فستیوال بین المللی استعدادیابی موسیقی بلوچی در چابهار پایان یافت

لینک کوتاه: freena.ir/detail/40090
ساعت 15:28 دوشنبه 14 فروردين 1396
معاون فرهنگی، اجتماعی و گردشگری منطقه آزاد چابهار گفت: نخستین فستیوال بین المللی استعدادیابی موسیقی بلوچی پس از 10 شب رقابت در منطقه آزاد چابهار به کار خود پایان داد.

به گزارش فرینا به نقل از ایرنا، نصیر بارکزهی گفت: فستیوال بین المللی برای استعدادیابی موسیقی بلوچی در قالب جشنواره بهار در چابهار برگزار شد و توانست در هر شب سه ساعت از اوقات بیش از سه هزار گردشگر و مسافر را به شادی تبدیل کند.
او افزود: هدف اصلی برای برگزاری این فستیوال استعدادیابی و اجرای موسیقی بلوچی، معرفی آداب و رسوم و فرهنگ غنی اقوام بلوچ به گردشگران سراسر ایران اسلامی و شناسایی قابلیت های این سبک موسیقی بود.
او با بیان اینکه در نوروز سال گذشته (1395) استعدادیابی موسیقی بلوچی در دریا بزرگ چابهار با هزینه بیش از 2میلیارد و 200 میلیون ریالی موسسه فرهنگی وهنری زیمل بلوچستان برگزار شد، گفت: سازمان منطقه آزاد چابهار برای نخستین بار این برنامه پرطرفدار موسیقی را با رویکردی جدید و با استفاده از توان و استعداد هنرمندان ناشناخته و بومی بلوچ در کنار هنرمندان مطرح کشوری و استانی برگزار کرد.
او اظهار داشت: جشنواره بهار در چابهار از اول فرودین در 2 بخش با اجرای برنامه های شاد و متنوع فرهنگی و هنری بومی و ملی آغاز شد و مورد استقبال گرم مهمانان نورزی قرار گرفت.
او گفت: در فستیوال بین المللی برای استعدادیابی موسیقی بلوچی 20 نفر از خوانندگان بلوچ با یکدیگر به رقابت پرداختند که در نهایت پس از اعلام نظر داوران و آرای شرکت کنندگان مولابخش رئیسی با هفت هزار و 50 رای نفر اول، نبی بخش برمه با 6 هزار و 190 رای و نعیم بلوچ با سه هزار و 50 رای به عنوان برتر شناخته شدند.
معاون فرهنگی، اجتماعی و گردشگری منطقه آزاد چابهار گفت: علاوه بر فستیوال استعدادیابی موسیقی بلوچی، برنامه های شاد و متنوع کمدی توسط وقارعلی بلوچ از کشور پاکستان، برگزاری کنسرت های موسیقی توسط خوانندگان مطرح بین المللی از جمله محمد علی محمد حسنی، اجرای طنز و تقلید صدا و برنامه سرگرمی و همچنین گروههای موسیقی از کشور افغانستان و ایران اسلامی از دیگر برنامه های این جشنواره بودند.
بارکزهی اجرای موسیقی در استیج سیار همراه موسیقی سنتی بلوچی، برگزاری جنگ های شادی همراه با ساز و دهل بلوچی و سیستانی و رقص دوچاپی، سه چاپی و شمشیر در نقاط مختلف پلاژ ساحلی تیس، مجموعه مراکز خرید و سایر نقاط پیش بینی شده در محدوده منطقه آزاد چابهار را از دیگر برنامه های شاد فرهنگی وهنری عنوان کرد.
قائم مقام ستاد اجرایی خدمات سفر منطقه آزاد چابهار تصریح کرد: برگزاری جشنواره فرهنگی هنری زیمل به کانون توجه هزاران شهروند و مسافر نوروزی تبدیل شد و آوازه این جشنواره در مدت کوتاهی از مرزهای منطقه آزاد فراتر و در سفرنامه بسیاری از هموطنان مسافر در چابهار ثبت شد.
بارکزهی از همکاری و مساعدت مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار، موسسه فرهنگی هنری زیمل بلوچستان و هنرمندان قدردانی کرد و افزود: سازمان منطقه آزاد چابهار هر سال سعی بر اجرای برنامه شاد و متنوع فرهنگی هنری دارد تا لحظات شاد و خوشی را برای هموطنان رقم زند.
مدیر موسسه فرهنگی و هنری زیمل بلوچستان  اظهار داشت: فستیوال بین المللی استعدادیابی موسیقی (خوانندگی) ویژه خوانندگان بلوچ زبان با حضور هنرمندان بومی از ایران اسلامی و کشور دوست و همسایه افغانستان با هدف معرفی موسیقی غنی بلوچی در منطقه آزاد چابهار برگزار شد.
آدم بلوچ افزود: موسیقی بلوچی دارای قدمت طولانی به اندازه تاریخ، فرهنگ و ادب این نقطه از ایران اسلامی است که بخوبی توانست به افزایش شمار مسافران و گردشگران داخلی و خارجی در تنها بندر اقیانوسی ایران کمک کند.
