دبیرکل مؤسسه جهانی حلال از تدوین پروپوزال گردشگری حلال ایران و ارائه آن به مناطق آزاد گردشگری خبر داد و گفت: تورگردانهای کشور برای ارائه خدمات به گردشگران مسلمان آموزش میبینند.
به گزارش پایگاه خبری مناطق آزاد و ویژه اقتصادی به نقل از ایکنا، عبدالحسین فخاری، دبیرکل مؤسسه جهانی حلال اعلام کرد: پیرو صحبتهای رئیس جمهور که در ابتدای سال مطرح و خواستار تلاش برای تبدیل مناطق آزاد گردشگری به مهدهای گردشگری حلال شدند، برای عملیاتی و اجرایی کردن این مسئله اقداماتی را آغاز و پروپوزال گردشگری حلال را تهیه و به هفت مبادی گردشگری یعنی مناطق آزاد گردشگری ارسال کردیم.
وی ادامه داد: با برخی از این مناطق نیز تفاهمنامه همکاری برای استقرار این پروپوزال امضا شده و اکنون در مورد هتلها، آژانسهای گردشگری، رستورانها و ... در حال اجرای طرح گردشگری حلال هستیم به ویژه اینکه برای توجیه و آموزش مسئولان هتلها، آژانسهای گردشگری و رستورانها برنامه داریم.
تورگردانهای کشور برای ارائه خدمات به گردشگران مسلمان آموزش میبینند
فخاری از اجرای برنامه آموزشی ظرف یک ماهه آینده برای تمام آژانسها و تورگردانهای کشور خبر داد و گفت: برای این افراد یک دوره آموزشی اجرا خواهیم کرد تا بدانند که چه خدماتی باید به گردشگران مسلمان ارائه دهند.
وی گام بعدی را ارائه اسامی مراکز ارائه کننده گردشگری حلال به تورهای خارجی عنوان و اظهار کرد: بدین ترتیب اسامی تورهایی که میخواهند گردشگر مسلمان به ایران بیاورند در سایت حلال ارائه میشود تا گردشگران بدانند چه مراکزی در ایران استاندارد حلال را دارا هستند.
دبیرکل مؤسسه جهانی حلال بر اهمیت اجرای بحث گردشگری حلال به صورت علمی و عملی تأکید کرد و گفت: این اقدام کار بزرگی است که باید متولی آن سازمان میراث فرهنگی باشد اما با توجه به اینکه این سازمان نهادی دولتی است و نهادهای دولتی باید کارها را از طریق برونسپاری به مراکز خصوصی انجام دهند سازمان حلال جهانی در حال اجرای این برنامه است.
یکسان بودن قوانین گردشگری حلال برای تمامی کشورها
وی در پاسخ به این سؤال که در ایران خدمات غیر حلال در هتلها، رستورانها و ... به طور کلی ارائه نمیشود، پس چه لزومی برای آموزش و تصریح بر حلال بودن محصولات و خدمات وجود دارد؟ گفت: قوانین گردشگری حلال در جهان برای همه کشورها بدون در نظر گرفتن جغرافیای محل و منطقه تدوین میشود و همه باید بر اساس آن استاندارها رفتار کنند.
فخاری تصریح کرد: بحث حلال یک استاندارد بینالمللی دارد که ایران نیز مانند 57 کشور دیگر اسلامی بایست استاندارد حلال را در حوزههای مختلف غدا، دارو، گردشگری و ... رعایت کند. استاندارد حلال یک استاندارد بینالمللی برای مطمئن شدن مصرف کننده از حلال بودن محصول و خدمات است و ربطی به جغرافیا ندارد که مثلاً گفته شود در ایران، عربستان و برخی دیگر از کشورهای اسلامی همه چیز حلال است.
دبیرکل مؤسسه جهانی حلال ادامه داد: ما باید از دید یک خارجی نگاه کنیم که مثلاً میخواهد بداند ماءالشعیر، کنسروماهی و ... که استفاده میکند، حلال است یا خیر و باید یک نهادی این اطمینان را به مصرف کننده بدهد که وقتی آرم حلال بر روی محصول خورده است، با خیال راحت محصول را مصرف کند.
جهت قبله و ساعات شرعی در هتلها باید مشخص شود
وی تشریح کرد: یک گردشگر مسلمان انتظار دارد وقتی وارد ایران میشود خدمات حلال با استانداردهای مشخص دریافت کند؛ مثلاً در هتل جهت قبله و ساعات شرعی برایش مشخص باشد، مشروبات الکلی برایش سرو نشود و ... . درست مثل تولیدات کارخانجات که هر چه در ایران تولید میشود حلال است اما باید آرم استاندارد حلال داشته باشد تا در همه جای دنیا به عنوان محصولی حلال شناخته شده مورد استفاده قرار گیرد.
فخاری در پایان تأکید کرد: باید خودمان را با این استاندارهای حلال جهانی هماهنگ کرده و اعلام کنیم که این استانداردها را دارا هستیم.