لینک کوتاه: freena.ir/detail/40124
ساعت 10:55
چهارشنبه 16 فروردين 1396
اکبر ترکان مشاور رییس جمهور در سرمقاله امروز روزنامه اعتماد مطلبی با عنوان سیمای انتخابات سرنوشت ساز نوشته است.
به گزارش فرینا، در یادداشت اکبر ترکان آمده است:
فصل انتخابات رياستجمهوري آغاز شده است و مردم وارد يكي ديگر از موقعيتهاي تصميمگيري در قبال سرنوشت خود ميشوند تا با جديت و حساسيت در مورد شاكله سياسي كشور دست به انتخاب بزنند. اين تصميمگيري و انتخاب، بسيار مهم و با ارزش است.
همه طيفهاي سياسي كشور بايد در اين انتخابات خود را در معرض راي مردم قرار دهند و امروز بايد از اينكه همه نحلههاي فكري و سياسي كانديداهاي مطلوب خود را داشته باشند، دفاع كرد. گروه سياسي وابسته به دولتهاي نهم و دهم نيز طرفداراني دارند؛ ديگراني هستند كه حامي افكار اصولگرايي بوده و مردمي نيز باور به اصلاحات در كشور دارند.
اصلاحطلبان بخش مهمي از جامعه هستند كه در سال 92 آقاي روحاني را انتخاب كردند و در انتخابات پيشين مجموعه افكار عقلايي كشور اعم از اصولگرا و اصلاحطلب بر آقاي روحاني اتفاق نظر داشتند. بخش مهمي از جامعه روحانيت مبارز تهران نيز از علاقهمندان آقاي روحاني هستند چرا كه او عضو اين تشكل سياسي و از پايهگذاران آن است. يادمان نرود كه در سخنراني مسجد ارگ قبل از انقلاب، آقاي روحاني نخستين بار بنيانگذار انقلاب را به نام امام خواند و از آن به بعد، اين واژه مورد استقبال مردم قرار گرفت.
اين مساله آدرسي است به سابقه جامعه روحانيت مبارز تهران و نقش آقاي دكتر روحاني در اين تشكل سياسي. لذا خوب است كه همه نحلههاي فكري در اين انتخابات حاضر شده و رقابت كنند. علاوه بر امر راي دادن، گفتوگوهاي قبل از انتخابات نيز بسيار روشنگر است چراكه فضايي فراهم ميشود تا هم مخالفان انتقادات خود را مطرح كنند و هم كانديداهاي انتخاباتي، پاسخ دهند.
مردم نظاره ميكنند به اينكه منتقدين چه ميگويند و كانديداها چطور دفاع ميكنند و اينها در ذهن مردم منجر به قضاوت و رشد سياسي ميشود. بايد رشد فرهنگي و سياسي را كه در اين گفتوگوها به وجود ميآيد براي كشور غنيمت بدانيم. در هر دوره انتخاباتي، كشور يك گام به جلو حركت كرده است. تا امروز مردم يازده مرحله كلاس ارتقاي سياسي را طي كردهاند؛ يك بلوغ سياسي ارزشمند در جامعه ديده ميشود و جوانان آگاه و حساس نسبت به سرنوشت، كشور و انقلاب هستند.
خوب است كه تلاش كنيم تا تراز فرهنگ سياسي جامعه را بالا ببريم. جامعه ايران در ترازي است كه تشخيص ميدهد شعارها و حرفهاي انتخاباتي نامزدها واقعي هستند يا خير. تشخيص ميدهد كه بهترين استراتژي و تفكري كه ميتواند ايران را به سمت جلو ببرد چه تفكري است.
جامعه ايران ديگر جامعهاي نيست كه به حرفهاي عوامانه وقعي نهد. به خصوص رهبري آگاه جامعه راه بيان حرفهاي عوام پرستانه را بستهاند. در حالي كه عدهاي خلاف اين امر را دنبال ميكردند و ميخواستند عرصه تبليغات انتخاباتي را به عرصهاي براي توزيع پول تبديل كنند،
رهبر انقلاب سال 96 را سال توليد و اشتغال نامگذاري كردند. بنابراين كساني كه تبليغ مفتخواري و مفتپردازي و تنبلي ميكنند، در فرمايش رهبر انقلاب جايي ندارند. اين يك گام بسيار مهم بود. همين گفته مقام معظم رهبري باعث شد تاكساني كه دنبال تاراج ثروت ملي هستند تا محبوبيتي از قِبل اين استراتژي براي خود كسب كنند، جايگاهي نداشته باشند.
امروز كانديداهاي رياستجمهوري بايد در مورد توليد و اشتغال نظرات خود را گفته و طرحهاي عملياتي براي پيادهسازي آن بدهند.