افزایش همکاری های منطقه آزاد ارس و بندر ترابزون ترکیه

محسن خادم عرب باغی همچنین با اشاره به لزوم تسریع در این همکاری، برای رفع موانع این ارتباط اقتصادی، قول مساعد همکاری داد.

به گزارش فرینا، در ادامه نشست مشترک هئیت اقتصادی آذربایجان شرقی و منطقه آزاد ارس با شورای مشترک بازرگانی ایران و ترکیه، رئیس و اعضای هئیت مدیره سازمان منطقه آزاد ارس از ظرفیت های بندر ترابزون دیدن کردند.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ارس در این بازدید، ضمن تاکید بر لزوم همکاری طرفین، بر اهمیت ارتباط بندر ترابزون و منطقه آزاد ارس تاکید کرد.
محسن خادم عرب باغی همچنین با اشاره به لزوم تسریع در این همکاری، برای رفع موانع این ارتباط اقتصادی، قول مساعد همکاری داد.
همچنین در این بازدید، مدیر اجرایی این بندر، اعضای هیات آذربایجان شرقی و منطقه آزاد ارس را در جریان اقدامات بهسازی و توسعه ای صورت گرفته قرار داد و اهمیت بندر ترابزون را در گسترش روابط تجاری و اقتصادی ایران و ترکیه تبیین کرد.
بر اساس نتایج این دیدار و با تاکید مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ارس، مقرر شد کارشناسان دو طرف ظرف مدت یک ماه، موانع موجود را بررسی و روش هایی برای اتخاذ تصمیمات قانونی به مراجع ذی ربط دو طرف ارائه کنند.
گفتنی است، نشست مشترک هیئت اعزامی اقتصادی آذربایجان شرقی و منطقه آزاد ارس با شورای مشترک بازرگانی ایران و ترکیه در محل سازمان همکاری های خارجی اقتصادی ترکیه روز گذشته برگزار شد و این بازدید در راستای این نشست به عمل آمد. علاوه بر رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ارس، ایرج حاتمی و سونیا اندیش، از اعضای هیات مدیره سازمان منطقه آزاد ارس نیز در این نشست حضور داشتند.
ترابزون یکی از کلانشهرهای ترکیه محسوب می شود و این بندر از دیرباز ارتباط تجاری و اقتصادی خوبی با ایران و تبریز داشته است. ترابزون در مسیر راه تجاری تاریخی جاده ابریشم میان استانبول و تبریز قرار دارد و سال‌ها مرکز تجاری بین‌المللی مهم این منطقه بوده است. این بندر می تواند یکی از راه های دسترسی منطقه آزاد ارس به کشورهای اروپایی باشد.
منطقه آزاد ارس در شمال غرب ایران و در همسایگی با کشورهای آذربایجان و ارمنستان و جمهوری خودمختار نخجوان واقع می باشد.
ارس با 51 هزار هکتار وسعت بعنوان صنعتی ترین منطقه آزاد ایران مطرح بوده و در چهار محدوده منفصل جلفا (مرز ایران و نخجوان) با 20 هزار و 500 هکتار، نوردوز (مرز ایران و ارمنستان) با 411 هکتار، محدوده خداآفرین با پنج هزار و 700 هکتار و محدوده قلی بگلو (مرز ایران و آذربایجان) با 25 هزار هکتار مجری سیاست ها و ماموریت های اقتصادی تعریف شده است.

 

امتیاز به خبر :