دکتر حسن روحانی، رئیس جمهوری که به همراه اعضای هیأت دولت از روز سه شنبه به خطه گلستان سفر کرده، هنگام ورود به گرگان مرکز این استان سرسبز مورد استقبال گرم مردم قرار گرفت.
مقدمات این سفر که میتواند برای مردم گلستان مایه خیر و برکت باشد، از اردیبهشت امسال شروع شد و به این خاطر مسئولان این استان بارها برای ارائه درخواستها از این سفر و حل مشکلات منطقه شان به تهران سفر کرده و معاونان ریاست جمهوری نیز بارها برای بازدید به گلستان آمده بودند تا سرانجام پس از دهها جلسه کارشناسی و هماهنگی این سفر انجام گیرد.
سفری که در آن فهرست بلندبالایی از خواستههای بزرگ و کوچک از دولت درخواست شده، از تماس 10 هزار نفر با سامانه الکترونیکی ارتباط مردم و دولت که فقط در نخستین ساعات اطلاعرسانی از حضور «سامد» انجام گرفت تا همه درخواستهای فرمانداران که نیازهای شهرستانهای خود را یکی یکی برمیشمارند.رئیس جمهوری کشورمان هنگام ورود به گرگان بعد از اینکه خوشامدگویی گلستانیها را از کلام پسر محجوب شهید شاهکومحلی شنید در جمع خبرنگاران هدف خود را از این سفر بررسی مطالبات و شنیدن نظرات مردم دانست و گفت: دولت برنامههای فراوانی برای توسعه این استان دارد که هم در تهران در جمع وزیران با حضور استاندار گلستان مورد بررسی قرار دادیم و هم در اینجا مورد بررسی دوباره قرار میدهیم تا مسائلی که باید در سالهای آینده مورد توجه جدی در این استان باشد مشخص شود و به اطلاع مردم برسد. در روز دوم سفر نیز راه آهنی که شرق دریای خزر را به هم متصل میکند افتتاح شد که برای توسعه گلستان و ایران اهمیت دارد.کریدور جدیدی که برای ارتباطات سیاسی و اقتصادی مهم است.
دکتر روحانی در سفر 2 روزه خود به گلستان ضمن دیدار با مردم این استان در مجموعه ورزشی آزادی گرگان، با ایثارگران، برگزیدگان ، نخبگان، سرمایهگذاران و علما نیز به طور جداگانه دیدار و گفتوگو کرد.
دیروز چهارشنبه، خط آهن جدید ایران - ترکمنستان - قزاقستان با حضور رؤسای جمهوری 3 کشور درایستگاه <اک یایلا> واقع در خاک ترکمنستان افتتاح شد. 3 رئیس جمهوری به «ابه قدیمی اینچه برون» که حالا برای خود شهری شده آمدند و بزرگترین طرح مشترک تاریخ منطقه را افتتاح کردند، خط ریلی جدیدی که صحرای 2 کشور همسایه را شکافته و تا افقهای گرم دوردست - خلیج فارس - ادامه مییابد.
انگار داستانهای قدیمی محمود دولت آبادی حقیقت یافت و «آتش بدون دود» دیگری سر گرفت، این بار سران قبایل فارس، ترکمن و قزاق به «ابه اینچه برون» آمدند تا همانجایی که درخت مقدس سر از خاک برآورده بود اتحاد بزرگ صحرا را رقم بزنند. صحرایی که با آن روزگار فرق بسیاری کرده، ودرآن زندگی مدرن شده، با این حال هنوز رنگ محرومیت بر خاک برهنه صحرا نقش دارد، اما همه چیز برای دگرگونی آماده است. خط آهن از راه رسیده و اگر موافقت شود قرار است در آیندهای نزدیک از معادن قزاقستان سنگ معدن بیاورند تا کارخانه فولاد در گلستان ساخته شود، انبارهای نگهداری مواد غذایی برای صادرات به روسیه بسازند، منطقه آزاد تجاری به وسعت 50 هزار هکتار بسازند و تجارت با قزاقستان را تا مرز 3 میلیارد دلار برسانند. ترکمنهای ایران حتی به این خاطر امروز میتوانند جشنی بگیرند و به میهمانان عالیرتبه خود «چکدرمههای» چرب و خوشمزه ناهار دهند. بوی رونق میآید، خط آهنی به طول 3 کشور ساخته شده و اگر اراده، همت و تدبیر باشد میتوان به توسعه منطقه امیدوار بود.
آن سوتر، روسیه نیز چمدانهایش را بسته تا مسافر کریدور شرقی خزر شود. این روزها تحریمهای امریکا دامن این کشور را هم چسبیده و از این رو قرارداد تجاری به ارزش 10 میلیارد دلار با ایران بسته که تاکنون وجود نداشته و امروز صدای سوت قطار در ایستگاه تازه تأسیس راه آهن اینچه برون که بپیچد، افزایش فعالیتهای اقتصادی بین همسایگان شرقی دریای خزر رقم خواهد خورد. از هماکنون نیز تجار ایرانی گوش به زنگ راه افتادن نخستین محمولههای تجاری هستند، چرا که آنان با واگنهای حمل بار میتوانند کالاهای رو به ازدیاد صادراتی خود از جوجههای یک روزه اضافی گلستان تا مرکبات آبدار شمال را از این مسیر ریلی جدید راهی کنند. راهی که از گذشته 600 کیلومتر نزدیکتر شده و هزینه حمل و نقل کالاها را بشدت کاهش داده است.
خط ارتباطی جدید
راه آهن جدید هربار از هر ایستگاهی که بگذرد سیاست تنها ماندن ایران در منطقه را زیر سؤال خواهد برد. اما رئیس جمهوری کشورمان دیروز با وجود تحریمهای امریکا علیه ایران مقتدرانه با
2 رئیس جمهوری دیگر برای افتتاح خط ارتباطی جدید همراهی کرد. خط ریلی که نه تنها میتواند دلیلی براقتدار و امنیت ایران باشد بلکه قدرت مانور ایران در سطح منطقه را بیشتر از گذشته میکند و از همین حالا که هنوز هیچ واگنی از استپهای سرد قزاقستان راه نیفتاده زمزمههایی برای اتصال خط جدید تا راه آهن هند به گوش میرسد. اما اکنون این رؤسای جمهوری 2 کشور ترکمنستان و قزاقستان هستند که آرزوی صد ساله را برآورده شده میبینند. آنان خوشحالی خود را پیشتر نیز ابراز کرده بودند. خط راه آهنی که کشورهای همسایه آن را پل دوستی 3کشور نام گذاشتهاند و حضور همزمان 2 رئیس جمهوری نیز مؤید خرسندی از دسترسی به نزدیکترین مسیر تا عمق آبهای خلیج فارس است، فرصت مهمی برای اقتصاد رو به رشد این کشورها که میتوانند با تدبیر از آن بهره برند.