نشست تعدادی از نمایندگان و اعضای کمیسیون مجلس شورای اسلامی با معاونان فرهنگی ، گردشگری ،رئیسان دانشگاه ها و آموزش و پرورش کیش برگزار شد.
به گزارش فرینا به نقل از ایرنا ، تعدادی از اعضای فراکسیون گردشگری ،اعضای کمیسیون آموزش و تحقیقات ، کمیسیون اقتصادی ، کمیسیون امنیت و سیاست خارجی و فرهنگی در سفری دو روزه به کیش ضمن بازدید از طرح های توسعه ای ، گردشگری و عمرانی و دیدار با مدیرعامل منطقه آزاد کیش در نشستی با معاونان فرهنگی و گردشگری ،رئیسان دانشگاه ها و رئیس آموزش و پرورش کیش از نزدیک با اقدامات انجام شده در این حوزه ها در جریان مسائل و مشکلات آن قرار گرفتند .
در ابتدای این نشست که عصر جمعه با حضور معاونان فرهنگی ، گردشگری و همچنین روسای دانشگاه ها و رئیس آموزش و پرورش کیش برگزار شد ،رئیسان دانشگاه ها به ارائه توضیحاتی از فعالیت های صورت گرفته در این حوز پرداختند .
نایب رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در این نشست با بیان اینکه ماموریت ما در این سفر برای کمیسیون آموزش و تحقیقات نبوده بلکه به عنوان اعضای فراکسیون گردشگری در کیش حضور پیدا کردیم و در کنار کار اصلی تلاش داریم پیامی هم از این نشست برای کمیسیون آموزش و تحقیقات داشته باشیم.
جبار کوچکی نژاد با اشاره به اینکه برنامه ششم در حال تنظیم است افزود : برگزاری این نشست کمک می کند تا در خصوص حضور مراکز آموزش عالی در مناطق آزاد ، ضعف ها و نقاط قوت آن نگاه عمده و ویژه تری نسبت به این مسئله داشته باشیم.
رئیس پردیس بین المللی کیش دانشگاه تهران به ارائه آماری از تعداد دانشجویان مقاطع مختلف تحصیلی در این مرکز آموزشی پرداخت و گفت : از میان 2 هزار و 505 دانشجو ، 151 نفر در مقطع کارشناسی ، 1531 نفر در دوره کارشناسی ارشد و823 نفر در مقطع دکتری در رشته های مختلف به غیر از پزشکی ، دامپزشکی و کشاورزی تحصیل می کنند.
منصور خلیلی عراقی با بیان اینکه 199 استاد با مرتبه های مختلف مسئولیت آموزش دانشجویان را بر عهده دارند افزود : از این تعداد 152 نفر از از استادان دانشگاه تهران و 47 نفر از خارج از دانشگاه هستند.
وی گفت : از زمان فعالیت این دانشگاه تا کنون دو هزار و 226 نفر دانش آموخته شدند .
خلیلی عراقی با اعلام اینکه در این پردیس تا یکسال قبل دانشجوی خارجی تحصیل نمی کرد افزود : در شرایط کنونی مجوز برای تدریس دروس به زبان خارجی را گرفته ایم و 7 دانشجو از کردستان عراق در این دانشگاه تحصیل می کنند .
وی به قراردادی برای برگزاری یک دوره مشترک در مقطع کارشناسی ارشد بین این پردیس با دانشگاه بلژیک و لوگ لئولا سوئد اشاره کرد و گفت : مذاکراتی با دانشگاه پلی تکنیک میلان ایتالیا نیز برای برگزاری دوره های مشترک انجام شده است .
رئیس پردیس بین المللی کیش دانشگاه تهران با تاکید بر اینکه باید قدرت مانور ما بیشتر باشد افزود : اگر می خواهیم دانشجوی خارجی جذب کنیم نیازمند ملزوماتی هستیم که آموزش ما باید به زبان فارسی ، انگلیسی و یا عربی باشد .دانشجویان ایرانی در بیروت داریم که تمایل به حضور در این دانشگاه را دارند که اگر آموزش به زبان عربی داشته باشیم به یقین استقبال از آن صورت می گیرد.
وی با بیان اینکه نیازمند قدرت مانور نرم افزاری هستیم گفت : با این قدرت می توانیم تعاملات بین المللی را افزایش دهیم .
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی کیش نیز به فعالیت های این دانشگاه از آغاز فعالیت آن در سال 89 اشاره کرد و افزود : هدف این دانشگاه ایجاد محیطی مطلوب برای دانشجویان و ارتقا استاندارهای کمی و کیفی آموزشی به منظور جذب دانشجویان نخبه است .
امیر رضا شریف نیا با بیان اینکه دانشجویان در کیش از امتیازات متعددی برخوردارند افزود : وجود فضایی آرام ، تردد آسان و گریز از ترافیک شهرهای بزرگ از آن جمله است .
