهار، مجتمع پتروشیمی مکران، راهآهن چابهار- زاهدان و فرودگاه چابهار نیز در سیستان و بلوچستان شروع شده که به گفته مسئولان برخی از آنها پیشرفت زیادی داشته است.
تحقق 90 درصدی وعدههای دولت
دکتر روحانی در جریان سفر استانی خود به سیستان و بلوچستان وعده اجرای 99 طرح و تفاهمنامه شامل 23 وعده، 54 تفاهمنامه و 22طرح سرمایهگذاری را به مردم سیستان و بلوچستان داد.«ماندانا زنگنه»، دبیرستاد پیگیری مصوبات سفر رئیس جمهوری به سیستان و بلوچستان درباره درصد تحقق وعدههای رئیس جمهوری، گفت: تاکنون 90 درصد وعدهها و تفاهمنامههای سفر سال 93 رئیس جمهوری به این استان اجرایی شده است. از 54 تفاهمنامه امضا شده در جریان سفر سال 93 رئیس جمهوری، 99 درصد اجرایی شده است. همچنین از کل 23 وعده و 184 طرح تعریف شده در جریان سفر سال 93 دکتر روحانی به استان به ترتیب 17 وعده معادل 74 درصد و 118 طرح معادل 64 درصد محقق شده است.
منبع: روزنامه ایران