او ادامه داد: فستیوال بین المللی استعدادیابی موسیقی (خوانندگی) ویژه خوانندگان بلوچ زبان بصورت زنده در صفحه شبکه اجتماعی اینستاگرام پخش شده است و پس از پایان هر اجرای موسیقی شرکت کنندگان و بینندگان رای خود را از کیفیت برنامه موسیقی اعلام کردند.
او گفت: جمعیت حدود سه تا پنج هزار نفر در 10 شب بصورت زنده از موسیقی بلوچی لذت بردند که این استقبال در نوع خود کم نظیر بود.
او خواستار توجه بیشتر دولت و بخش خصوصی برای معرفی موسیقی بلوچی شد و افزود: در زمینه معرفی موسیقی باید گام های بیشتری برداشته شود.
مدیر گروه هنری زیمل بلوچستان تشویق و ترغیب جوانان علاقه مند به موسیقی و یاددهی کلاسیک این هنر را از اهداف مهم برگزاری این فستیوال موسیقی دانست.
بلوچ ادامه داد: در این فستیوال تمام موسیقی های افراد مختلف جداگانه به صورت تک آهنگ و فیلم کوتاه ضبط و در اختیار گردشگران داخلی و خارجی قرار گرفت.
او بیان کرد: 83 نفر برای شرکت و خوانندگی موسیقی در سبک های سنتی، پاپ، کلاسیک و رپ ثبت نام کرده بودند که در نهایت 20 نفر براساس رای داوران در زمینه انتخاب شعر، فن خوانندگی، نوع آهنگ و ادای کلمات برتر شناخته و در 10 شب توانستند به رقابت و هنرنمایی بپردازند.
او از حمایت ها و مساعدت سازمان منطقه آزاد چابهار برای برگزاری نخستین فستیوال بین المللی استعدادیابی موسیقی بلوچستان قدردانی کرد و افزود: در سالهای آینده برنامه های بهتری اجرا خواهد شد.
مدیر موسسه فرهنگی و هنری زیمل بلوچستان گفت: برای برگزاری نخستین فستیوال بین المللی استعدادیابی موسیقی بلوچستان بیش از 50 نفر تیم اجرایی در حوزه فرهنگ، هنر و موسیقی فعالیت و همکاری کرده اند.
بلوچ گفت: موسسه فرهنگی و هنری زیمل 50 میلیون ریال درآمد حاصل از اجرای این فستیوال موسیقی را به نیازمندان و زندانیان اختصاص داده است.
او تجلیل از تاج محمد طائر و غلام حیدر از پیشکسوتان موسیقی بلوچی را از دیگر برنامه های این فستیوال اعلام کرد و گفت: در این جشنواره مهمانانی از کشورهای مکزیک، انگلستان و فرانسه و استان های همجوار حضور داشتند.
او گفت: به درخواست هنرمندان کشور عمان موسسه فرهنگی وهنری زیمل بلوچستان در آن کشور به اجرای برنامه خواهد پرداخت.
زیمل کلمه ای بلوچی است که در زبان فارسی به معنای موسیقی است.
شهرستان چابهار براساس سرشماری آبان سال 1395 با جمعیت 283 هزار و 204 نفر و 48 هزار و 147 خانوار از شمال به شهرستان های نیکشهر، قصرقند و سرباز، از شرق به کشور پاکستان، از جنوب به دریای عمان(مکران) و از غرب به شهر کنارک متصل است.
چابهار به عنوان تنها بندر اقیانوسی ایران و سرزمین موج و مرجان واقع در قلب مَکُّرانِ بلوچستان و در فاصله 645 کیلومتری جنوب زاهدان مرکز استان سیستان و بلوچستان از 2 شهر به نام های چابهار و نگور، سه بخش مرکزی، دشتیاری و پلان، 6 دهستان و 438 روستا تشکیل شده است.

آخرین اخبار

گزارش صادرات و واردات 9 ماهه سازمان منطقه آزاد کیش
از تبدیل شدن منطقه آزاد کیش به جزیره نوآورانه حمایت می‌کنیم
سه بانک مطرح کشور خواستار همکاری های گسترده با سازمان منطقه آزاد کیش شدند
گزارش عملکرد صادرات و واردات منطقه آزاد انزلی در 9 ماهه سال 1403
گزارش صادرات و واردات در 9 ماهه سال 1403 سازمان منطقه آزاد اروند

یادداشت

اینچه‌برون؛ دروازه ایران به راه ابریشم و اوراسیا
سیاست‌های گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی مناطق آزاد در دولت چهاردهم
اقتصاد دریا محور، پیشران توسعه مناطق آزاد و ويژه اقتصادي: نه خيلي دور و نه خيلي نزديك
رونق اقتصاد دیجیتال با پیاده‌سازی مدل سیلیکون ولی در مناطق آزاد ایران
لزوم كارآمدي مناطق آزاد و ويژه اقتصادي در جذب سرمايه‌گذاري