وی مجموع ورودی دانشگاه در مقطع دکتری تا کنون را 349 نفر اعلام کرد و افزود: در مقطع کارشناسی ارشد 64 نفر و دکترای حرفه ای 66 نفر است .
شریف نیا در مورد دانشجویان خارجی گفت : در بهمن سال گذشته 7 دانشجوی خارجی دوره ادبیات و زبان فارسی را گذراندند و مجوزی با تلاش وزیر بهداشت و آموزش پزشکی نیز اخذ شده است که از بهمن ماه سالجاری نیز 22 دانشجو در رشته پزشکی در این دانشگاه تحصیل کنند.
وی دانشجویان شاغل به تحصیل دکترای تخصصی این دانشگاه را 320 نفر در 18 رشته عنوان کرد و گفت : 106 نفر دکترای عمومی ، کارشناسی ارشد ناپیوسته 802 نفر ، کارشناسی ناپیوسته 195 نفر و کاردانی 152 نفر هستند .
رئیس پردیس بین الملل دانشگاه شریف کیش نیز با بیان اینکه این دانشگاه فعالیت خود را از سال 82 اغاز کرده است افزود : این دانشگاه دارای دو دانشکده مستقل مهندسی و علوم و مدیریت است.
محمد غفاری اظهار کرد : در سال 91 جذب دانشجوی کارشناسی متوقف شد و پس از آن در سال 94 این اقدام از سر گرفته شد که در شرایط کنونی 150 دانشجوی کارشناسی در سه رشته عمران ، مکانیک و مکاترونیک و کامپیوتر تحصیل می کنند.
وی با تاکید بر اینکه 420 دانشجوی ارشد و 102 دانشجو دکترای در این دانشگاه تحصیل کرده اند گفت : تا کنون سه دانشجو در مقطع دکتری و در رشته های مواد و کامپیوتر در اردیبهشت ماه امسال دانش اموخته شدند که مدرک آنها با کیفیت معادل دانشگاه صنتعی شریف است .
غفاری با بیان اینکه 45 استاد مدعو و 7 استاد مقیم در هر نیمسال با این دانشگاه همکاری می کنند افزود : از این تعداد 37 نفر عضو هیات علمی هستند و به صورت پژوهشی فعالیت می کنند .
رئیس پردیس بین الملل دانشگاه شریف کیش اعلام کرد : در طی 8 دوره حدود 2 هزار دانشجو از این دانشگاه دانش آموخته شده اند.
وی سرانه چاپ مقاله به ازای هر دانشجو کارشناسی ارشد و دکترای را 1/1 و به ازای هر استاد 1/2 ( یک ممیز دو ) اعلام کرد.
غفاری در مورد جذب دانشجویان ایرانی مقیم خارج از کشور گفت : تفاهم نامه ای با دانشگاه EMU قبرس شمالی برای برگزاری دوره های کارشناسی ارشد و دکتری امضا کرده ایم ، همکاری با دانشگاه های موناش و استرالیا، انگلیس برای برگزای دوره های مشترک نیز در حال امضا قرار دادهستیم .
وی گفت : اگر بخواهیم هدف گذاری برای فعالیت های دانشگاه مستقر در مناطق آزاد داشته باشیم باید ازظرفیت های موجود استفاده کنیم ، هدف از ایجاد پردیس ها بر اساس برنامه توسعه چهارم این بوده که در آموزش عالی ظرفیت مازاد ایجاد شود که کیفی باشد و جلوی خروج دانشجویانی که علاقه مند به تحصیل در خارج هستند گرفته شود .
غفاری با تاکید بر اینکه موانع جذب دانشجوی خارجی باید برطرف شود افزود : بحث برطرف شدن مشکل نظام وظیفه ، ایجاد جذابیت برای دانشجوی خارجی و ارائه تسهیلات مناسب می تواند در این زمینه موثر باشد.
معاون فرهنگی اجتماعی سازمان منطقه آزاد کیش نیز در این نشست با بیان اینکه 8 هزار دانشجو در کیش تحصیل می کنند افزود : یک سوم و نزدیک به 60 درصد جمعیت کیش را دانشجویان و دانش اموزان تشکیل می دهند .
ابراهیم رضوانی گفت : به دلیل تاثیر حضور این افراد در مسائل فرهنگی و اقتصادی جزیره ،سال گذشته شورای هماهنگی دانشگاه ها با ریاست مدیرعامل منطقه آزاد تشکیل شد که در این مدت تعامل خوبی با روسای دانشگاه ها داشته ایم .
وی توجه به مقوله فرهنگ را مهم دانست و افزود : هر آنچه دراین زمینه انجام شده هدف گذاری و ریل گذاری است و به دنبال نهادینه کردن آن هستیم.
معاون فرهنگی اجتماعی سازمان منطقه آزاد کیش به ارائه توضیحاتی در مورد اقدامات فرهنگی انجام گرفته در کیش پرداخت و گفت : مساجد متعددی در کیش وجود دارد و ایجاد مصلای بزرگ و استقابل پرشور مردم از حضور در آئین های نماز و مذهبی ، می تواند کیش را به مقصد گردشگری مذهبی تبدیل کند .
