بوشهر میزبان صنایع نفت وگاز

لینک کوتاه: freena.ir/detail/31544
ساعت 10:38 چهارشنبه 6 اسفند 1393
استان بوشهر میزبان بزرگی برای صنایع نفت و گاز و پتروشیمی محسوب می شود و نقش‌آفرینی صنعت نفت در توسعه استان بوشهر از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.

استان بوشهر میزبان صنایع عظیم انرژی است که این صنایع در زمینه‌های مختلف نفت و گاز و پتروشیمی و انرژی اتمی در نقاط مختلف استان بوشهر گسترش یافته‌اند و تقریبا همه نقاط استان با این صنایع ارتباطی تنگاتنگ دارند.
اقتصاد ایران اسلامی وابستگی بالایی به نفت دارد و استان بوشهر به تنهایی بیش از ۹۵ درصد از نفت خام کشور را صادر می‌کند که این کار توسط لوله‌های نفت خام از طریق شهرستان گناوه به جزیره خارک منتقل شده و از انجا صادر می‌شود.
تولید بخش عمده گاز کشور نیز در استان بوشهر صورت می‌گیرد؛ پارس جنوبی بیش از ۵۰ درصد گاز کشور را تولید می‌کند و ۲۷ درصد از گاز کشور نیز در پالایشگاه فجر جم تولید می‌شود.
استان بوشهر میزبان نیروگاه اتمی، به عنوان نماد انرژی اتمی کشور نیز هست که مجموعه این ظرفیت‌ها باعث می‌شود تا استان بوشهر به عنوان پایتخت انرژی کشور شناخته شود.
بدیهی است که وجود صنایع در هر منطقه‌ای می‌تواند تبعات منفی از جمله افزایش تراکم جمعیتی، ایجاد آلایندگی و ... داشته باشد که لازم است در قبال این تبعات منفی، شاهد تبعات مثبت آنها نیز باشیم.
هر چند در گذشته روند کندی را در تعاملات اجتماعی صنایع نفت و گاز با استان بودیم، ولی در سال‌های اخیر شاهد اقدامات بسیار خوبی در راستای توسعه زیرساخت‌ها در سطح استان توسط صنعت نفت هستیم.

اجرای طرح های عام المنفعه استان بوشهر با تلاش منطقه ویژه پارس
سازمان منطقه ویژه اقتصادی و انرژی پارس به عنوان نماینده وزارت نفت کارهای بسیار مهمی را در توسعه محیط پیرامونی در استان بوشهر داشته است و طی یک سال اخیر شاهد شتاب بیشتری در این زمینه هستیم.
مهدی یوسفی مدیر عامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: این سازمان به نمایندگی از وزارت نفت طرح‌های بسیار مهمی را در استان بوشهر اجرا کرده است.
وی توسعه محیط پیرامونی صنعت نفت را به عنوان یک سیاست مهم در وزارت نفت عنوان کرد و خاطرنشان ساخت: وزیر نفت نیز بر این موضوع همواره تاکید جدی دارند و ما نیز از ظرفیت‌های مختلف در این راستا استفاده می‌کنیم.
مدیر عامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس ادامه داد: خدمت رسانی به محیط پیرامونی و حوزه نفوذ در منطقه ویژه پارس همواره مورد تاکید است.
وی اضافه کرد: سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس به نمایندگی از وزارت نفت و شرکت ملی نفت ایران مبلغ ٢٢٠ میلیارد ریال را در سال جاری به طرح های عام المنفعه استان بوشهر اختصاص داده است.
یوسفی با اشاره به تزریق این اعتبارات به پروژه‌های توسعه‌ای استان با دستور مستقیم و ویژه مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران، اذعان داشت: قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا به عنوان پیمانکار این پروژه‌ها فعالیت دارد.
وی بیان داشت: از جمله این طرح‌ها می‌توان به بزرگراه طرح آبرسانی جم، دیر-بوشهر، بیمارستان دیر، دانشگاه علوم پزشکی بوشهر، بندر جامع پارس شمالی و جاده کمربندی کنگان اشاره کرد.

