هم اندیشی درباره ارزش سواحل و تنوع زیستی خلیج فارس

لینک کوتاه: freena.ir/detail/28325
ساعت 12:19 سه شنبه 13 اسفند 1392
کارگاه "هم اندیشی ارزش سواحل و تنوع زیستی خلیج فارس" با حضور دانشمندان و متخصصین خارجی و داخلی در حوزه خلیج فارس و جزیره قشم برگزار شد.

به گزارش پایگاه خبری مناطق آزاد و ویژه اقتصادی به نقل از مانا، هاشم داخته، رئیس محیط زیست سازمان منطقه آزاد قشم در گفتگو با خبرنگار مانا تصریح کرد: خلیج فارس به عنوان یکی از گرم و شورترین دریاهای جهان شناخته می شود که از این لحاظ با سایر دریاها و اقیانوس¬های جهان متفاوت است و گونه های زیستی که در این پهنه آبی نیمه بسته زندگی می کنند با گذشت زمان خود را به این شرایط خاص وفق داده اند و برای زندگی در آن سازگار شده اند، لذا جای تعجب نیست که اغلب محققین اقیانهوس شناس و زیست شناس دریا در سراسر جهان علاقمند به بازدید و مطالعه این زیستگاه منحصر به فرد هستند.
وی ادامه داد: در این میان، جزیره قشم به عنوان بزرگترین جزیره خلیج فارس با دارا بودن زیستگاه های متنوع دریایی بیش از بیش توانسته نماینده مناسبی برای نشان دادن شگفتی های خلیج فاس باشد.
داخته با اشاره به اینکه هفته گذشته پروفسور "اولریچ شلیون"، محقق ماهی شناس آلمانی از پژوهشکده تاریخ طبیعی ایالت باواریا در آلمان، به همراه تیم تحقیقاتی دانشگاه شیراز به سرپرستی دکتر اسماعیلی برای بررسی و مطالعه تنوع زیستی سواحل خلیج فارس عازم جزیره قشم شدند، اظهار داشت: ایشان پس از یک هفته مطالعه میدانی، غواصی و بازدید از پهنه های جزر و مدی در قالب کارگاهی و با حضور جمعی از مدیران، کارشناسان، متخصصین و کارشناسان شیلاتی و زیست شناسی تشکیل شد نتایج مشاهدات خود را ارائه دادند.
به گفته وی، این تیم تحقیقاتی در این کارگاه، پهنه های گلی و صخره ای جزیره را زیستگاه های بسیار ارزشمندی معرفی کردند و یادآور شدند که حفاظت از این پهنه های بین جزر و مدی بسیار پر اهمیت است و حفاظت نباید تنها به گونه های در معرض خطر انقراض محدود شود.
رئیس محیط زیست سازمان منطقه آزاد قشم، تاکید کرد: همچنین در این کارگاه پروفسور "اورلیچ " ضمن اشاره به این نکته که توسعه صنایع مهمترین خطر تهدید کننده زیستگاه های دریایی در جزیره قشم است خاطر نشان کردند حفاظت از زیستگاه های دریایی به ویژه پهنه های بین جزر و مدی به عنوان یک منبع پر ارزش طبیعی باید در برنامه ریزی های توسعه سازمان منطقه آزاد قشم مد نظر گرفته شوند.
این مقام مسئول در سازمان منطقه آزاد قشم تاکید کرد:سیاست گذاران باید توسعه گردشگری و اثر آن بر محیط زیست و جامعه محلی را در برنامه ریزی های خود برای جزیره قشم در نظر گیرند.
داخته ظرفیت های گردشگری در محیط زیست دریایی جزیره را بالا دانست و گفت: سواحل باید بکر و به دور از توسعه باقی بمانند تا محیط مناسب برای فعالیت های گردشگری که به نوبه خود تجارتی پرسود و هم راستا با حفظ محیط زیست از طریق توانمندسازی جامعه محلی است فراهم شود.
وی در خاتمه تاکید کرد: در کنار حفظ و نگهداری سواحل جزیره باید ارزش زیستی و اقتصادی این سواحل نیز مشخص شود تا بتوان به طور صحیح برای مدیریت آنها در آینده برنامه ریزی کرد.

شناسه خبری: 28325

آخرین اخبار

اشتیاق سودانی‌ها برای سرمایه‌گذاری در مناطق آزاد ایران
پیام تبریک عبدالملکی بمناسبت هفته دفاع مقدس
گزارش عملکرد معاونت حقوقی منتشر شد
از تبدیل وضعیت ایثارگران تا رشد 300 درصدی پروژه‌های زیرساختی «اروند»
راه‌اندازی اینترنت رایگان نسل 6 در کیش

یادداشت

اهمیت راهبردی بندر چابهار در توسعه‌ منطقه‌ای
مناطق آزاد و ویژه اقتصادی؛ هویت بخش شعار «جهش تولید با مشارکت مردم»
«جهش تولید» نیاز به «مشارکت مردمی» دارد
اهداف اقتصادی در حکومت مردم‌سالار باید توسط توده مردم تعیین شود
ماکو، سرزمین چهارسو