امکان سنجی ثبت جهانی غار نمکدان قشم آغاز شد

لینک کوتاه: freena.ir/detail/28722
ساعت 13:04 شنبه 23 فروردين 1393
در نخستین کارگاه تخصصی بین المللی معرفی طولانی ترین غار نمکی جهان در قشم، امکان سنجی ثبت جهانی آن مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

به گزارش پایگاه خبری مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، جمعی از استادان در حوزه زمین شناساسی به همراه غارشناسان و غارنوردان داخلی و میهمانانی از کشور جمهوری چک، بررسی های خود در زمینه غار نمکی قشم و امکان سنجی ثبت جهانی آن را آغاز کردند.
رئیس اداره ژئوپارک قشم در این همایش سه روزه که در سالن مرکز بین المللی رشد قشم برگزار شد طی سخنانی کوتاه گفت: غارنمکدان قشم سرمایه  بزرگی برای ایران و جهان بشمار می رود که از آن باید در راستای توسعه پایدار بهره ببریم.
اقبال زبیری افزود: با ثبت جهانی این غار در مجامع بین المللی، حرکت مهمی در ماندگاری ژئوپارک قشم به عنوان تنها ژئوپارک خاورمیانه در این منطقه و در مجامع بین المللی برداشته خواهد شد.
در ادامه این نشست، رئیس انجمن غار و غارشناسی ایرانیان نیز طی سخنانی از جزایر قشم، هرمز، هنگام و لارک به عنوان مناطقی نام برد که مهم ترین گنبدهای نمکی جهان در آن قرار دارد.
جواد نظام دوست افزود: مطالعات دقیق علمی بر روی غارنمکی قشم به عنوان طولانی ترین غار نمکی در جهان با طول بیش از شش هزار متر، سال 1386 انجام شد.
وی ادامه داد: در جزیره هرمز نیز چند غار وجود دارد که غار "دانشجو"، "فاطمه" و "لیلا" مهمترین آنهاست و غار دانشجو با بیش از 1600 متر عنوان چهارمین غار نمکی از لحاظ طولی را بخود اختصاص داده است.
رئیس انجمن غار وغارشناسی ایرانیان با اشاره به اهمیت حفظ و نگهداری از غارها به ویژه غارنمکدان قشم، بیان داشت: برای ثبت جهانی این غار با هدف جلوگیری از آسیب های احتمالی باید اقدامات مهمی از جمله پیشگیری از بازدید عمومی از این میراث مهم زمین شناسی مورد توجه مسئولان در منطقه آزاد قشم قرار گیرد.
وی یادآور شد: مطالعات گنبدهای نمکی در مناطق جنوبی کشور که با کمبود آب مواجه هستند از لحاظ مسائل اقتصادی و بحث آب های زیر زمینی و تاثیرات آن بسیار مهم و ضروری است.
شرکت کنندگان در نخستین کارگاه تخصصی بین المللی معرفی طولانی ترین غار نمکی جهان در قشم که با حمایت معاونت گردشگری سازمان میراث فرهنگی کشور، سازمان منطقه آزاد قشم، ژئوپارک قشم، دانشگاه چارلز جمهوری چک، انستیتو زمین شناسی آکادمی علوم جمهوری چک، دانشگاه علوم و تحقیقات شیراز، گروه زمین شناسی دانشگاه فردوسی مشهد و نیز گروه زمین شناسی دانشگاه سیستان و بلوچستان در مرکز بین المللی رشد قشم به مدت سه روز برگزار شده، راههای ثبت جهانی این غار را بررسی می کنند.

شناسه خبری: 28722

آخرین اخبار

ابراز همدردی دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد در پی حادثه معدن طبس
صدور 10 هزار مجوز کسب و کار در «اروند»
قدردانی معاون اول رییس‌جمهور از دبیر و کارکنان دبیرخانه شورایعالی و مناطق
20 هزار ميليارد سرمايه‌گذاري در لجستيك و حمل و نقل ماكو
اشتیاق سودانی‌ها برای سرمایه‌گذاری در مناطق آزاد ایران

یادداشت

اهمیت راهبردی بندر چابهار در توسعه‌ منطقه‌ای
مناطق آزاد و ویژه اقتصادی؛ هویت بخش شعار «جهش تولید با مشارکت مردم»
«جهش تولید» نیاز به «مشارکت مردمی» دارد
اهداف اقتصادی در حکومت مردم‌سالار باید توسط توده مردم تعیین شود
ماکو، سرزمین چهارسو