وی به نهادینه سازی یکپارچگی مدیریت در مناطق آزاد اشاره کرد و گفت : روسای ادارت به پیشنهاد مدیر منطقه و بالاترین مدیر دستگاه اجرایی وزیر یا روسای سازمان ها انتخاب می شوند که این اتفاق در کیش صورت گرفته است.
رضوانی در مورد راه اندازی سامانه هایی متعدد در کیش برای برنامه ریزی بهتر و ساماندهی امور گفت :سامانه های جامع هنرمندان ،صدور مجوز اشتغال ، قرآن و عترت و ثبت نام از حافظان و قاریان قران ، کتابخانه های کیش و سامانه جامع آموزشی فرهنگسراها .
وی به جمع آوری صندوق های خیریه در کیش و ایجاد اشتغال و کار آفرینی برای افراد نیازمند اشاره کرد و گفت : در کیش تکدی گری ممنوع است و به کمیته امداد هم اعلام شده که مدد جوی جدید جذب نکند .
این مسئول در منطقه آزاد کیش در مورد ایجاد موسسه های توانمند سازی و کار آفرینی گفت : با راه اندازی مراکز کار آفرینی و یادگیری حرفه های مختلف ، 17 درصد از خانواده های تحت پوشش کمیته امداد کاهش پیدا کردند و برای آنها اشتغال ایجاد شد.
وی برگزاری دوره های آموزش فرهنگ کیشوندی ، برگزاری مسابقه مجسمه های ماسه ای ، برگزاری پیاده راه هنر ، اجرای طرح هر دانش اموز یک مهارت و جمع آوری موتور سیکلت های بنزینی را از دیگر اقدامات فرهنگی در منطقه عنوان کرد.
رضوانی به کاهش آمار طلاق اشاره کرد و افزود : تعداد طلاق در سال 94 در کشور از 84 هزار مورد به 163 هزار نفر در سال 95رسیده است و این درحالی است که این رقم در کیش 12 درصد کاهش پیدا کرده است .
محمد محب خدایی معاون گردشگری سازمان منطقه آزاد کیش نیز با تاکید بر اینکه گردشگری امروز مفهوم جدید دارد و تنها به حوزه تفریح ختم نمی شود افزود : ظرفیت های زیادی در کشور وجود دارد که باید با برنامه ریزی مناسب از آن استفاده کرد .
در ادامه این نشست سید حمایت میر زاده سخنگوی کمیسیون آموزش ، تحقیقات وفناوری بر استفاده از استادان مقیم برای تدریس در دانشگاه های کیش و ایجاد رشته های متناسب با نیاز منطقه همچون تجارت ، صنایع دریایی ، صنعت نفت ، گردشگری تاکید کرد.
عبدالرضا بزرگ نژاد دبیر کمیسیون آموزش و تحقیقات نیز از دانشگا های پردیس تهران و صنعتی شریف خواست تا بخشی از هزینه هایی که دریافت می کنند را صرف عملیات عمرانی و ساخت و ساز کنند .
سید احسان قاضی زاده عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی نیز بر معرفی کیش و ظرفیت های آن در شبکه های تلویزیونی داخلی و خارجی تاکید کرد و گفت : تبلیغات منطقه ای می تواند به عنوان سوپاپ اطمینان عمل میکند.
وی نیاز نداشتن به ویزا برای ورود به کیش را یک مزیت مهم برشمرد و افزود : کیش می تواند بهترین مکان برای تحصیل دانشجویان خارجی باشد باید بتوان تسهیلات و امکانات لازم را برای جذب دانشجو فراهم کرد.
قاضی زاده همچنین به ایجاد تعادل در ساختار جذب دانشجو در دانشگاهای زیر مجموعه وزارت علوم در کیش اشاره کرد و گفت : ساختار وزارت علوم سختگیرانه و دانشگاه آزاد سهل گیرانه است که باید بین این دو تعادل ایجاد شود.
وی با تاکید بر اینکه هدف گذاری باید جذب گردشگر خارجی باشد افزود : باید از مزیت نیاز نداشتن به ویزا در حوزه فرهنگ استفاده و دانشجوی خارجی جذب کرد.
قاضی زاده اظهار کرد : معتقدم باید تمامی دانشجویان خارجی در کیش تحصیل کنند البته این امر مستلزم ایجاد شرایط ، امکانات و بسترها و همچنین ایجاد جذابیت های لازم است.
قاسم احمدی لاشکی عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات نیز بر قوی تر شدن هیات علمی دانشگاه ها تاکید کرد و گفت : فضای آموزش در کیش خوب است اما جذب هیات علمی باید بهتر انجام گیرد و دانشگاه ها هیات علمی تمام وقت داشته باشند و نه پروازی .
در ادامه تعداد دیگری از نمایندگان به ارائه نقطه نظرات خود پرداختند .