پاکسازی منطقه شیب دراز قشم برای نجات لاک پشت

لینک کوتاه: freena.ir/detail/28869
ساعت 11:45 چهارشنبه 3 ارديبهشت 1393

به مناسبت روز زمین پاک در یک اقدام نمادین یک کیلومتر از ساحل منطقه "شیب دراز" جزیره قشم برای حفاظت از یکی از گونه های نادر لاک پشت دنیا پاکسازی شد.

به گزارش پایگاه خبری مناطق آزاد و ویژه اقتصادی به نقل از ایرنا، مسوول محیط زیست انسانی اداره محیط زیست منطقه آزاد قشم گفت:این محدوده به این علت برای این اقدام انتخاب شد که محل تخم گذاری لاک پشت های پوزه عقابی، یکی از هشت گونه به شدت در حال انقراض لاکپشت ها در دنیاست.
آرش شیرزادی افزود: اداره محیط زیست منطقه آزاد قشم برای حفاظت از این اثر طبیعی ملی و جلوگیری از انقراض این گونه نادر حیوانی، ده سال است که این پروژه را اجرا می کند.
به گفته وی لاک پشت های پوزه عقابی در اسفند ماه هرسال به هنگام شب وقتی که آب دریا در حالت مد قرار می گیرد در ساحل شیب دراز قشم شروع به تخم گذاری می کنند و این تخم ها توسط نیروهای ویژه این اداره در محل مخصوص حفاظت می شوند.
وی گفت: لاک پشت هایی که در ده سال گذشته در این ساحل تخم گذاشته و پلاک گذاری شده باشند از سوی این نیروها هرسال شناسایی و تعداد تخم هایش شمارش می شود.
شیرزادی با بیان این مطلب که بچه لاک پشت بعد از حدود 60روز از تخم بیرون می آید، گفت: فصل تخم گذاری این لاک پشت ها از اسفند تا اواخر اردیبهشت طول می کشد و بطور معمول در این مدت هر لاکپشت سه بار مبادرت به تخم گذاری می کند.
به گفته وی این لاک پشت ها در هر بار تخم گذاری افزون بر 100 عدد تخم می گذارند و از اواسط اردیبهشت نیز بچه لاک پشت ها شروع به بیرون آمدن از تخم ها می کنند.
مسوول محیط زیست انسانی اداره محیط زیست منطقه آزاد قشم گفت: بالای 95درصد این تخم ها تبدیل به بچه لاک پشت شده و همه این بچه ها در یک فرایند حفاظتی از سوی این اداره در دریا رهاسازی می شوند.
وی تعداد بچه لاک پ شتهایی را که در هر بار به دریا رها می شوند بطور متوسط هفت هزار عدد اعلام کرد و گفت: زمانی هم بوده که این تعداد به افزون بر 16هزار بچه لاک پشت رسیده است.
به گفته وی با توجه به اینکه امکان حفاظت این بچه لاک پشت ها در درون دریا وجود ندارد نمی توان حدس زد که چه تعداد از آنها به مرحله رشد کامل می رسند.
وی گفت: با توجه به اینکه این گونه حیوانی نادر در حال انقراض است ما با این اقدام خود حداقل از سرعت روند انقراض این گونه حیوانی می توانیم بکاهیم.
لاک پشت پوزه عقابی (Eretmochelys imbricata) گونه ای لاک پشت دریایی است که به شدت در معرض خطر انقراض قرار دارد. پوزهٔ این لاک پشت برای بیرون کشیدن غذای اصلیش یعنی اسفنج دریایی از لابه لای مرجان ها به شکل منقار عقاب درآمده و از همین رو به لاک پشت پوزه عقابی یا منقار کوتاه موسوم گشته است.
این لاک پشت به طور گسترده ای برای استفاده از گوشت در کشورهایی چون چین و ژاپن صید می شود، استفاده از لاک آن برای ساخت وسایل تزئینی سابقه طولانی دارد و در برخی مناطق از جمله ایران هم تخم های این خزنده را از شن بیرون کشیده و می خورند. البته در کشورهای عضو معاهده تجارت بین المللی گونه های در معرض خطر شکار و خرید و فروش این لاک پشت و محصولات به دست آمده از آن ممنوع است.
طول لاک پشت پوزه عقابی افزون به یک متر می رسد و وزن میانگین آن حدود 80 کیلوگرم است.
دوم اردیبهشت به نام روز زمین پاک نامگذاری شده است.



شناسه خبری: 28869

آخرین اخبار

ابراز همدردی دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد در پی حادثه معدن طبس
صدور 10 هزار مجوز کسب و کار در «اروند»
قدردانی معاون اول رییس‌جمهور از دبیر و کارکنان دبیرخانه شورایعالی و مناطق
20 هزار ميليارد سرمايه‌گذاري در لجستيك و حمل و نقل ماكو
اشتیاق سودانی‌ها برای سرمایه‌گذاری در مناطق آزاد ایران

یادداشت

اهمیت راهبردی بندر چابهار در توسعه‌ منطقه‌ای
مناطق آزاد و ویژه اقتصادی؛ هویت بخش شعار «جهش تولید با مشارکت مردم»
«جهش تولید» نیاز به «مشارکت مردمی» دارد
اهداف اقتصادی در حکومت مردم‌سالار باید توسط توده مردم تعیین شود
ماکو، سرزمین چهارسو