معاون گردشگری با اشاره به اهمیت برگزاری سمپوزیوم بینالمللی سازمان ملل متحد به میزبانی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و لزوم استفاده از این رویداد بینالمللی برای معرفی جاذبهها و فرصتهای گردشگری در کشور، گفت: رویدادهای بینالمللی زمینه مناسبی برای تقویت صنعت گردشگری است.
به گزارش پایگاه خبری مناطق آزاد و ویژه اقتصادی به نقل از میراثآریا(chtn) مرتضی رحمانی موحد در نشست خبری سمپوزیوم بینالمللی سازمان ملل متحد برای زمینهسازی گردشگری پایدار، گفت: پویایی و اثرگذاری حوزه گردشگری نیازمند توجه به محتوا و عمق فعالیتهای این حوزه در صحنه داخلی و خارحی است.
وی ادامه داد: در حوزه بین المللی سازمانهای اثرگذاری هستند که می توانند حامی فکری و محتوایی ما در بخش گردشگری باشند، سازمان ملل متحد و بخشهای تابعه این سازمان دارای چنین ویژگی هستند و ما باید از فرصتها و امکانات این سازمان برای تقویت جایگاه گردشگری در کشور بهرهگیری کنیم.
رحمانیموحد تصریح کرد: سمپوزیوم سازمان ملل در راستای استفاده از سیاستهای بخشهای مختلف در برنامهریزی توسعه محلی و ملی و به میزبانی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، مشارکت بخش امور اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل متحد(UNDESA) و همکاری وزارت امور خارجه برگزار میشود.
معاون گردشگری یادآور شد: سمپوزیوم به نوعی از نشست گفته میشود که مباحث علمی مورد بحث قرار میگیرد و در این سمپوزیوم، موضوع توسعه گردشگری پایدار مورد بحث و بررسی قرار میگیرد، مواردی از جمله جوامع محلی، جوامع شهری و محیط زیست در ارتباط با این موضوع مطرح خواهد شد.
وی افزود: دستگاههای مختلفی از آغاز برنامهریزی محتوایی این سمپوزیوم با سازمان میراث فرهنگی همکاری داشتهاند که از جمله مهمترین آنها میتوان به مشارکت وزارت امور خارجه اشاره کرد.
رحمانیموحد با اشاره به اینکه سمپوزیوم بینالمللی توسعه گردشگری پایدار فرصت مناسبی برای تقویت گردشگری کشور است، افزود: این سمپوزیوم با حضور مقامات بلندمرتبه کشور برگزار خواهد شد، معاون دبیرکل سازمان ملل متحد، 22 کارشناس اقتصادی(UNDESA)، مقامات گردشگری کشورها و نماینده بانک جهانی در این رویداد بینالمللی حضور خواهند داشت.
معاون گردشگری با اعلام خبر حضور احتمالی رئیسجمهور در مراسم افتتاحیه این مراسم، گفت: سایت اطلاعرسانی سمپوزیوم بینالمللی توسعه گردشگری پایدار به آدرس www.unstsd.comبرای اطلاعرسانی در رابطه با پنلهای تخصصی و برنامه نهایی این مراسم طراحی شده و در دسترس علاقهمندان است.
رحمانیموحد با اشاره به اینکه برنامههای این سمپوزیوم بینالمللی در تعامل مستقیم با سازمان ملل و UNDESA تهیه و تنظیم شده است، ادامه داد: مسائل مربوط به میهمانان، مدیران پنلها، ورود و خروج میهمانان و پنلهای تخصصی با همکاری و مشارکت سازمان ملل متحد انجام شده است.
وی تصریح کرد: محور اصلی سمپوزیوم حضور کشورها نیست و براساس فراخوانی که سازمان ملل متحد اعلام کرده کشورها و کارشناسان علاقهمند به حضور در این رویداد مهم حضور خود را اعلام کردهاند.
معاون گردشگری با اعلام این خبر که 22 کشور برای حضور در این سمپوزیوم اعلام آمادگی کردهاند یادآور شد: مقامات و کارشناسان گردشگری 22 کشور از جمله آمریکا، فیلیپین، سریلانکا، ارمنستان، هند، ماداگاسکار، آلمان، ژاپن، کامبوج و کره جنوبی در این مراسم حضور دارند.
رحمانیموحد با اشاره به نحوه برگزاری این سمپوزیوم، ادامه داد: در برنامهای که در سطح بینالمللی و با مشارکت یک سازمان بینالمللی برگزار میشود، اجرای ضوابط بینالمللی ضرورت دارد، در این سمپوزیوم مباحث و موضوعات نظری و عملی مورد بحث و تبادل نظر قرار میگیرد و نحوه برگزاری آن با یک نشست و کنگره متفاوت است.
وی همچنین برگزاری مراسم بینالمللی در کشور را نیازمند مصوبه دولت دانست و گفت: سهم سازمان میراث فرهنگی در برگزاری این سمپوزیوم بین 100 تا 150 میلیون تومان است و سایر هزینهها از محل ورود بخش خصوصی به این رویداد مهم تامین شده است تا هزینههای دولت در این زمینه کاهش پیدا کند.
