معاون اقتصادی و سرمایه گذاری سازمان منطقه آزاد ماکو با اشاره به اینکه در مناطق آزاد زیرساخت های تبادل کالا در دولت یازدهم به صورت قانونی فراهم شده است، گفت: تدبیر دولت در این مناطق، کاهش فرصت های قاچاق کالا به واسطه تسهیل تجارت است.
به گزارش فرینا، ابراهیم جلیلی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: ایجاد بازارچه های مرزی، توسعه زیر ساخت ها، راه اندازی واحدهای تولیدی و اجرای طرح های عمرانی و اقتصادی بزرگ و متعدد و به تبع آن بهبود وضعیت معیشتی مردم این مناطق موجب شده است تا قاچاق کالا، سوخت و آسیب های اجتماعی در این منطقه کاهش چشمگیری داشته باشد.
جلیلی با اشاره به اینکه ورود کالاهای مجاز و مواد اولیه کارخانجات، قاچاق را فاقد توجیه می کند، گفت: مناطق آزاد مکان مناسبی برای رشد و فعالیت قاچاقچیان حرفه ای نیست زیرا تمام راه های تخلف و سوء استفاده با ابزارهای محکم قانونی بسته شده است.
وی از برخی اظهار نظرها در خصوص تبدیل مناطق آزاد به مراکز قاچاق اظهار تاسف کرد و افزود: دولت یازدهم به ایجاد زمینه های توسعه متوازن، پایش عملکرد جایگاه های سوخت، فراهم کردن تسهیلات لازم برای صادرات، راه اندازی بازارچه های مرزی و ایجاد اشتغال در مناطق مرزی و کنترل مرزها معتقد است.
معاون اقتصادی و سرمایه گذاری سازمان منطقه آزاد ماکو ادامه داد: متخصصان اقتصادی دولت در مناطق آزاد از یک سو و در حوزههای کلان اقتصادی از سوی دیگر اعتقاد بر توسعه مناطق آزاد در کشور به عنوان اهرم ایجاد کنترل بر قاچاق با از بین بردن صرفه اقتصادی آن و تشویق سرمایهگذاران به حضور در این مناطق و سرمایهگذاری به جای متوسل شدن به استفاده از کالای قاچاق دارند .
جلیلی با اشاره به اینکه نگاه کارشناسانه نمایندگان مجلس نسبت به قاچاق در کنار متولیان دولتی همسو است، گفت: تحلیل آمار های واقعی موجود نشان می دهد که مسیر قاچاق سازمان یافته از مناطق آزاد نمی گذرد و قاچاق های موردی اشخاص از مناطق آزاد در صورت موفقیت هم به هیچ وجه قابل قیاس با حجم قاچاق از مبادی غیر از مناطق آزاد نیست.
معاون اقتصادی و سرمایه گذاری سازمان منطقه آزاد ماکو افزود: این منطقه در اجرای سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری در زمینه اقتصاد مقاومتی، با بهره مندی از موقعیت خاص و مزیت های قانونی و نسبی به دنبال فراهم سازی زمینه های سرمایه گذاری و واردات تکنولوژی، اشتغال و ارزش افزوده به جای واردات کالاست.
به گزارش ایرنا، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی و نماینده مردم ماکو، پلدشت، چالدران و شوط نیز پیش از این با اشاره به اینکه امسال میزان قاچاق کالا در سطح کشور نسبت به سال گذشته کاهش چشم گیری داشته است، گفت: حمایت مردم و مسئولان از تولید داخلی در دولت تدبیر و امید قاچاق کالا را کاهش داده است.
عین الله شریف پور با خودداری از اعلام آمار و ارقام مربوط به قاچاق کالا به تلاش های انجام شده برای مقابله با پدیده شوم قاچاق اشاره کرد و افزود: علاوه بر فعالیت های ارزشمند دولت در بخش اقتصاد مقاومتی، تدابیر اتخاذ شده در گمرک و نصب دستگاه های جدید و پیشرفته از عوامل بازدارنده قاچاق کالا به کشور بوده است.
به گفته شریف پور نیروهای مرزی و رابطان دستگاه های قضایی به عنوان عوامل بازدارنده و مبارزه با قاچاق کالا نیز توانسته اند در این مدت نمره خوبی بگیرند.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی افزود: در سال های اخیر مردم و مسئولان برای تحقق رهنمودهای مقام معظم رهبری برای مبارزه با قاچاق کالا و عمل به آنها گام های اساسی برداشته و با حمایت از تولید داخلی به مقابله با پدیده شوم قاچاق پرداخته اند.
نماینده مردم ماکو، پلدشت، چالدران و شوط در مجلس شورای اسلامی، کاهش قاچاق را نشانه موفقیت دولت در گفتمان سازی اقتصاد مقاومتی در جامعه بیان کرد و گفت: اعتبار بخشیدن به تولید داخلی یکی از مولفه های اصلی اقتصاد مقاومتی و توصیه جدی رهبری است و دولت و ملت در سال های اخیر و به ویژه سال مزین به عنوان اقتصاد مقاومتی؛ اقدام و عمل به صورت یکپارچه در این مسیر حرکت کرده اند.
شریف پور افزود: مبارزه با قاچاق کالا نیازمند اراده ملی است و در این زمینه باید به محصولات داخلی ارزش داده شود اما تولیدکنندگان نیز در مقابل برای جلب نظر مردم باید کالاهای با کیفیت تولید کنند.
به گفته وی کالاهای داخلی نه تنها باید نیاز داخلی را تامین کند، بلکه باید قدرت رقابت در بازارهای جهانی را نیز داشته باشند تا صادرات کالا زمینه ارزآوری به کشور را فراهم کند.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی و نماینده مردم ماکو، پلدشت، چالدران و شوط، در خصوص وضعیت مبارزه با قاچاق کالا در آذربایجان غربی نیز گفت: با توجه به تدابیر اتخاذ شده در مرزهای استان و تلاش نیروهای نظامی و انتظامی، قاچاق کالا در این استان سیر نزولی را طی می کند.
بنا بر این گزارش، حجم کالاهای قاچاق ورودی به کشور در طول سال حدود 16 تا 20 میلیارد دلار برآورد شده است که طلا و جواهر با 2.5 میلیارد دلار بیشترین سهم ارزشی را در اختیار دارد.
پس از طلا، محصولات نساجی شامل پارچه، پوشاک و پتو با 2.3 میلیارد دلار در رتبه دوم و لوازم خانگی با 2 میلیارد دلار در رتبه سوم کالاهای قاچاق قرار دارند.
ارزش قاچاق سالانه گوشی تلفن همراه به ایران 1.8 میلیارد دلار، اقلام ممنوعه 1.5 میلیارد دلار، لوازم آرایشی 1.3 میلیارد دلار، رایانه و قطعات آن 1.2 میلیارد دلار، لوازم یدکی خودرو 950 میلیون دلار، سیگار 928 میلیون دلار، چای 273 میلیون دلار و اسباب بازی 40 میلیون دلار است.