توسعه جزیره خارک با تلاش شرکت پایانه‌ها شرکت عملیات خارک
جزیره خارک نیز به عنوان قطب اقتصادی کشور و قطب صادرات نفت کشور است که بیش از ۹۵ درصد نفت کشور از این جزیره صادر می شود که نقش بسیار مهمی در اقتصاد کشور دارد.
شرکت پایانه‌های نفتی ایران کار صادرات نفت را در جزیره خارک انجام می‌دهد؛ در کنار صادرات نفت و تامین اقتصاد کشور، شرکت پایانه‌های نفتی ایران توجه خاصی نیز به توسعه زیرساخت‌ها در جزیره خارک داشته است.
سید پیروز موسوی مدیرعامل شرکت پایانه‌های نفتی ایران در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: این شرکت تلاش‌های بسیار زیادی را در زمینه اجرای طرح‌های مختلف در جزیره خارک داشته است.
وی ادامه داد: توجه به محیط پیرامونی را در دستور کار داریم و امیدواریم بتوانیم کاری کنیم که مردم این جزیره از خدمات شرکت پایانه‌های نفتی به خوبی بهره‌‌مند شوند.
بخشدار ویژه جزیره خارک نیز به خبرنگار مهر گفت: در جزیره خارک شاهد اقدامات خوبی از سوی شرکت پایانه های نفتی ایران و مدیریت عملیات عمومی خارک هستیم که امیدواریم شاهد تداوم این خدمات باشیم.
عسکر زارعی با اشاره به ساخت چند مدرسه توسط این شرکت‌ها در جزیره خارک، اذعان داشت: کمک‌های بسیار خوبی برای توسعه فضاهای آموزشی در جزیره خارک توسط شرکت پایانه‌های نفتی ایران و مدیریت عملیات عمومی خارک صورت گرفته است.

اجرای طرح نخبه پروری در شهرستان‌های جنوبی استان بوشهر
منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس به نمایندگی از وزارت نفت، برنامه ریزی بسیار خوبی برای نخبه پروری و توانمند سازی نیروی انسانی را در دستور کار قرار داده و طرح‌های خوبی در این راستا در دست انجام است.
تفاهمنامه همکاری‌های علمی و آموزشی در پارس جنوبی با هدف نخبه پروری و توانمند سازی علمی دانش آموزان به امضای مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس و فرمانداران شهرستان‌های جنوبی استان بوشهر رسیده است.
مدیر عامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی در این زمینه نیز به خبرنگار مهر گفت: وزیر محترم نفت تاکیدات ویژه‌ای را بر نخبه پروری و تربیت نیروی انسانی داشته‌اند و امیدواریم شاهد حضور دانش‌آموزان این منطقه در دانشگاه‌های خوب کشور باشیم.
مهدی یوسفی همچنین از تخصیص کمک‌هزینه به دانش‌آموزان این منطقه که در دانشگاه‌های معتبر پذیرفته می‌شوند، خبر داد و اظهار داشت: برای دستیابی به توسعه و پیشرفت باید سطح اتکا به علم را افزایش دهیم که این موضوع از طریق آموزش فراهم می‌شود.

منبع: مهر



آخرین اخبار

گزارش صادرات و واردات 9 ماهه سازمان منطقه آزاد کیش
از تبدیل شدن منطقه آزاد کیش به جزیره نوآورانه حمایت می‌کنیم
سه بانک مطرح کشور خواستار همکاری های گسترده با سازمان منطقه آزاد کیش شدند
گزارش عملکرد صادرات و واردات منطقه آزاد انزلی در 9 ماهه سال 1403
گزارش صادرات و واردات در 9 ماهه سال 1403 سازمان منطقه آزاد اروند

یادداشت

اینچه‌برون؛ دروازه ایران به راه ابریشم و اوراسیا
سیاست‌های گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی مناطق آزاد در دولت چهاردهم
اقتصاد دریا محور، پیشران توسعه مناطق آزاد و ويژه اقتصادي: نه خيلي دور و نه خيلي نزديك
رونق اقتصاد دیجیتال با پیاده‌سازی مدل سیلیکون ولی در مناطق آزاد ایران
لزوم كارآمدي مناطق آزاد و ويژه اقتصادي در جذب سرمايه‌گذاري