معاون گردشگری در ادامه به اهداف برگزاری سمپوزیوم اشاره کرد و افزود: تبادل اطلاعات، بررسی و تجریه و تحلیل روند موجود در تقاضای گردشگری منطقهای و بینالمللی، تحلیل تقاضای موجود و مقایسه نگرشهای جایگزین برای تغییر راهبرد بازاریابی از جمله اهداف برگزاری این رویداد بینالمللی است.
رحمانیموحد، سازمان ایرانی مجامع بینالمللی وزارت امور خارجه را به عنوان مکان برگزاری سمپوزیوم معرفی کرد و گفت: شناسایی مناطق و پروژه های گردشگری دارای پتانسیل برای مشارکت بین المللی از دیگر اهداف مهم برگزاری این سمپوزیوم است.
یادآور میشود، سمپوزیوم بینالمللی سازمان ملل متحد برای زمینهسازی گردشگری پایدار 16-14 اکتبر 2014 برابر با 24-22 مهرماه سال جاری به میزبانی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در سازمان ایرانی مجامع بین المللی وزارت امور خارجه برگزار میشود.
حفظ امنیت گردشگران وظیفه همه دستگاهها است
مرتضی رحمانی موحد در ادامه این نشست به سوالات خبرنگاران در حوزه گردشگری پاسخ داد.
معاون گردشگری در پاسخ به سوالی در رابطه با ورود قطار گردشگران اروپایی به کشور، گفت: این قطار گردشگری با برنامهریزی و هماهنگی بخش خصوصی وارد کشور شده است.
رحمانیموحد با اعلام این خبر که قطار گردشگری مرتبط با معاونت گردشگری اواخر مهرماه از کشور مجارستان وارد ایران خواهد شد، تصریح کرد: ما از اینگونه اقدامات بخش خصوصی حمایت میکنیم چراکه برگزاری چنین تورهایی توسعه گردشگری کشور را به همراه دارد، اما در صورتیکه بخش خصوصی با هماهنگی و تعامل معاونت گردشگری، برنامههای خود را برگزار کند، موانع و مشکلات این مسیر از بین میرود.
وی در ادامه به اجرای برنامههای جذاب معاونت گردشگری با هدف تشویق گردشگران اروپایی برای بازدید از اماکن تاریخی ، فرهنگی و مقاصد جدید، اشاره کرد و افزود: استفاده از ابزارها و فعالیتهای جذاب و مهیج برای توسعه گردشگری، یکی از روشهای موثر بازاریابی است، اما برگزاری برنامههایی مثل رالی نیازمند هماهنگیهای بیندستگاهی است.
معاون گردشگری در رابطه با ارائه آمار گردشگران به کشور گفت: ارائه آمار ماهانه در هیچ نقطهای از جهان مرسوم نیست و به طور معمول آمار گردشگران سالیانه اعلام میشود. براساس آماری که در 5 ماه نخست سال جاری به دست آمده است، ورود گردشگرانی که با تور وارد کشور شدهاند نسبت به مدت مشابه سال گذشته 200 درصد رشد داشته است.
وی افزود: بحث آمار یکی از پرچالشترین حوزههای گردشگری است.
رحمانیموحد با اشاره به اتفاقات مهم حوزه گردشگری در سال جاری، ادامه داد: امسال گردشگران، از نیمه مرداد وارد کشور ما شدند این در حالی است که سالهای گذشته ورود گردشگران به کشور ما از مهرماه آغاز میشد.
وی با اعلام این خبر که سیاست سازمان میراث فرهنگی در حوزه گردشگری، معرفی مقاصد متنوع و جدید به گردشگران است، یادآور شد: سازمان میراث فرهنگی به اشغال هتلهای در فصل زمستان و پاییز اکتفا نکرده است و برنامههای ما برای معرفی مقاصد جدید و جذب توریست در سایر فصلها به طور جدی پیگیری میشود.
معاون گردشگری در ادامه به موضوع امنیت گردشگران در کشور اشاره کرد و گفت: امنیت مهمان بر عهده میزبان است، زمانی که ما به حضور حداکثری گردشگران در کشورمان توجه میکنیم همه دستگاهها باید برای حفظ کرامت و حرمت مهمانان کشورمان وظیفه خود را به درستی عمل کنند.
رحمانیموحد با تاکید بر ارتقاء امنیت گردشگران در تعامل با نیروهای انتظامی، یادآور شد: مواضع ناجا در ارتباط با تامین امنیت گردشگران مثبت است، تشکیل ستاد هماهنگی خدمات سفر این پیام را به تمامی دستگاهها میرساند که اقدامات مستقل در این بخش کارساز نیست، بسیاری از دستگاهها این پیام را دریافت کردند و در مشارکت با معاونت گردشگری وظایف خود را در قبال توسعه صنعت گردشگری و حفظ امنیت این مهمانان انجام میدهند.