لینک کوتاه: freena.ir/detail/40268
ساعت 15:36
دوشنبه 28 فروردين 1396
سواحل کیش هر ساله میزبان لاک پشت های پوزه عقابی است که از گونه های در خطر انقراض هستند.
به گزارش فرینا به نقل از برنا، با توجه به شرایط نا مساعد آب و هوا در پایان سال 95 و ابتدای سال جاری، تا کنون تعداد 5 قطعه لاک پشت پوزه عقابی در سایت جزیره کیش تخمگذاری کرده اند که مدت زمان بیرون آمدن نوزادان بین 50 تا 80 روز به طول می انجامد.
از مجموع 5 گونه لاک پشت دریایی که در خلیج فارس زندگی می کنند و همگی در خطر انقراض هستند، تنها لاک پشت پوزه عقابی برای تخمگذاری و زاد آوری به سواحل کیش می آید.
فصل تخمگذاری لاک پشتهای پوزه عقابی (Hawksbill sea turtle) در جزیره کیش معمولا از اواخر اسفند تا اواسط مرداد ماه است.
لاک پشت ها برای تخمگذاری، شب هنگام به سواحل ماسه ای می آیند و به کمک باله های عقبی لانه ای به عمق تقریبی 35 سانتی متر حفر می کنند و پس از تخم گذاری روی آن را با ماسه های موجود در ساحل می پوشانند. نوزادان لاک پشت ها حدودا 60 روز بعد متولد شده و به کمک نور منعکس شده از سطح دریا راه را پیدا کرده و به سمت دریا می روند.
حفاظت از لاک پشت های دریایی جزیره کیش با اجرای "برنامه حفاظت و مونیتورینگ لاک پشتهای دریایی کیش" از بهار 1386 در حال اجرا بوده و هر ساله تعداد قابل توجهی از نوزادان لاک پشت ها روانه دریا می شوند و به عنوان یکی از جاذبه های طبیعی کیش علاقه مندان بسیاری نیز دارد.
لاک پشت های دریایی از جمله گونه های تحت حمایت جهانی می باشند که به لحاظ درجه بندی حساسیت زیست محیطی به عنوان گونه های در معرض خطر انقراض معرفی شده اند.