شکل گیری چهارمین قطب فولادسازی ایران

لینک کوتاه: freena.ir/detail/29062
ساعت 06:42 شنبه 20 ارديبهشت 1393
طبق تازه‌ترین اظهارات مقامات دولتی قرار است قطب جدیدی به سه قطب فعلی فولادسازی کشور اضافه شود. در حال حاضر اصفهان، خوزستان و هرمزگان سه قطب فولادسازی کشور محسوب می‌شوند که با توجه با اظهارات اخیر مقامات دولتی قرار است چابهار نیز به این سه قطب اضافه شود.

چندی پیش رئیس جمهوری در سفر خود به استان سیستان و بلوچستان در جمع مردم چابهار اعلام کرد که با توجه به پتانسیل‌های منطقه قرار است کارخانه فولادسازی بزرگی در چابهار ایجاد شود.
با توجه به اینکه استان سیستان و بلوچستان یکی از کم‌بهره‌ترین استانهای کشور از نظر داشتن واحدهای صنعتی و تولیدی محسوب می‌شود ایجاد چنین واحد فولادسازی بزرگی آن هم در چابهار می‌تواند نقطه عطفی در تاریخ این استان محسوب شود.
در حال حاضر ایمیدرو و شورای هماهنگی مناطق آزاد و ویژه کشور به صورت مشترک روی پروژه احداث فولادسازی چابهار در حال کار هستند.
مهدی کرباسیان، رئیس سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) درباره برنامه احداث کارخانه چهار میلیون تنی تولید فولاد در منطقه آزاد چابهار به ایسنا گفت: هم‌اکنون در حال انجام کارهای مقدماتی در این زمینه هستیم. ایمیدرو و شورای هماهنگی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی مجری را انتخاب کرده‌اند تا بررسی کنند در صورت داشتن توجیه اقتصادی، وجود مواد اولیه و مسائل دیگر کارخانه فولادسازی چهار میلیون تنی در چابهار احداث شود.
وی ابراز امیدواری کرد که بتوانیم با جذب سرمایه‌گذاران خصوصی و خارجی این پروژه را به سرانجام برسانیم. چند شرکت نیز دراین زمینه اعلام آمادگی کرده‌اند. برنامه احداث فولادسازی چهار میلیون تنی در چابهار در واقع بخشی از برنامه رسیدن به تولید 10 میلیون تنی فولاد در جنوب کشور است. بخش دیگر این برنامه نیز مربوط به توسعه کارخانه فعلی فولاد هرمزگان است.
در همین حال مدیرعامل سازمان منطقه آزاد تجاری-صنعتی چابهار نیز اخیرا خبر داده که کارخانه فولادسازی با تولید شمش و فولاد، با مشارکت و همکاری گروه‌های اقتصادی بانکهای ملت و سپه، ایمیدرو و سازمان منطقه آزاد چابهار در این منطقه احداث می‌شود.
به گفته حامدعلی مبارکی گروه اقتصادی بانک ملت با 31 درصد، گروه اقتصادی بانک سپه 30 درصد، 25 درصد ایمیدرو و مابقی منطقه آزاد چابهار دارای سهام این کارخانه هستند.
براساس آمار انجمن جهانی فولاد تولید فولاد خام ایران در سال گذشته میلادی به حدود 15.5 میلیون تن رسید که با برنامه تولید 55 میلیون تنی افق 1404 فاصله بسیار زیادی دارد و حتی به گفته بسیاری از کارشناسان تحقق این برنامه با توجه به تاخیر در اجرای طرح‌های فولادی استانی و سایر طرح‌های فولادی غیرممکن شده است.

منبع: ایسنا




شناسه خبری: 29062

آخرین اخبار

گزارش صادرات و واردات 9 ماهه سازمان منطقه آزاد کیش
از تبدیل شدن منطقه آزاد کیش به جزیره نوآورانه حمایت می‌کنیم
سه بانک مطرح کشور خواستار همکاری های گسترده با سازمان منطقه آزاد کیش شدند
گزارش عملکرد صادرات و واردات منطقه آزاد انزلی در 9 ماهه سال 1403
گزارش صادرات و واردات در 9 ماهه سال 1403 سازمان منطقه آزاد اروند

یادداشت

اینچه‌برون؛ دروازه ایران به راه ابریشم و اوراسیا
سیاست‌های گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی مناطق آزاد در دولت چهاردهم
اقتصاد دریا محور، پیشران توسعه مناطق آزاد و ويژه اقتصادي: نه خيلي دور و نه خيلي نزديك
رونق اقتصاد دیجیتال با پیاده‌سازی مدل سیلیکون ولی در مناطق آزاد ایران
لزوم كارآمدي مناطق آزاد و ويژه اقتصادي در جذب سرمايه‌گذاري