کتاب شعر محلی قشمی تحت عنوان «گنز بپو» تحلیل و بررسی شد

لینک کوتاه: freena.ir/detail/58664
ساعت 10:46 شنبه 29 آذر 1399
آیین تحلیل و بررسی کتاب شعر محلی قشمی تحت عنوان «گنز بپو» به معنی گنج پدربزرگ اثر محمد زبیری یکی از پیش کسوت های بزرگ جزیره قشم اهل روستای دیرستان که سرگذشت و فرهنگ کهن این جزیره را در این کتاب به نظم درآورده است با حضور جمعی از مقامات سازمان منطقه آزاد قشم، نویسندگان، شعرا و علاقه مندان به فرهنگ و ادب قشم در محل مرکز بین اللملی رشد قشم برگزار شد.

به گزارش فرینا به نقل از شمانیوز، معاون فرهنگی، اجتماعی و گردشگری سازمان منطقه آزاد قشم در این آیین از چاپ و انتشار این کتاب توسط مدیریت ژئوپارک جهانی سازمان منطقه آزاد قشم به عنوان یک اتفاق خجسته بزرگ فرهنگی نام برد و گفت: این کتاب نهالی است که امروز در این جزیره کاشته می شود و میوه و ثمره آن را آیندگان خواهند چید.
مرتضی شیخ زاده با اشاره به تاکیدات مداوم حمیدرضا مومنی رییس هیات مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه ازاد قشم مبنی بر حمایت ویژه از فرهیختگان بومی جزیره قشم افزود: در واقع این کتاب شناسنامه ای برای کلام مردم بومی قشم است تا از این طریق هویت غنی کلام شیرین قشمی برای نسل فعلی و نسل های آینده جاودانه شود.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و مدیرژئوپارک جهانی سازمان منطقه آزاد قشم هم در این آیین کتاب شعر «گنز بپو» را شاهکاری بزرگ نه در قشم که در کشور خواند و گفت: این کتاب به سازمان علمی فرهنگی آموزشی سازمان ملل متحد یعنی یونسکو نیز به عنوان سندی افتخارآمیز از فرهنگ و تاریخ کشورمان و جزیره قشم ارائه خواهد شد.
به گفته علیرضا امری کاظمی، این کتاب می تواند به عنوان الگویی برای فرهنگ های دیگر دنیا در جوامع بین المللی مطرح شود.
علیرضا کمساری مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی منطقه آزاد قشم هم در این آیین با تشریح وقوع تحولات بزرگ فرهنگی هنری در قشم بعد از حضور مهندس مومنی در راس سازمان منطقه ازاد قشم از برگزاری مستمر برنامه های فرهنگی بخصوص در حوزه نشر کتاب از جمله رونمایی هفتگی از کتاب های منتشره در قشم  و راه اندازی خانه کتاب و کتاب فروشی های مختلف در سطح شهر قشم به عنوان بخش کوچکی از اقدامات بزرگ فرهنگی در قشم نام برد.
براساس این گزارش محمد زبیری مولف کتاب «گنز بپو» نیز در این آیین با تشکر از حمیدرضا مومنی رییس هیات مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم و معاونان و مدیران این سازمان بخصوص مدیریت ژئوپارک جهانی قشم که همه امور تهیه، چاپ و انتشار این کتاب را بعهده داشته است، هدف از نگارش این کتاب را معرفی فرهنگ قدیم مردم جزیره قشم به آیندگان دانست و گفت: در این کتاب من افزون بر یک هزار و 500 واژه محلی قشمی را در قالب شعر و مثل در طول حدود 23 سال جمع اوری و به فارسی ترجمه کردم.
وی همچنین از عزم و اراده خود برای خلق سه اثر دیگر شامل ترجمه پنج هزار واژه محلی قشم، جمع آوری و ترجمه حدود سه هزار بیت شعر محلی و سرگذشت و پند واندرز بزرگان جزیره قشم خبر داد و افزود: تاریخ و شناسنامه زادگاهم یعنی روستای دیرستان را هم در دستور کار قرار دادم که بتوانم دین خودم را به هم روستاییان خودم که همیشه مشوق و یار و همدم من بودند، ادا کنم. 
گفتنی است؛ در پایان این آیین لوح سپاس حمیدرضا مومنی مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم توسط مرتضی شیخ زاده معاون فرهنگی اجتماعی و گردشگری این سازمان به محمد زبیری اهداء شد.
در این آیین که علی اسلام نیا مجری آن بود، برخی از شاعران قشمی از جمله محبی، رشاد عقیلی، کارگرنژاد و حسینی اشعاری را قرائت کردند.

ارسال نظرات

نام

ایمیل

وب سایت

نظرات شما

هم اکنون هیچ نظری ارسال نشده است. شما می توانید اولین نظردهنده باشد.

آخرین اخبار

اشتیاق سودانی‌ها برای سرمایه‌گذاری در مناطق آزاد ایران
پیام تبریک عبدالملکی بمناسبت هفته دفاع مقدس
گزارش عملکرد معاونت حقوقی منتشر شد
از تبدیل وضعیت ایثارگران تا رشد 300 درصدی پروژه‌های زیرساختی «اروند»
راه‌اندازی اینترنت رایگان نسل 6 در کیش

یادداشت

اهمیت راهبردی بندر چابهار در توسعه‌ منطقه‌ای
مناطق آزاد و ویژه اقتصادی؛ هویت بخش شعار «جهش تولید با مشارکت مردم»
«جهش تولید» نیاز به «مشارکت مردمی» دارد
اهداف اقتصادی در حکومت مردم‌سالار باید توسط توده مردم تعیین شود
ماکو، سرزمین چهارسو